Lunární kalendář 3. 1. 2013

Lunární kalendář 3. 1. 2013

Měsíc putuje znamením Panny, je v ubývající fázi. Panna má vliv na trávící orgány, proto doporučujeme lehkou stravu. Je vhodný den pro pečení. Zaměřte se dnes na detaily. Udělejte si čas na péči o sebe.

• Dnes má svátek Radmila/Radomil, zítra Diana

Ubývající Měsíc je příznivý pro všechny záležitosti, které jsou ve stadiu upevňování, zachování a dokončení. Omezuje růst a pomáhá odstranit vše, co je nežádoucí.

ENERGIE DNE

Klíčová slova dnešního dne, ovládaného znamením Panny, jsou: analyzování, rozebírání, soustředění se na detaily, povinnosti, organizace, pořádkumilovnost. Péče o rodinu a o svoje zdraví je dnes v popředí. Navazování partnerských vztahů nechte na jiný den, Panna je na to příliš chladná a kritická. Půjde vám učení, drobné opravy, činnosti vyžadující detailní přístup a vyřizování korespondence. Dnes dotáhnete věci do konce.

23. LUNÁRNÍ DEN

Symbolem je Krokodýl. Je to velmi složitý a nepříznivý den. Dnes byste měli provádět očistné praktiky, být sexuálně zdrženliví, obětovat se, kát se a odpouštět. Snažte se nepodléhat zlobě a mstivosti, mohlo by se to obrátit proti vám. Okolí může být agresivní, proto je nejlepší zůstat dnes doma. Stejně byste toho dnes moc nevyřídili. Nepochybujte o sobě, ani o správnosti své cesty. Vykuřte domov vonnými tyčinkami, pokropte svěcenou vodou nebo jej jiným způsobem očistěte. Nepřejídejte se. Více o lunárním dni se dočtete zde.

PRANOSTIKY

• Je-li leden chladný a jasný, bude rok úrodný a krásný

ZDRAVÍ

Znamení Panny ovlivňuje oblast břicha, obzvlášť trávící orgány. Vše, co dnes pro svoje břicho uděláte dobrého, projeví se dvojnásob účinněji. Ale také to, co vašim střevům škodí, bude dnes škodit více než v jiných dnech. Dnes se nedoporučují chirurgické zákroky v oblasti břicha. V Panně mají citliví lidé problémy se zažíváním. Proto se v těchto dnech doporučuje vhodná strava, neměla by se jíst těžká nebo tučná jídla. Léčivé rostliny nasbírané v Panně působí blahodárně nejen na žaludek, ale také na krev, nervy a slinivku břišní. Dnes je vhodný den pro návštěvu lékaře. Střevům udělá dobře dostatek pohybu. Můžete si udělat jemnou masáž břicha krouživými pohyby ve směru hodinových ručiček, zakroužit si trupem a udělat pár předklonů, podpoříte tak střevní činnost. Dělejte cviky na posílení břišních svalů. Namažte si břicho olejem, který vypíná tkáně.

STRAVA

Protože Panna ovlivňuje střeva a trávení, dopřejte si jen lehkou a dietní stravu, tučným jídlům se vyhněte. Dopřejte si stravu převážně živou a čerstvou, tepelně neupravovanou. Vhodná je čerstvá zelenina, ovoce, luštěniny, ořechy, semínka a klíčky, zeleninové a ovocné šťávy, nevařené kaše, česnek. V menší míře je povoleno také maso, vejce, mléko a sýry.

Je den kořene, proto v jídelníčku upřednostněte zeleninu, která roste pod zemí:

• Brambory, celer, čekanku, černý kořen, červenou řepu, česnek, fenykl, křen, mrkev, pastinák, ředkev, ředkvičky, tuřín. Ráno po probuzení vypijte sklenici teplé vody, aktivizují se tím střeva. Pijte čaje na očistu trávicího ústrojí a podporu trávení. Pijte také čistou vodu a bylinné čaje z máty, řepíku, třezalky a měsíčku. Velmi účinný je čaj KKF. Slaďte kvalitním českým medem nebo palmovým cukrem. Léčivá rostlina pro tento den: Čekanka obecná – čaj z kořene čekanky podpoří látkovou výměnu

KRÁSA

Dnes je velmi vhodný den pro celkovou péči o tělo a o vlasy. Necháte-li si v tento den upravit či zastřihnout vlasy, zachovají si déle formu a krásu, střih bude perfektní a slušivý a účes bude dobře držet. Trvalá ondulace se dnes povede, změna střihu a barvy také. Vlasy umyjte přírodním šamponem a udělejte jim výživný zábal, doporučujeme vlasový olej z himalájských bylin. Udělejte si čistící pleťovou masku, pečujte také o nehty. Prohřejte si tělo v teplé lázni s bylinkami a mořskou solí.

Vhodné éterické oleje a vůně: Kadidlo, Verbena, Jasmín, Levandule, Hyacint, Šalvěj, Vetiver, Šalvěj muškátová

MAGIE

Při ubývajícím Měsíci se provádějí rituály a kouzla na zbavení se různých zlozvyků, nadváhy, negativního působení od druhých lidí, na zlikvidování nemocí, prodej něčeho, na odpoutání se od vztahu, který nechceme, tedy veškerá kouzla k odvrácení, oddělení, odstranění či konci čehokoliv špatného nebo nechtěného. V Panně se provádějí obřady na zapuzení nemoci, na odstranění negativních energií a vibrací, na přivolání zdraví.

DOMÁCNOST

Ukliďte a srovnejte si věci, udělejte pořádek ve skříních, vyčistěte skvrny z potahů a látek. Zaměřte se dnes na detaily a maličkosti. Proveďte drobné opravy, dnes budete výkonní a precizní. Pečení vám také půjde skvěle, těsto bude dobře kynout. Utřete doma prach. Na hadřík, se kterým budete čistit nábytek, kápněte pár kapek citronové esence, citron zbaví otírané předměty energetických stop, je vhodný zejména na starý nábytek. Tuto esenci můžete také použít do rozprašovače, neboť dezinfikuje vzduch. Nakupujete v second-handu? Pak nezapomeňte dát pár kapek citronové esence do aviváže, očistíte tím prádlo od energie předchozího nositele. Při malování místností přimíchejte citronovou esenci do barvy, obzvláště pokud jste se nastěhovali do staršího bytu.

ZAHRADA

Dny Panny jsou dny kořene s klesající silou. Panna je příznivá pro všechny práce související se sázením, přesazováním, setím a vysazováním. Dnes si na svoji zahradu nebo pole určitě udělejte čas. Zkontrolujte kompost, můžete ho prolít močůvkou a posypat popelem ze dřeva. Je vhodný den pro vyvážení hnoje. Doplňte mulč ke stromkům a keřům. Kmeny stromů obalte pletivem, abyste je ochránili proti okusu zvěří. Zkontrolujte pokojové rostliny, odstraňte jejich suché části.

Lunární den ve zkratce:

• Měsíc ve znamení: Panna • Ovlivňuje orgány: trávicí orgány, střeva, nervy, slezina, slinivka břišní, látková výměna • Fáze Měsíce: ubývající • Východ Měsíce: 23:09 h • Západ Měsíce: 10:23 h • Lunární den: 22 • Kvalita dne: chladný • Živel: Země • Část rostliny: kořen • Síla: klesající • Živná kvalita: sůl • Systém: krevní oběh

Lunární kalendář na celý měsíc leden najdete zde


SPEKTRUM ZDRAVÍ, specialista na lunární kalendář

Doporučujeme

Články odjinud