Lunární kalendář 23. 2. 2012

Lunární kalendář 23. 2. 2012

Měsíc prochází znamením Ryb, je v přibývající fázi. Ryby mají vliv na chodidla a prsty u nohou. Udělejte si čas na jejich koupel a masáž. Vyhněte se dnes alkoholu, věnujte se umělecké tvorbě, odpočívejte, meditujte.

ENERGIE DNE

Fantazie pracuje na plné obrátky, jsme přitahování fantastičnem a mystikou. Rozum předává vládu emocím, vnitřní svět je barvitější než povrch. Čas k meditaci a ponoření se do sebe. Ke slovu se dnes také dostává romantika. Jsme pohostinní, umíme vytvořit klidnou a příjemnou atmosféru, ideálně ve spojení s hudbou a vodou. Praktické věci odložte na jiný den, dnes vládne tvořivý duch, proto zpívejte, malujte, tvořte!

3. LUNÁRNÍ DEN

Trvá od 7:02 h do 19:38 h. Jeho symbolem je Leopard. Vhodný den pro fyzickou aktivitu, proto sportujte a hýbejte se. Nevzdávejte se, buďte vytrvalí. Dnes se očišťuje astrální energie. V kloubech máme energetická centra jako brány k astrálnímu tělu, mněte si proto prsty, kružte rameny, rozpohybujte klouby. V astrálním těle se odrážejí také naše emoce, proto se je snažte mít pod kontrolou. Spoléhejte se dnes hlavně na sebe, nenechte se vyprovokovat, nerozčilujte se, sbírejte psychickou energii. Tento den se vztahuje k zátylku a k hlavě. Pokud vás tato místa bolí, věnujte pozornost očistě organismu, např. ve formě detoxikační kúry. Více o lunárním dni se dočtete zde.

PRANOSTIKY

• Jedí-li se v únoru koblihy na slunci, budou se malovaná vejce jíst na peci.

ZDRAVÍ

Ryby mají vliv na chodidla, chůzi a lymfatický systém. V Rybách působí vše, co do těla dostaneme, mnohem intenzivněji než v jiných dnech. Alkohol, nikotin a různé jiné jedy se proto nyní snažte vynechat. Závislosti vznikají rychleji než v jiných dnech. Tělo ale dnes také dobře přijímá veškeré léky. Ryby působí především na nohy. Nohy jsou velmi důležitou a citlivou částí těla. Když je nemocná noha, je nemocný celý člověk. Každá část těla se odráží v reflexních zónách nohou a může být ovlivněna masážemi akupresurních bodů na ploskách nohou. Ženy začnou masáž na levé noze, muži na pravé. Palci tlačíme na jednotlivá místa asi 1 minutu, tlak postupně zvyšujeme. Kroutíme a povytáhneme také všechny prsty u nohou. Tyto masáže mohou pomoci uvolnit křeč či napětí v těle a pomáhají odvádět škodliviny z těla. Chodidlům udělá dobře také perličková koupel s mořskou solí. Nestůjte dlouho na jednom místě a udržujte dnes nohy v teple. Léčivá rostlina pro dnešní den: Jitrocel – šťáva z listů hojí rány a energie Jitrocele mírní traumata

STRAVA

Na vašem jídelníčku by měla převažovat živá strava, čerstvá, tepelně neupravovaná. Jezte hodně citrusového ovoce, ovšem jen dopoledne a nalačno, čerstvou zeleninu, kukuřici, fazole, sóju a jiné luštěniny, ovesné vločky. Je den listu, proto využijte v jídelníčku listovou zeleninu, například zelí, čekanku, kapustu, kedlubny, pórek, rebarboru, zelené saláty, špenát, štěrbák atd. Kořeňte bylinkami, nezapomínejte na pažitku a petržel, používejte dostatečně i česnek. Konzumujte klíčky, ořechy a různá semínka. V menší míře můžete sýry, maso a vejce, s mléčnými výrobky to však nepřehánějte. Ve dnech Ryb jsou dobře zpracovávány sacharidy, můžete si tedy dát nějakou sladkost, ale raději jen dopoledne. Vyhýbejte se alkoholu. K pití si dejte čaj z listů bylin, doporučujeme meduňkový nebo lipový. Měsíc začal přibývat, tělo tedy vše lépe přijímá a ukládá do zásoby. Pokuste se celkově méně jíst, nepřejídejte se.

KRÁSA

Udělejte si koupel s koupelovou solí nebo bylinkami. Dnešek je nejméně vhodným dnem pro stříhání vlasů, často se pak tvoří lupy. Také s mytím vlasů spíše počkejte na vhodnější den, vlasy mají tendenci řídnout a slábnout. Udělejte si masáž chodidel, odstraňte ztvrdlou kůži na chodidlech. Prohřívejte si končetiny, běžte do sauny. Pečujte nejen o tělo, ale také o svoji duši – pusťte si relaxační hudbu, čtěte, malujte, odpočívejte, meditujte, nechte se hýčkat. Vhodné éterické oleje a vůně: máta, bergamot, pryskyřice, olibanum, vetiver, šalvěj muškátová, nard

DOMÁCNOST

Čistěte a umývejte předměty, nábytek, podlahy (ne dřevěné). Nechte odmočit špinavé prádlo. Špína půjde dobře dolů, ale vše bude hůře schnout, nechte tedy lakování a malování spíše na vzdušné dny.

MAGIE

V přibývajícím Měsíci se provádějí rituály a kouzla na přivolání či podpoření čehokoliv, zejména lásky, zaměstnání, majetku, moudrosti, plodnosti, zdraví, štěstí, sebejistoty. V Rybách se čaruje na lásku, na pomoc ostatním, na vztahy mezi lidmi a na ochranu života na Zemi.

ZAHRADA

Dny Ryb jsou dny listu se stoupající silou. Zalijte jehličnany, trvalky, stálezelené dřeviny, nezapomeňte ani na pokojové rostliny. Okrasné dřeviny přihnojte na tvorbu listu. Zastřihněte okrasné trávy. Můžete přesazovat pokojové rostliny a vysadit za okno na parapet řeřichu, která je v zimě cenným zdrojem vitamínů. Zkontrolujte a očistěte zahradní jezírko. Vysévejte listovou zeleninu a bylinky do květináčů. Dnes nejsou vhodné dny na sušení a zavařování, zimní zeleninu sklízejte pouze k okamžité konzumaci.

Lunární den ve zkratce:

• Měsíc ve znamení: Ryby • Ovlivňuje orgány: nohy, prsty u nohou, lymfatický systém • Fáze Měsíce: přibývající • Východ Měsíce: 07:02 SEČ • Západ Měsíce: 19:38 SEČ • Lunární den: 3 • Kvalita dne: mokrý • Živel: voda • Část rostliny: list • Síla: stoupající • Živná kvalita: uhlohydráty • Systém: nervový systém

Lunární kalendář na celý měsíc leden najdete zde


SPEKTRUM ZDRAVÍ, specialista na lunární kalendář

Doporučujeme

Články odjinud