Lunární kalendář 23. 9.

Lunární kalendář 23. 9.

Měsíc putuje ve znamení Lva, je v ubývající fázi. Běžte na procházku, ale nepřetěžujte se, srdce je dnes namáháno více, než v jiné dny. Vhodný den k návštěvě kadeřníka.

ENERGIE DNE

Klíčová slova dnešního dne jsou: odvaha, radost z rizika, štědrost, síla, ušlechtilost, tvořivost, bystrý rozum. Dnes je zvýšená potřeba přátelských setkání, je proto čas uspořádat oslavu, piknik, sportovní turnaj, vyjít si zatancovat… Úspěch v obchodních jednáních, při zkouškách a konkurzech je zaručen. Také z nakupování budete mít radost, dopřejte si dnes luxus. Máte ochranitelské sklony, ale můžete také zažít vášnivou lásku. Pozor dnes pouze na dominantní chování a vznětlivost.

26. lunární den

Den má symboly Žábu a Bláto. Dávejte si dnes pozor na krádeže, a to nejen věcí, ale i myšlenek a nápadů! Dnes vám v rozhovorech s lidmi může být snadno odčerpávána energie, proto se stýkejte jen s lidmi, kteří jsou vám sympatičtí. Pozorujte a rozeznávejte, kdo vám chce “mazat med kolem pusy“ a kdo s vámi naopak mluví upřímně. Moc nemluvte, spíše poslouchejte. Snažte se s ničím se neztotožňovat a nic si nebrat osobně. Nechte vše proudit kolem vás a pouze to pozorujte. Nezačínejte dnes nové věci, nemuseli by být dokončeny. Vyhněte se zakouřeným místnostem. Více o lunárním dni se dočtete zde.

PRANOSTIKY

• Je-li hojně vlákének babího léta a neodlétají-li brzo tažní ptáci, bude podzim dlouho příhodný a sedlák dokončí všechnu práci

ZDRAVÍ

Lev má vliv na krevní oběh, ten je teď aktivnější než v jiných dnech. Někdy bolí více záda a i srdce občas trochu zlobí. Míváme bezesné noci. Měli byste se vyhnout všemu, co přetěžuje srdce a krevní oběh. Nemyslíme tím samozřejmě normální fyzickou práci zdravých lidí. Lidé s nemocným srdcem by se neměli pouštět do namáhavých cest a záměrů. Pokud nejste zrovna vytrénovaný turista, zlobí vás srdíčko a krevní oběh a máte v plánu výšlap do hor, raději si naplánujte výlet na vhodnější den, až nebude Měsíc ve Lvu nebo hory vyměňte za nenáročnou romantickou procházku. Vyhněte se dnes pokud možno také stresu. Rány se ve Lvu dobře hojí. Tento den je vhodný k posílení a ozdravění trávicího ústrojí, kterému sice vládne znamení Panny, ale je dobré začít s tím už teď.

STRAVA

Během tohoto období se mohou objevit těžkosti s trávením, jídlo si proto tepelně upravujte dušením či vařením. Vhodná je dušená zelenina, omáčky, polévky, povařené ovoce (jablka, hrušky), různé kaše, těstoviny. Tělo dnes dobře zpracovává bílkoviny, můžete mléčné výrobky, ryby a plody moře, kvašenou zeleninu. Nejsou vhodná smažená a mastná jídla, vejce, čokoláda ani maso. Pijte čistou vodu ve větším množství než ostatní nápoje, dále jsou vhodné bylinné a ovocné čaje. Vyzkoušejte výborný pečený čaj z ovoce. Léčivá rostlina pro dnešní den: Slunečnice a třezalka. Slunečnicový olej dodá sílu, čaj z třezalky zklidní nervy.

KRÁSA

Dny Lva jsou nejvhodnější dny pro stříhání vlasů a také pro první stříhání vlásků u dětí. Vlasy budou méně padat, zhoustnou a budou silné. Udělejte si vlasový zábal, na který vám doporučujeme vlasový prášek Amla. Depilaci nechte na jiný den, chloupky by zase rychle vyrostly. Nechte si dnes namasírovat záda. Éterické oleje a vůně pro dnešní den: Pomeranč, Hořký pomeranč, Oregano, Skořice, Neroli, Santalové dřevo, Máta

MAGIE

Při ubývajícím Měsíci se provádějí rituály a kouzla na zbavení se různých zlozvyků, nadváhy, negativního působení od druhých lidí, na zlikvidování nemocí, prodej něčeho, na odpoutání se od vztahu, který nechceme, tedy veškerá kouzla k odvrácení, oddělení, odstranění či konci čehokoliv špatného nebo nechtěného. Ve Lvu se nejčastěji provádějí honosné a velké obřady, čaruje se na velké a tvořivé projekty.

DOMÁCNOST

Vyčistěte krby, kamna, komíny, zahradní grily. Vykuřte místnosti. Vše nepotřebné spalte. Vhodný den pro boj s plísněmi.

ZAHRADA

Dny Lva jsou dny plodu s klesající silou. Lev je nejohnivější a nejvíce vysušující znamení v celém Zvěrokruhu. Byliny a plody rychle uzrávají. Dnes je podzimní rovnodennost, nechte půdu i rostliny odpočívat. Vhodný den ke sběru, zavařovaní a zmrazování plodů.

Lunární den ve zkratce:

• Měsíc ve znamení: Lev • Fáze Měsíce: ubývající • Lunární den: 26 • Východ Měsíce: 01:28 SELČ • Západ Měsíce: 16:37 SELČ • Živel: oheň • Kvalita dne: teplý • Živná kvalita: bílkovina • Ovlivňuje orgány: srdce, záda, bránice, krevní oběh, tepny • Systém: smyslové orgány • Část rostliny: semena, plod • Síla: klesající

Lunární kalendář na celý měsíc zaří najdete zde


SPEKTRUM ZDRAVÍ, specialista na lunární kalendář

Doporučujeme

Články odjinud