Lunární kalendář 27. 11. 2011

Lunární kalendář 27. 11. 2011

Měsíc putuje ve znamení Kozoroha a je v přibývající fázi. Kozoroh působí na kolena, kyčle, klouby a má vliv i na kůži. Nepodnikejte dnes dlouhé procházky, jděte si raději zaplavat. Je vhodný den na manikúru a pedikúru.

ENERGIE DNE

Daří se v obchodu i v zaměstnání, věci se skvěle organizují a plánují, pravidla se dodržují. Vládne autorita. Jasně rozlišujeme, co je správné a co ne. Vhodný den na pořádání kurzů, seminářů a přednášek a pro začátek nových projektů. Emoce dnes stojí stranou, rozum a materialismus je v popředí. Nenechte se zaskočit chladnějším jednáním a kritikou, je tendence k pesimismu. Můžete mít pocit, že vám nikdo nerozumí. Na druhé straně se ale můžete dočkat odměny či zvýšení platu, vaše práce bude oceněna, přibude vám s tím však také více povinností. Láska, která vznikne tento den, má předpoklad vydržet navždy.

4. LUNÁRNÍ DEN

Jeho symbolem je Strom poznání. Věnujte se sebepoznávání a duchovním záležitostem. Vycházka s rodinou do přírody vám udělá dobře na duši. Dnes se odděluje dobro od zla. Analyzujte a srovnávejte, co je dobré a co špatné, můžete rozvázat i složité karmické uzly a získat andělskou ochranu. Netrhejte květiny ani nekácejte stromy. Upečte chleba, je to symbol dobra, který lidi sjednocuje. Dbejte při zadělávání těsta na to, abyste měli čisté myšlenky, můžete třeba zpívat mantru nebo si říkat modlitbu. Dnešní sny nám přinášejí důležité vzkazy. Bolesti šíje, krku a hrdla jsou příznakem astrálního znečištění. Více o lunárním dni se dočtete zde.

PRANOSTIKY

• Hřímání v listopadu hojnost obilí a léto dobré znamená

ZDRAVÍ

Kozoroh působí na kolena, klouby, kosti a pokožku. V těchto dnech proto zbytečně nezatěžujte nohy, obzvlášť kolena, mohlo by to mít trvalejší následky. Mohou se ozvat stará zranění a zlomeniny. Nevydávejte se po delší pauze nebo jako začátečník na horské túry a dlouhé procházky. Při každém pohybu jsou teď kolena velmi namáhaná. Kdo má s koleny problémy, ať je zpevní ortézou nebo obinadlem.

Fotbalisté, kteří mají porušený meniskus, by rozhodně neměli trénink přehánět. Obklady kolen jako prevence nebo léčba vykonají velmi dobré služby. Také pro ostatní kosti a klouby je teď možné udělat něco dobrého. Vhodná jsou cvičení na rozhýbání a zahřátí kloubů, krouživé pohyby trupu a natahovací cviky. Na regeneraci kloubů a svalů doporučujeme bylinný přípravek Flexibility a olej Flexn Oil.

Léčivá rostlina pro dnešní den: Kostival – mast z kořene kostivalu spojuje a hojí

STRAVA

Na vašem jídelníčku by měla převažovat živá strava, čerstvá, tepelně neupravovaná. Jezte hodně ovoce, ovšem jen nalačno, čerstvou zeleninu, kukuřici, fazole, sóju a jiné luštěniny, ovesné vločky. Jídla dostatečně kořeňte, k dochucení používejte zejména česnek. Konzumujte klíčky, ořechy a různá semínka. V menší míře můžete sýry, maso a vejce. Vyhýbejte se přílišnému množství mléčných výrobků, sladkostem, kávě a čokoládě. Dny Kozoroha jsou slané dny, sůl je tělem dobře přijímána. Je den kořene, jídelníček zpestřete zeleninou rostoucí pod zemí. Jsou to např. brambory, celer, čekanka, černý kořen, červená řepa, česnek, fenykl, křen, mrkev, pastinák, ředkev, ředkvičky, tuřín. Nepřehánějte to s porcemi, Měsíc přibývá a my také snáze přibýváme na váze. Nejvhodnějším nápojem je teplá převařená voda a ovocné čaje. Můžete si dát i suché bílé víno nebo bylinný likér.

KRÁSA

Dnes je vhodný den pro péči o nehty na nohou i rukou, pro stříhání a pilování. Nehty ostříhané v Kozorohu jsou tvrdé, hodně vydrží a nelámou se tak snadno. Na manikúru a pedikúru byste dnes proto neměli zapomenout. Při přibývajícím Měsíci ošetřete také zarůstající nehty. Proveďte úpravu nehtového lůžka, po které nehty ponořte do zahřátého mandlového či olivového oleje. Je vhodný den na masáž ušních boltců, píchnutí ušních dírek, aplikaci ušních svíček a péči o uši. Na pleť a dekolt si naneste vyživující masku. Dobře vám udělají masáže, bylinné koupele, zábaly celého těla a plavání.

Vhodné éterické oleje a vůně: máta, mateřídouška, citron, grep, mandarinka, lemongrasss, verbena, cedr, myrtha, bazalka, borovice

MAGIE

V přibývajícím Měsíci se provádějí rituály a kouzla na zbavení se různých zlozvyků, nadváhy, negativního působení od druhých lidí, na zlikvidování nemocí, prodej něčeho, na odpoutání se od vztahu, který nechceme, tedy veškerá kouzla k odvrácení či konci čehokoliv špatného nebo nechtěného. V Kozorohu se nejlépe čaruje na posílení kariéry a postavení, na nové projekty a díla.

DOMÁCNOST

Uspořádejte si doma i v práci vše, v čem máte chaos, ať jsou to rodinné fotografie nebo prádlo v zásuvkách či hromada nevyřízených dokumentů na pracovním stole. Opravy provedené dnes nebudete již muset opakovat. Postavené a vyrobené předměty budou mít dlouhou životnost. Těsto bude dnes dobře kynout.

ZAHRADA

Dny Kozoroha jsou dny kořene se stoupající silou. Kozoroh je příznivý pro sklizeň, konzervování a uskladňování zimní zeleniny, pro mýcení a odstraňování náletových dřevin, prořezávání rostlin, okrajů lesa a křovin, pro stříhání živých plotů. Úspěšný bude boj proti hmyzu žijícímu v zemi. Přihnojte květiny se slabou tvorbou kořenů, které v zimě kvetou, zamulčujte stromky a trvalky, kmeny stromů zabalte do pletiva, aby je nemohla okusovat zvěř. Proveďte opravy zahradního nářadí, opravte ptačí budky a krmítka. Opravte plot, zídky a zahradní cestičky, zateplete skleník a pařeniště. Vše, co dnes postavíte, bude mít dlouhou životnost.

Lunární den ve zkratce:

• Měsíc ve znamení: Kozoroh • Ovlivňuje orgány: kolena, kyčle, klouby, kůže • Fáze: přibývající • Východ Měsíce: 09:46 SEČ • Západ Měsíce: 18:21 SEČ • Lunární den: 4 • Kvalita dne: chladný • Živel: Země • Část rostliny: kořen • Síla: stoupající • Živná kvalita: sůl • Systém: krevní oběh

Lunární kalendář na celý měsíc listopad najdete zde


SPEKTRUM ZDRAVÍ, specialista na lunární kalendář

Doporučujeme

Články odjinud