Lunární kalendář 29. 11. 2011

Lunární kalendář 29. 11. 2011

Měsíc putuje ve znamení Vodnáře a je v přibývající fázi. Vodnář působí na lýtka, kotníky a žíly. Nepřetěžujte nohy dlouhým chozením. Vhodný den pro návštěvu rodiny a přátel.

ENERGIE DNE

Dnes se vládne vzdušná energie Vodnáře, je čas nových nápadů a plánů. Přitahuje nás vše tajemné, vzrušující a zvláštní, projevuje se vztah k umění. Toužíme po nezávislosti, nenecháme se nijak ovlivňovat, chceme být originální. Nikdo nám nesmí do ničeho mluvit, potřebujeme čas pro sebe na uvědomění si vlastních životních cílů. Zajímá nás, co se děje kolem, i to, jak se věci budou vyvíjet do budoucna. Můžeme plánovat pracovní projekty. Máme plno nápadů, ale stavíme také vzdušné zámky. Dobrý přítel po boku nám pomůže tyto plány postavit na reálný základ. V partnerských vztazích máme spíše citový odstup, ale soucítíme s potřebnými, kterým máme tendenci pomáhat.

6. LUNÁRNÍ DEN

Jeho symbolem je Jeřáb. Je to pozitivní den, spojený s krásou, láskou, radostí, intuicí a vůněmi. Dopřejte si aromatickou masáž, zapalte si vonnou tyčinku nebo aromalampu. Zkrášlovací kůra se nemine účinkem. Vesmírná energie se dnes projevuje skrze hlas, proto muzikoterapie je vhodným prostředkem, jak se dnes očistit. Zazpívejte si, cokoli vás napadne. Zazvonilo vám dnes v uších? Pokud ano, znamená to, že jste v souladu s proudy kosmické energie, které k vám přicházejí. Sny, které se vám dnes budou zdát, se splní. Mohou se objevit problémy s dýchacími cestami. Je to reakce na znečištěné životní prostředí. Pomůže vám dechová jóga. Více o lunárním dni se dočtete zde.

PRANOSTIKY

• Jestliže listopadový sníh záhy odtaje, polím a studnám prospěje

ZDRAVÍ

Vodnář působí na lýtka, kotníky a žíly. Objevují se záněty žil. Kdo má sklon ke křečovým žilám, měl by se v těchto dnech vyhnout delšímu stání, obyčejná procházka po městě se může ve Vodnáři stát zlým snem. Ráno se projděte bosí v trávě. Nohy si během dne pokládejte nahoru a lýtka potírejte vhodnou mastí proti křečovým žilám. Unaveným nohám udělá dobře sprchování střídavě studenou a teplou vodou a masáže ve směru od kotníků nahoru. V tyto dny by se neměly provádět operace křečových žil. Kdo dnes bude mít křeče v lýtkách, měl by do stravy zařadit více hořčíku. Ten se nachází například ve slunečnicových a dýňových semínkách. Provádíme natahovací a protahovací cviky na podporu krevního oběhu. Cviky s nohami nahoře jsou tedy vhodné, např.“svíčka“. Dobře vám udělají i reflexní masáže nohou.

Léčivá rostlina pro dnešní den: Meduňka – čaj u meduňky zklidní nervy a zbavuje napětí

STRAVA

V tomto období by na vašem jídelníčku měla převažovat živá strava, čerstvá, tepelně neupravovaná. Jezte hodně ovoce, ovšem jen dopoledne a nalačno, čerstvou zeleninu, kukuřici, fazole, sóju a jiné luštěniny, ovesné vločky. Je den květu, proto doporučujeme – květák, brokolici, artyčoky, kopr, mangold. Jídla dostatečně kořeňte, k dochucení používejte zejména česnek. Konzumujte klíčky, ořechy a různá semínka, jídla ochucujte také zázvorem. Zázvor tělo prohřívá, dělejte si z něj čaj. V menší míře můžete dnes sýry, maso a vejce. Vyhýbejte se mléku a smaženým pokrmům. K pití si dejte vodu a minerálku, z čajů nejlépe mátový proti bolestem hlavy, šípkový, třezalkový a lipový.

KRÁSA

Dnes je vhodný den pro barvení a tónování vlasů, dobře působí také vlasové zábaly. Dopřejte si relaxační koupel a masáž. Postačí uvolňující koupel chodidel, kdy do vaničky přidáte koupelovou sůl. Při masírování nohou a lýtek je však třeba opatrnosti, masáž provádějte velmi jemně a směrem k srdci. Je třeba vyhnout se dnes větší fyzické námaze, hýčkejte si nohy speciálními ošetřujícími přípravky. Doporučujeme Krém na nohy s minerály z mrtvého moře. Dnes je vhodný den na pleťovou masku, která působí na rozšířené žilky v obličeji. Nechte si udělat lymfatickou masáž. Prospěje ván také sauna, která podpoří krevní oběh a lymfatickou soustavu. Vhodné éterické oleje a vůně: fialka, tymián, citron, mimóza, máta, anýz, cedr, meduňka

MAGIE

Při přibývajícím Měsíci se provádějí rituály a kouzla na zbavení se různých zlozvyků, nadváhy, negativního působení od druhých lidí, na zlikvidování nemocí, prodej něčeho, na odpoutání se od vztahu, který nechceme, tedy veškerá kouzla k odvrácení či konci čehokoliv špatného nebo nechtěného. Ve Vodnáři se čaruje na dobré vztahy, na urovnání sporů s přáteli.

DOMÁCNOST

Ve dnech Vodnáře je dobré vyvětrat celý dům a také sklep, provést i větší úklid. Umývají se dřevěné podlahy a okna. Proberte a ukliďte šatní skříně, upravte a přestavte si úložné prostory. Udělejte si pořádek v dokladech a písemnostech. Vhodný den pro malování a lakování. Prádlo bude dnes dobře schnout.

ZAHRADA

Dny Vodnáře jsou dny květu se stoupající silou. Nejsou to však příliš vhodné dny pro práce na zahradě, je dobré omezit se na nejnutnější. Nemusíte-li, tak dnes žádné rostliny nezalévejte. Můžete alespoň opravit plot, uklidit a očistit zahradní altán. Pokud nemrzne, vyvětrejte skleník, sklep a místnost s uskladněnou úrodou. Přikryjte záhony, kompost a proveďte ochranu dřevin proti okusu zvěří. Určitě dnes nepřesazujte žádné rostliny, špatně by zakořenily.

Lunární den ve zkratce:

• Měsíc ve znamení: Vodnář • Ovlivňuje orgány: lýtka, žíly, kotníky, bérce • Fáze Měsíce: přibývající • Východ Měsíce: 11:02 SEČ • Západ Měsíce: 20:48 SEČ • Lunární den: 6 • Kvalita dne: vzdušný, světlý • Živel: vzduch • Část rostliny: květ • Síla: stoupající • Živná kvalita: tuk • Systém: systém žláz

Lunární kalendář na celý měsíc listopad najdete zde


SPEKTRUM ZDRAVÍ, specialista na lunární kalendář

Doporučujeme

Články odjinud