Lunární kalendář 2. 9. 2012

Lunární kalendář 2. 9. 2012

Měsíc putuje ve znamení Berana a je v ubývající fázi. Trpíte-li na migrény, pijte dnes hodně čisté vody a žádnou kávu. Jděte mezi lidi, domluvte si rande nebo relaxujte s rodinou. Dnešek je vhodný pro plánování větších projektů.

• Dnes má svátek Adéla, zítra Bronislav/Bronislava

ENERGIE DNE

Dnešní den je energie temperamentní, vládne ctižádost, impulsivnost a ukvapenost. V Beranu máme tendenci „jít hlavou proti zdi“. Máme větší potřebu komunikace, ale pozor na hádky. Láká nás to vyrazit mezi lidi, něco podniknout, nechybí elán a nadšení do různých sportovních aktivit. Také obchodování a cestování dnešní den přeje. Můžete se vášnivě zamilovat, vášeň ale brzy opadne. Beran přeje změnám a novým začátkům. Přednost má přímé jednání. Snažte se vyhnout sporům a neřešte dnes finanční záležitosti.

17. LUNÁRNÍ DEN

Tento den má ve znamení Zvon. Je dnem ženské energie, jeho patronkou je bohyně Šakti, která je symbolem ženství. Smějte se, oslavujte, tančete, užívejte si života, dopřejte si svobodu. Je to vhodný den k uzavření sňatku! Nevyvolávejte spory, vyhněte se hněvu a nepijte přílišné množství alkoholu. Snažte se být dnes v harmonii. Dnes je vhodný den pro partnerské vztahy a sexuální kontakty. Sny z dnešní noci se do tří dnů splní. Léčení budou dnes úspěšná. Lidé s poruchami štítné žlázy budou mít větší sklony ke hněvu a hádkám. Více o lunárním dni se dočtete zde.

PRANOSTIKY – 2.9. Štěpán

• Na Štěpána krále je léta namále

ZDRAVÍ

Beran má vliv na oblast hlavy. Cokoli uděláte pro svoji hlavu, oči, mozek a nos dnes dobrého, projeví se to dvojnásob pozitivně – s výjimkou chirurgických zákroků v těchto místech. To, co tyto části těla zatěžuje, bude působit mnohem škodlivěji než jindy. Pokuste se tento den projít bez stresu a tlaků, připravte si klidný program. Pokud máte sklony k migrénám, pijte hodně čisté vody a vzdejte se kávy, čokolády a cukru. Jestli můžete, udělejte dnes pro své oči něco dobrého. Připravte si obklad na oči z heřmánku. Nedívejte se dnes dlouho na televizi a nevysedávejte zbytečně u počítače, běžte raději na procházku na čerstvý vzduch. Pro unavené oči doporučujeme produkt Retin Active.

Léčivá rostlina pro dnešní den: Smetanka lékařská (pampeliška) – působí proti bolestem hlavy a pomáhá pročišťovat energii

STRAVA

Živná kvalita je dnes bílkovina a to znamená, že bílkoviny nyní zpracováváme snadněji než v jiných dnech. Jezte ryby a drůbež, luštěniny, kukuřici, ovesné vločky, plodovou zeleninu. Preferujte čerstvou, živou, nevařenou stravu.

Je den plodu, doporučujeme tedy:

• cibuli, cuketu, dýni, lilek, meloun, okurky, papriky, rajčata, ořechy, slunečnicová semínka, zázvor • z ovoce si vyberte hrušky, jablka, lesní plody, ananas, jahody, kdouloň, kiwi, maliny, mango, meruňky, papáju, pomeranč, rybíz, švestky, třešně, víno

Konzumujte také klíčky, ořechy a různá semínka. Kořeňte jídla pikantním kořením a česnekem. V menší míře můžete mléčné výrobky, sýry, maso a vejce. Nezapomínejte na pitný režim, nejvhodnější tekutinou je čistá voda, kterou můžete ochutit plátkem citronu a několika lístky máty nebo meduňky. Kdo trpí na migrény, ať dnes nepije žádnou kávu! Raději si dejte ovocný čaj, doporučujeme „pečený čaj„. Uklidňující bylinné čaje vám také udělají dobře, vhodný je mátový proti bolesti hlavy, zklidňující třezalkový, meduňkový nebo čaj z bazalky. V naší nabídce najdete čaje Tulsi z bazalky posvátné.

KRÁSA

Beran ovlivňuje obličej a hlavu, proto si udělejte čistící masku, peeling či jemnou masáž obličeje a dekoltu s použitím vhodného éterického oleje. Pleť se dnes dobře zbavuje odumřelých kožních buněk a rohovinové vrstvy. Můžete ošetřovat akné. Na čištění pleti použijte přírodní prostředky nebo přímo čerstvé ovoce či zeleninu. Masáž pokožky hlavy a vlasových kořínků vám dnes také velmi prospěje. Muži ať si ve dnech Berana nehoulí vousy, mohly by se jim začít tvořit na tváři holá místa. Ani stříhání vlasů se z těchto důvodů nedoporučuje.

Vhodné éterické oleje a vůně: meduňka, máta, mandarinka, hřebíček, bobkový list, bez, rozmarýn, lemongrass, levandule, grapefruit

DOMÁCNOST

Vládne živel Oheň, zapalte si tedy oheň v krbu nebo alespoň svíčku. V kamnech nebo na venkovním ohništi můžete spálit vše staré a nepotřebné. Silná energie ohně vám pomůže při větším a náročnějším úklidu, všechny čistící a úklidové práce vám půjdou dobře od ruky. Natírejte a lakujte venkovní povrchy. Můžete uklidit také sklep a zahradní domek. Odstraňujte vodní kámen. Je vhodný den na pečení.

MAGIE

Při ubývajícím Měsíci se provádějí rituály a kouzla na zbavení se různých zlozvyků, nadváhy, negativního působení od druhých lidí, na zlikvidování nemocí, prodej něčeho, na odpoutání se od vztahu, který nechceme, tedy veškerá kouzla k odvrácení, oddělení, odstranění či konci čehokoliv špatného nebo nechtěného. V Beranu se provádí válečnické obřady a kouzla na uskutečňování smělých plánů.

ZAHRADA

Dny Berana jsou dny plodu se stoupající silou a jsou velmi příznivé pro zušlechťování, řez a průklest ovocných stromů. Dny jsou také vhodné k setí a sázení všeho, co má růst rychle a je určeno k okamžité spotřebě. Sklízejte hrách a fazole na semeno, sázejte česnek. Proveďte průklest ovocných dřevin, vyřežte suché větve. Sklízejte úrodu, zavařujte, sušte, zmrazujte, uskladňujte. Chystejte si ovoce na domácí pečený čaj.

Lunární den ve zkratce:

• Měsíc ve znamení: Beran • Fáze Měsíce: ubývající • Východ Měsíce: 19:59 SELČ • Západ Měsíce: 08:25 SELČ • Lunární den: 17 • Živel: oheň • Kvalita dne: teplý • Ovlivňuje orgány: hlava, mozek, oči, nos • Systém: smyslové orgány • Živná kvalita: bílkovina • Část rostliny: plod • Síla: stoupající

Lunární kalendář na celý měsíc září najdete zde


SPEKTRUM ZDRAVÍ, specialista na lunární kalendář

Doporučujeme

Články odjinud