Lunární kalendář 28. 9. 2012

Lunární kalendář 28. 9. 2012

Měsíc prochází znamením Ryb, je v přibývající fázi. Ryby mají vliv na chodidla a prsty u nohou. Udělejte si čas na jejich koupel a masáž. Vyhněte se dnes alkoholu, věnujte se umělecké tvorbě, odpočívejte, meditujte.

• Dnes má svátek Václav/Václava, zítra Michal/Michael • Dnes je státní svátek – Den české státnosti

ENERGIE DNE

Fantazie pracuje na plné obrátky, jsme přitahování fantastičnem a mystikou. Rozum předává vládu emocím, vnitřní svět je barvitější než povrch. Čas k meditaci a ponoření se do sebe. Ke slovu se dnes také dostává romantika. Jsme pohostinní, umíme vytvořit klidnou a příjemnou atmosféru, ideálně ve spojení s hudbou a vodou. Praktické věci odložte na jiný den, dnes vládne tvořivý duch, proto zpívejte, malujte, tvořte!

14. LUNÁRNÍ DEN

Má ve znaku Trubku. Dnes se otevírá třetí oko. To je energetický bod uprostřed čela kousek nad úrovní obočí, tzv. šestá čakra. Ta souvisí s intuicí a s logikou, pomáhá nám prozřít. Také propojuje minulost s přítomností a budoucností. Může se k vám dostat hodně informací z jinak těžko přístupných zdrojů. Dnes můžete začít něco nového, je pro to velmi vhodný den. Započatá věc pak půjde jakoby sama od sebe. Čtěte a studujte! Ani fyzická práce vám neuškodí. Více o lunárním dni se dočtete zde.

PRANOSTIKY

• Svatý Václav Čechům přeje, neprší-li na něj, dobře se za rok seje a ještě více ve stodole děje • Je-li noc před svatým Michalem jasná, bude velká zima. Prší-li, bude levná zima

ZDRAVÍ

Ryby mají vliv na nohy, chůzi a lymfatický systém. Cokoli uděláte dnes pro svoje nohy dobrého, bude působit dvojnásob pozitivně. Výjimkou jsou chirurgické zákroky na nohou. Vše, co nohy zatěžuje, působí ve dnech Ryb škodlivěji než jindy. Nohy jsou velmi důležitou a citlivou částí těla. Když je nemocná noha, je nemocný celý člověk. Každá část těla se odráží v reflexních zónách nohou a může být ovlivněna masážemi akupresurních bodů na ploskách nohou. Ženy začnou masáž na levé noze, muži na pravé. Palci tlačíme na jednotlivá místa asi 1 minutu, tlak postupně zvyšujeme. Kroutíme a povytáhneme také všechny prsty u nohou. Tyto masáže mohou pomoci uvolnit křeč či napětí v těle a pomáhají odvádět škodliviny z těla. Chodidlům udělá dobře také perličková koupel s mořskou solí. Nestůjte dlouho na jednom místě a udržujte dnes nohy v teple. V Rybách působí vše, co do těla dostaneme, mnohem intenzivněji než v jiných dnech. Alkohol, nikotin a různé jiné jedy se proto nyní snažte vynechat. Závislosti dnes vznikají rychleji, tělo dobře přijímá veškeré léky, ovšem i ty nežádoucí.

Léčivá rostlina pro dnešní den: Jitrocel – šťáva z listů hojí rány a energie jitrocele mírní traumata

STRAVA

Nyní je citlivý žaludek, objevuje se pálení žáhy a potrava se těžko tráví. Pokrmy by měly být lehce stravitelné, převážně vařené. Nejvhodnější je dušená a vařená zelenina, polévky, zeleninové vývary, nakládaná zelenina, omáčky, obilné kaše, ovocné kompoty, brambory, těstoviny, nekynutý chleba. V menší míře můžete dušené maso, kysané mléčné výrobky, sýry, sladkosti. Nejezte smažená jídla, vejce, pečivo z kynutého těsta.

Je den listu, proto využijte v jídelníčku listovou zeleninu: • zelí, čekanku, kapustu, pórek, rebarboru, zelené saláty, špenát, štěrbák

Kořeňte bylinkami, nezapomínejte na pažitku a petržel, používejte dostatečně i česnek. Ve dnech Ryb jsou dobře zpracovávány sacharidy, můžete si tedy dát nějakou sladkost, ale raději jen dopoledne. Nejvhodnějším nápojem je teplá převařená voda a bylinné čaje. Kdo má citlivý žaludek, ať dnes nepije kávu. Ve fázi přibývajícího Měsíce tělo vše lépe přijímá a ukládá do zásoby. Pokuste se celkově méně jíst, nepřejídejte se.

KRÁSA

Dnešek je nejméně vhodným dnem pro stříhání a mytí vlasů, často se pak tvoří lupy, vlasy řídnou a slábnou. Prohřívejte si končetiny, běžte do sauny. Udělejte si koupel a masáž chodidel, ideálně masáž reflexních zón na nohou. Do vody nasypte kvalitní koupelovou sůl nebo odvar z bylin. Neodstraňujte dnes zrohovatělou kůži ani kuří oka, na to zvolte jiné znamení v ubývajícím Měsíci, Ryby nejsou příznivé. V přibývajícím Měsíci můžete ošetřovat zarostlé nehty. Pečujte nejen o tělo, ale také o svoji duši – pusťte si relaxační hudbu, čtěte, malujte, odpočívejte, meditujte, nechte se hýčkat..

Vhodné éterické oleje a vůně: máta, bergamot, pryskyřice, olibanum, vetiver, šalvěj muškátová, nard

DOMÁCNOST

Čistěte a umývejte předměty, nábytek, podlahy (ne dřevěné). Nechte odmočit špinavé prádlo. Špína půjde dobře dolů, ale vše bude hůře schnout, nechte tedy lakování a malování spíše na „vzdušné“ dny.

MAGIE

V přibývajícím Měsíci se provádějí rituály a kouzla na zbavení se různých zlozvyků, nadváhy, negativního působení od druhých lidí, na zlikvidování nemocí, prodej něčeho, na odpoutání se od vztahu, který nechceme, tedy veškerá kouzla k odvrácení či konci čehokoliv špatného nebo nechtěného. V Rybách se čaruje na lásku, na pomoc ostatním, na vztahy mezi lidmi a na ochranu života na Zemi.

ZAHRADA

Dny Ryb jsou dny listu se stoupající silou a jsou vhodné pro setí, sázení a přesazování listové zeleniny, bylinek a okrasných květin. Zalijte pokojové a balkónové rostliny a trvalky. Zavlažte také venkovní okrasné dřeviny, jehličnany, ovocné stromy a keře. Dnes můžete přesadit pokojové rostliny. Provzdušněte trávník. Zkontrolujte zahradní jezírko, zbavte ho nečistot a zbytků odumřelých rostlin. Vyčistěte bazén a nachystejte ho na zazimování. Umyjte skla skleníku, truhlíky a květináče. Je vhodný den pro hledání pramene na studnu. Sklízejte úrodu pouze k okamžité spotřebě. Dnes není vhodný den na uskladňování potravin, sušení a zavařování.

Lunární den ve zkratce:

• Měsíc ve znamení: Ryby • Ovlivňuje orgány: nohy, prsty u nohou, lymfatický systém • Fáze Měsíce: přibývající • Východ Měsíce: 17:41 SELČ • Západ Měsíce: 05:03 SELČ • Lunární den: 14 • Kvalita dne: mokrý • Živel: voda • Část rostliny: list • Síla: stoupající • Živná kvalita: uhlohydráty • Systém: nervový systém

Lunární kalendář na celý měsíc září najdete zde


SPEKTRUM ZDRAVÍ, specialista na lunární kalendář

Doporučujeme

Články odjinud