Lunární kalendář 26. 3. 2012

Lunární kalendář 26. 3. 2012

Měsíc přibývá a putuje ve znamení Býka, který má vliv na oblast krku a ovlivňuje čich a chuť. Chraňte dnes svůj krk šálou, kloktejte bylinné odvary. Můžete dělat plány do budoucna a řešit finanční záležitosti.

• Dnes má svátek Emanuel, zítra Dita

ENERGIE DNE

Klíčová slova dnešního dne jsou: stabilita, jistota, finance, klid, zdvořilé jednání, materiální zabezpečení, vznešenost, plánování do budoucna. Dnes se „držíme při zemi“, nemáme tendenci riskovat, ani dělat náhlé změny. Jakékoliv dnešní rozhodnutí je trvalé, den je příznivý pro řešení finančních záležitostí. Proto je vhodné dnes dlouhodobě plánovat, založit spoření nebo začít větší projekty a díla.

5. LUNÁRNÍ DEN

Jeho symbolem je Jednorožec. Vyznačuje vztahem jídlu. Pozorujte dnes, které potraviny vám dělají dobře, které vás lákají a na co máte chuť. Z potravy můžete získat velké zásoby energie, a to i přesto, že nesníte mnoho jídla. Za ideální stravu 5. lunárního dne je považováno mléko a tvaroh. Naopak se nedoporučuje mrtvá strava, jako je maso a také nic, co dává život, jako jsou např. semínka a ořechy. Vyhněte se houbám a kysanému zelí. Jezte pomalu a jídlo dlouho žvýkejte. Den je vhodný pro změny v životě, jak vnější, tak vnitřní. Procházka vám udělá dobře. Dnes také přichází očištění skrze slzy. Nestyďte se vyplakat. Je užitečné poznat pravou příčinu slz a s ní pak pracovat. Je také vhodný den pro práci s bylinkami a na cestování. Jezte jen jídla, která jsou vám prospěšná a dělají vám dobře, jinak se mohou objevit křeče v žaludku a problémy s trávicím ústrojím. Více o lunárním dni se dočtete zde.

PRANOSTIKY

• V březnu prach a v dubnu bláto – sedlákovi roste zlato

ZDRAVÍ

Měsíc prochází znamením Býka, je silně ovlivňována oblast krku. Nyní hrozí zvýšené nebezpečí krčních zánětů, bolestí v krku, chrapot a nachlazení, chraňte proto svůj krk šátkem. Pijte preventivně čaj proti chrapotu nebo zánětu mandlí a užívejte léky proti zánětům v krku. Vhodný je odvar ze šalvěje. Býk působí také na orgány řeči, čelisti, zuby, mandle, štítnou žlázu, šíji, hlas a uši. Pro člověka, který nemá cvik, se může projev dnes vyslovený stát utrpením a skončit chraptivým skřehotáním. Především v chladném dni by ani uši dnes neměli zůstat nechráněné. Jsou teď choulostivější na průvan a hluk. Namasírujte si jemně krk s esenciálním olejem na 5. čakru. Kápněte si do ucha kapičku třezalkového oleje, předejdete různým ušním chorobám. Dobře vám udělá jemná masáž šíje a uvolňující cviky na krční páteř. Proveďte cvik na aktivaci štítné žlázy, je to tzv. „svíčka“.

Léčivá rostlina pro dnešní den: Lesní jahoda a měsíček. Obě rostliny pomáhají povzbudit energii.

STRAVA

Dnes ještě by na vašem jídelníčku měla převažovat živá strava, čerstvá, tepelně neupravovaná. Jezte hodně ovoce, ovšem jen dopoledne a nalačno, čerstvou zeleninu, kukuřici, fazole, sóju a jiné luštěniny, ovesné vločky. Strava by měla být zemitá a výživná. Živná kvalita je ve dnech Býka sůl, jezte tedy slaná jídla, se solením to však nepřehánějte, aby nebyly ledviny přetížené. Je den kořene, proto konzumujte převážně kořenovou zeleninu. K dispozici jsou vám brambory, červená řepa, chřest, cibule, mrkev. Pokrmy dostatečně kořeňte, k dochucení používejte zejména česnek a bylinky. Konzumujte klíčky, ořechy a různá semínka. V menší míře můžete sýry, maso a vejce, nepijte mléko a nejezte smažená jídla. K pití si dejte bylinkový čaj.

KRÁSA

Všechny výživné krémy, zábaly a masky se v tyto dny dobře vstřebávají. Obzvlášť oblast krku a dekoltu by neměla přijít zkrátka. Masáž vám dnes udělá dobře, zejména masáž šíje a horní části zad.

Vhodné éterické oleje a vůně: santalové dřevo, růžové dřevo, jasmín, anýz, lilie, hyacint, při nachlazení eukalyptus, ravensára, čajovník, citronové vůně na odlehčení – verbena, citron, mandarinka, grep

MAGIE

V přibývajícím Měsíci se provádějí rituály a kouzla na přivolání či podpoření čehokoliv, například lásky, zaměstnání, sebejistoty, majetku, moudrosti, plodnosti, zdraví, štěstí. V Býku se provádí rituály na přivolání lásky, peněz, majetku, plodnosti a štěstí do domu.

DOMÁCNOST

Umyjte dřevěné podlahy a nábytek. Dnes vám půjde dobře pečení.

ZAHRADA

Dny Býka jsou dny kořene se stoupající silou. Dnes je odzemí. Vysévejte kořenovou zeleninu. Můžete nechat naklíčit brambory. Pokud máte v plánu sázet nové stromy, je na čase připravit si pro ně jámy. Hloubka jam by měla být asi 0,5 m. Jámy nechte alespoň 14 dní odležet, než do nich zasadíte strom. Dnes je vhodné prokypřit rostlinám půdu a zrýt záhony.

Lunární den ve zkratce:

• Měsíc ve znamení: Býk • Fáze Měsíce: přibývající • Východ Měsíce: 08:03 SELČ • Západ Měsíce: 26:46 SELČ • Lunární den: 5 • Živel: Země • Kvalita dne: chladný • Živná kvalita: sůl • Ovlivňuje orgány: krk, hrdlo, orgány řeči, zuby, čelisti, šíje, mandle, uši, štítná žláza • Systém: krevní oběh • Část rostliny: kořen • Síla: stoupající • Odzemí

Lunární kalendář na celý měsíc leden najdete zde


SPEKTRUM ZDRAVÍ, specialista na lunární kalendář

Doporučujeme

Články odjinud