Lunární kalendář 26. 7. 2012

Lunární kalendář 26. 7. 2012

Měsíc putuje znamením Štíra, je v přibývající fázi. Štír ovlivňuje pohlavní orgány a močové cesty. Pijte čaje, které tyto orgány posilují. Dnes je šance prožít lásku a vášeň , pozor ale na žárlivost.

• Dnes má svátek Anna, zítra Věroslav

ENERGIE DNE

Klíčová slova dnešního dne jsou: sexualita, impulzivnost, žárlivost, riziko, citlivost, kritika, vnímavost, náruživost, smyslnost, vynalézavost, nadhled. Připravte se na kritiku i na to, že sami budete více kritizovat, jste dnes citlivější a proto více zranitelní než jindy. Změny se dnes přijímají velmi těžce, člověk vidí věci černobíle. Zvyk je železná košile. Vládnou sklony k temným věcem. Voda dnes pomáhá zklidnit rozjitřené smysly. Procházka kolem řeky nebo rovnou dovolená u moře jsou výborným lékem. V partnerských vztazích se projevuje smyslnost a náruživost, ale také žárlivost a hádavost. Neřešte dnes finanční záležitosti, necestujte a nezačínejte nové vztahy.

8.LUNÁRNÍ DEN

Jeho symbolem je bájný pták Fénix. Je to den proměny a odpuštění. Je dobré navždy uzavřít minulost. Dnešku vládne alchymie, můžete si připravit lék na svoji nemoc, bude mít maximální účinnost. Dnes však nedělejte nic s ohněm. V těle probíhají velké biochemické změny a reakce. Nejvíce je ovlivňován žaludek a střeva, proto proveďte jejich očistu. Udělejte si půst nebo odlehčovací či detoxikační den. Více o lunárním dni se dočtete zde.

PRANOSTIKY

• Prší-li na svatou Annu, prší mlynářovi dvacítky

ZDRAVÍ

Štír působí silně na pohlavní orgány, močový měchýř a močovod. Preventivní sedací koupele s řebříčkem lékařským a přesličkou teď mohou pomoci při různých ženských potížích. Nesedejte na chladné zemi, obzvlášť budoucí maminky by se měly chránit před každou námahou a dávat pozor, aby neprochladly.

Léčivá rostlina pro tento den: Puškvorec – osvěží vás čaj z kořene nebo kousky, které se žvýkají. Zbavuje nestrávených zbytků potravy.

STRAVA

Žaludek je citlivý, objevuje se pálení žáhy a potrava se těžko tráví. Pokrmy by dnes měly být lehce stravitelné, převážně vařené. Nejvhodnější je dušená a vařená zelenina, polévky, zeleninové vývary, omáčky, obilné kaše, brambory, těstoviny, kompoty. Jezte hodně vlákniny.

Je den listu, proto doporučujeme listovou zeleninu, jako je:

• čekanka, kapusta kadeřavá, kozlíček polníček, pórek, rebarbora, rukola, hlávkový a ledový salát, špenát, štěrbák, zelí. Na posílení močových cest jsou vhodné brusinky, pijte tedy brusinkový džus nebo jezte sušené brusinky. Nejvhodnějším nápojem je teplá převařená voda a bylinné čaje, naopak mléko dnes vynechte. Dobře vám udělají brusinkové a borůvkové čaje, ženské a ledvinové čaje. Omezte smažená jídla a čokoládu, nepijte mléko.

KRÁSA

V přibývajícím Měsíci pomáhají kůži vyživující masáže vhodnými oleji, například mandlovým. Na pleť nanášejte pleťové masky. Na problematickou pleť vyzkoušejte neemový prášek. Na vlasy používejte vyživující bylinné šampony. Tělu prospívají masáže a uvolňující bylinné koupele. Vhodné éterické oleje a vůně: santal, santalové dřevo, bergamot, karafiát, orchidej, pačuli, ylang-ylang, levandule, citron

MAGIE

Při přibývajícím Měsíci se provádějí rituály a kouzla na zbavení se různých zlozvyků, nadváhy, negativního působení od druhých lidí, na zlikvidování nemocí, prodej něčeho, na odpoutání se od vztahu, který nechceme, tedy veškerá kouzla k odvrácení či konci čehokoliv špatného nebo nechtěného. Měsíc ve Štíru je vhodný pro ochranná kouzla, pro milostnou magii, a pro rituály na zbavení se strachu.

DOMÁCNOST

Dny Štíra jsou „vodní“ dny a nejsou vhodné pro malování a lakování, vše dnes špatně schne a materiály nasávají vlhkost. Proto ani nemyjte dřevěné podlahy a nábytek. Naopak špína a skvrny z prádla a předmětů půjdou dobře dolů.

ZAHRADA

Dny Štíra jsou dny květu s klesající silou. Štír je ideální pro výsadbu, setí, přesazování, zalévání a hnojení. Rostliny vysazené ve Štíru jsou silné a odolné. Sázejte stálezelené keře. Vysévejte zeleninu pro podzimní sklizeň. Můžete přihnojit a zalít pokojové rostliny. Zavlažte venkovní trvalky, stromy a stálezelené keře, doplňte k nim mulč. Zalijte hodně kořenovou zeleninu. Zkontrolujte a vyčistěte jezírko a bazén. Na uvolněné záhony vysejte zelené hnojení (hořčice, svazenka, jetel). Můžete sekat a dosévat trávník. Sbírejte byliny. Není vhodný den pro zavařování a uskladňování potravin, mohly by chytnout plíseň. Ani průklest a kácení ovocných stromů a keřů dnes neprovádějte.

Lunární den ve zkratce:

• Měsíc ve znamení: Štír • Ovlivňuje orgány: pohlavní orgány, močovod, močový měchýř • Fáze Měsíce: přibývající • Východ Měsíce: 14:13 SELČ • Západ Měsíce: 23:47 SELČ • Lunární den: 8 • Kvalita dne: mokrý • Živel: voda • Část rostliny: list • Síla: klesající • Živná kvalita: uhlohydráty • Systém: nervový systém

Lunární kalendář na celý měsíc červenec najdete zde


SPEKTRUM ZDRAVÍ, specialista na lunární kalendář

Doporučujeme

Články odjinud