Lunární kalendář 29. 6. 2012

Lunární kalendář 29. 6. 2012

Měsíc putuje znamením Štíra, je v přibývající fázi. Štír ovlivňuje pohlavní orgány a močové cesty. Pijte čaje, které tyto orgány posilují. Dnes je šance prožít lásku a vášeň , pozor ale na žárlivost.

• Dnes má svátek Petr a Pavel, zítra Šárka

ENERGIE DNE

Klíčová slova dnešního dne jsou: sexualita, impulzivnost, žárlivost, riziko, citlivost, kritika, vnímavost, náruživost, smyslnost, vynalézavost, nadhled. Připravte se na kritiku i na to, že sami budete více kritizovat, jste dnes citlivější a proto více zranitelní než jindy. Změny se dnes přijímají velmi těžce, člověk vidí věci černobíle. Zvyk je železná košile. Vládnou sklony k temným věcem. Voda dnes pomáhá zklidnit rozjitřené smysly. Procházka kolem řeky nebo rovnou dovolená u moře jsou výborným lékem. V partnerských vztazích se projevuje smyslnost a náruživost, ale také žárlivost a hádavost. Neřešte dnes finanční záležitosti, necestujte a nezačínejte nové vztahy.

11.LUNÁRNÍ DEN

Symbolem je Ohnivý meč. Probouzí se energie zvaná Kundaliní neboli Hadí síla. Je ukrytá na spodním konci páteře, stočená do klubíčka jako had. Při probuzení stoupá po páteři nahoru a pročišťuje naše čakry od různých blokací. Je to velmi silná transformační energie, proto se vše, co dnes začnete dělat, snažte dotáhnout do konce. Raději nevyvíjejte přílišnou aktivitu, spíše se snažte zklidnit. Nepouštějte se do dobrodružství s nejasným koncem, dělejte jen známé věci. Je špatné dnes zabít jakéhokoliv živého tvora. Vyhněte se práci s noži. Pokud vás dnes rozbolí kostrč a páteř, znamená to, že energii Kundaliní špatně využíváte a je dobré provést očistu. Držte půst, recitujte mantry, udělejte si energetické cvičení nebo očistný rituál. Více o lunárním dni se dočtete zde.

PRANOSTIKY

• O Petru-li prší, třicet dní déšť se vyprší • Na svatého Petra a Pavla když hrom tříská, hřiby do země zatiská

ZDRAVÍ

Štír působí silně na pohlavní orgány, močový měchýř a močovod. Preventivní sedací koupele s řebříčkem lékařským a přesličkou teď mohou pomoci při různých ženských potížích. Nesedejte na chladné zemi, obzvlášť budoucí maminky by se měly chránit před každou námahou a dávat pozor, aby neprochladly.

Léčivá rostlina pro tento den: Puškvorec – osvěží vás čaj z kořene nebo kousky, které se žvýkají. Zbavuje nestrávených zbytků potravy.

STRAVA

V tomto období je žaludek je citlivý, objevuje se pálení žáhy a potrava se těžko tráví. Pokrmy by měly být lehce stravitelné, převážně vařené. Nejvhodnější je dušená a vařená zelenina, polévky, zeleninové vývary, omáčky, obilné kaše, brambory, těstoviny, kompoty. Jezte hodně vlákniny.

Je den listu, proto doporučujeme listovou zeleninu, jako je:

• čekanka, kapusta kadeřavá, kozlíček polníček, pórek, rebarbora, rukola, hlávkový a ledový salát, špenát, štěrbák, zelí.

Na posílení močových cest jsou vhodné brusinky, pijte tedy brusinkový džus nebo jezte sušené brusinky. Nejvhodnějším nápojem je teplá převařená voda a bylinné čaje, naopak mléko dnes vynechte. Dobře vám udělají brusinkové a borůvkové čaje, ženské a ledvinové čaje. Nejezte smažená jídla a čokoládu.

KRÁSA

V přibývajícím Měsíci pomáhají kůži vyživující masáže vhodnými oleji, například mandlovým. Na pleť nanášejte pleťové masky. Na problematickou pleť vyzkoušejte neemový prášek. Na vlasy používejte vyživující bylinné šampony. Tělu prospívají masáže a uvolňující bylinné koupele. Vhodné éterické oleje a vůně: santal, santalové dřevo, bergamot, karafiát, orchidej, pačuli, ylang-ylang, levandule, citron

MAGIE

Při přibývajícím Měsíci se provádějí rituály a kouzla na zbavení se různých zlozvyků, nadváhy, negativního působení od druhých lidí, na zlikvidování nemocí, prodej něčeho, na odpoutání se od vztahu, který nechceme, tedy veškerá kouzla k odvrácení či konci čehokoliv špatného nebo nechtěného. Měsíc ve Štíru je vhodný pro ochranná kouzla, pro milostnou magii, a pro rituály na zbavení se strachu.

DOMÁCNOST

Dny Štíra jsou „vodní“ dny a nejsou vhodné pro malování a lakování, vše dnes špatně schne a materiály nasávají vlhkost. Proto ani nemyjte dřevěné podlahy a nábytek. Naopak špína a skvrny z prádla a předmětů půjdou dobře dolů.

ZAHRADA

Dny Štíra jsou dny květu s klesající silou. Štír je ideální pro výsadbu, setí, přesazování, zalévání a hnojení. Rostliny vysazené ve Štíru jsou silné a odolné. Můžete přihnojit a zalít pokojové rostliny. Zavlažte venkovní trvalky, stromy a stálezelené keře, doplňte k nim mulč. Zkontrolujte a vyčistěte jezírka. Vysévejte celoroční a zimní saláty, kopr, čínské zelí, pozdní květák, brukve. Na uvolněné záhony vysejte zelené hnojení (hořčice, svazenka, jetel). Můžete sekat a dosévat trávník. Sbírejte byliny. Není vhodný den pro zavařování a uskladňování potravin, mohly by chytnout plíseň. Ani průklest a kácení ovocných stromů a keřů dnes neprovádějte.

Lunární den ve zkratce:

• Měsíc ve znamení: Štír • Ovlivňuje orgány: pohlavní orgány, močovod, močový měchýř • Fáze Měsíce: přibývající • Východ Měsíce:16:26 SELČ • Západ Měsíce: 01:10 SELČ • Lunární den: 11 • Kvalita dne: mokrý • Živel: voda • Část rostliny: list • Síla: klesající • Živná kvalita: uhlohydráty • Systém: nervový systém

Lunární kalendář na celý měsíc červen najdete zde


SPEKTRUM ZDRAVÍ, specialista na lunární kalendář

Doporučujeme

Články odjinud