Lunární kalendář 21. 12. 2012

Lunární kalendář 21. 12. 2012

Měsíc putuje ve znamení Berana a je v přibývající fázi. Dnes je zimní slunovrat. Trpíte-li na migrény, pijte dnes hodně čisté vody a žádnou kávu. Jděte mezi lidi, domluvte si rande nebo relaxujte s rodinou.

• Dnes má svátek Natálie, zítra Šimon

Přibývající Měsíc je vhodný pro záležitosti, které jsou v růstové fázi vývoje, stejně jako pro nové začátky. Vše v tomto období roste rychleji.

ENERGIE DNE

Dnešní den je energie temperamentní, vládne ctižádost, impulsivnost a ukvapenost. V Beranu máme tendenci „jít hlavou proti zdi“. Máme větší potřebu komunikace, ale pozor na hádky. Láká nás to vyrazit mezi lidi, něco podniknout, nechybí elán a nadšení do různých sportovních aktivit. Také obchodování a cestování dnešní den přeje. Můžete se vášnivě zamilovat, vášeň ale brzy opadne. Beran přeje změnám a novým začátkům. Přednost má přímé jednání. Snažte se vyhnout sporům a neřešte dnes finanční záležitosti.

9. LUNÁRNÍ DEN

Jeho symbolem je Netopýr. Dnes se prověřuje, jak člověk pracoval s energiemi předchozích 8 dní a jak se očišťoval. Dnešek je považován za satanský den, lidi to táhne ke zlu a k provozování černé magie. Připravte se na provokace a útoky z okolí, podvodné jednání a lstivost a pokuste se to vše rozpoznat. Snažte se odpouštět, lépe vám to půjde, pokud se do dotyčných vcítíte.

Vytvořte si astrální ochranu, aby se k vám nedostala nějaká kletba. Ovšem může z vás být kletba také sejmuta, poproste o to své duchovní pomocníky. Přitom si stoupněte do vlažné vody, která vám bude sahat po kotníky. Levou rukou vhoďte do lázně hrst soli. Po dobu max. 10 minut stůjte ve vodě a představujte si, že z vás vodopád smývá do nádoby s vodou všechny nečistoty. Nedívejte se do zrcadla, mohou se v něm objevit astrální bytosti. Dnes je dobré napojit se na energii Matky. Může to být vaše matka, ale i babička z matčiny strany. Uvědomte si tyto svoje kořeny. Sny z dnešní noci se splní. Mohou se objevit bolesti na hrudi a obtížné dýchání. Více o lunárním dni se dočtete zde.

• Na obrácení slunce se medvěd v brlohu obrací na druhý bok

ZDRAVÍ

Beran má vliv na oblast hlavy. Cokoli uděláte pro svoji hlavu, oči, mozek a nos dnes dobrého, projeví se to dvojnásob pozitivně – s výjimkou chirurgických zákroků v těchto místech. To, co tyto části těla zatěžuje, bude působit mnohem škodlivěji než jindy.

Pokuste se tento den projít bez stresu a tlaků, připravte si klidný program. Jestliže máte sklony k migrénám, pijte hodně čisté vody a vzdejte se kávy, čokolády a cukru. Udělejte dnes něco dobrého pro svoje oči. Dejte si na ně obklad z heřmánku. Nedívejte se dnes dlouho na televizi a nevysedávejte zbytečně u počítače, běžte raději na procházku na čerstvý vzduch. Pro unavené oči doporučujeme produkt Retin Active. Léčivá rostlina pro dnešní den: Smetanka lékařská (pampeliška) – působí proti bolestem hlavy a pomáhá pročišťovat energii

STRAVA

V tomto období se potrava těžko tráví, pokrmy by měly být lehce stravitelné, převážně vařené. Nejvhodnější je dušená a vařená zelenina, polévky, zeleninové vývary, nakládaná zelenina, omáčky, obilné kaše, ovocné kompoty, brambory, těstoviny, nekynutý chleba. V menší míře můžete kysané mléčné výrobky, sýry, sladkosti. Nejezte maso a smažená jídla, vejce, pečivo z kynutého těsta. Kořeňte jídla pikantním kořením a česnekem. Vyzkoušejte pikantní nakládanou zeleninu a ovoce PICKLES. Je den plodu, proto doporučujeme:

• cibuli, cuketu, dýni, lilek, meloun, okurky, papriky, rajčata, ořechy, slunečnicová semínka, zázvor • z ovoce si vyberte hrušky, jablka, lesní plody, ananas, jahody, kdouloň, kiwi, maliny, mango, meruňky, papáju, pomeranč, rybíz, švestky, třešně, víno

Nezapomínejte na pitný režim, nejvhodnější tekutinou je čistá voda, kterou můžete ochutit plátkem citronu a několika lístky máty nebo meduňky. Kdo trpí na migrény, ať dnes nepije žádnou kávu! Raději si dejte ovocný čaj, doporučujeme „pečený čaj„. Uklidňující bylinné čaje vám také udělají dobře, vhodný je mátový proti bolesti hlavy, zklidňující třezalkový, meduňkový nebo čaj z bazalky. V naší nabídce najdete čaje Tulsi z bazalky posvátné. Ve fázi přibývajícího Měsíce tělo vše lépe přijímá a ukládá do zásoby. Pokuste se celkově méně jíst, nepřejídejte se.

KRÁSA

Beran ovlivňuje obličej a hlavu, proto si udělejte výživnou masku, peeling či jemnou masáž obličeje a dekoltu s použitím vhodného éterického oleje. Pleť se dnes dobře zbavuje odumřelých kožních buněk a rohovinové vrstvy. Masáž pokožky hlavy a vlasových kořínků vám dnes také velmi prospěje. Muži ať si ve dnech Berana neholí vousy, mohly by se jim začít tvořit na tváři holá místa. Ani stříhání vlasů se z těchto důvodů nedoporučuje. Vhodné éterické oleje a vůně: meduňka, máta, mandarinka, hřebíček, bobkový list, bez, rozmarýn, lemongrass, levandule, grapefruit

DOMÁCNOST

Vládne živel Oheň, zapalte si tedy oheň v krbu nebo alespoň svíčku. V kamnech nebo na venkovním ohništi můžete spálit vše staré a nepotřebné. Silná energie ohně vám pomůže při větším a náročnějším úklidu, všechny čistící a úklidové práce vám půjdou dobře od ruky. Je vhodný den na pečení.

MAGIE

V přibývajícím Měsíci se provádějí rituály a kouzla na přivolání či podpoření čehokoliv, například lásky, vztahů, úspěchu, hojnosti a financí, plodnosti. V Beranu se provádí válečnické obřady a kouzla na uskutečňování smělých plánů.

ZAHRADA

Dny Berana jsou dny plodu se stoupající silou a jsou velmi příznivé pro zušlechťování, řez a průklest ovocných stromů. Oprašte sníh z jehličnanů a stálezelených dřevin.

Lunární den ve zkratce:

• Měsíc ve znamení: Beran • Fáze Měsíce: přibývající, I. čtvrť • Východ Měsíce: 11:41 h • Západ Měsíce: —- h • Lunární den: 8 • Živel: oheň • Kvalita dne: teplý • Ovlivňuje orgány: hlava, mozek, oči, nos • Systém: smyslové orgány • Živná kvalita: bílkovina • Část rostliny: plod • Zimní slunovrat 19:34 h

Lunární kalendář na celý měsíc prosinec najdete zde


SPEKTRUM ZDRAVÍ, specialista na lunární kalendář

Doporučujeme

Články odjinud