Lunární kalendář 3. 11. 2011

Lunární kalendář 3. 11. 2011

Měsíc putuje ve znamení Vodnáře a je v přibývající fázi. Vodnář působí na lýtka, kotníky a žíly. Nepřetěžujte nohy dlouhým chozením. Vhodný den pro návštěvu rodiny a přátel.

ENERGIE DNE

Dnes se vládne vzdušná energie Vodnáře, je čas nových nápadů a plánů. Přitahuje nás vše tajemné, vzrušující a zvláštní, projevuje se vztah k umění. Toužíme po nezávislosti, nenecháme se nijak ovlivňovat, chceme být originální. Nikdo nám nesmí do ničeho mluvit, potřebujeme čas pro sebe na uvědomění si vlastních životních cílů. Zajímá nás, co se děje kolem, i to, jak se věci budou vyvíjet do budoucna. Můžeme plánovat pracovní projekty. Máme plno nápadů, ale stavíme také vzdušné zámky. Dobrý přítel po boku nám pomůže tyto plány postavit na reálný základ. V partnerských vztazích máme spíše citový odstup, ale soucítíme s potřebnými, kterým máme tendenci pomáhat.

9. LUNÁRNÍ DEN

Jeho symbolem je Netopýr. Dnes se prověřuje, jak člověk pracoval s energiemi předchozích 8 dní a jak se očišťoval. Dnešek je považován za satanský den, lidi to táhne ke zlu a k provozování černé magie. Připravte se na provokace a útoky z okolí, podvodné jednání a lstivost a pokuste se to vše rozpoznat. Snažte se odpouštět, lépe vám to půjde, pokud se do dotyčných vcítíte. Vytvořte si astrální ochranu, aby se k vám nedostala nějaká kletba. Ovšem může z vás být kletba také sejmuta, poproste o to své duchovní pomocníky. Přitom si stoupněte do vlažné vody, která vám bude sahat po kotníky. Levou rukou vhoďte do lázně hrst soli. Po dobu max. 10 minut stůjte ve vodě a představujte si, že z vás vodopád smývá do nádoby s vodou všechny nečistoty. Nedívejte se do zrcadla, mohou se v něm objevit astrální bytosti. Dnes je dobré napojit se na energii Matky. Může to být vaše matka, ale i babička z matčiny strany. Uvědomte si tyto svoje kořeny. Sny z dnešní noci se splní. Mohou se objevit bolesti na hrudi a obtížné dýchání. Více o lunárním dni se dočtete zde.

PRANOSTIKY

• Když stromy kvetou v listopadu podruhé, tak potom levná zima jistě nebude

ZDRAVÍ

Vodnář působí na lýtka, kotníky a žíly. Objevují se záněty žil. Kdo má sklon ke křečovým žilám, měl by se v těchto dnech vyhnout delšímu stání, obyčejná procházka po městě se může ve Vodnáři stát zlým snem. Ráno se projděte bosí v trávě. Nohy si během dne pokládejte nahoru a lýtka potírejte vhodnou mastí proti křečovým žilám. Unaveným nohám udělá dobře sprchování střídavě studenou a teplou vodou a masáže ve směru od kotníků nahoru. V tyto dny by se neměly provádět operace křečových žil. Kdo dnes bude mít křeče v lýtkách, měl by do stravy zařadit více hořčíku. Ten se nachází například ve slunečnicových semínkách. Provádíme natahovací a protahovací cviky na podporu krevního oběhu. Cviky s nohami nahoře jsou tedy vhodné, např.“svíčka“.

Léčivá rostlina pro dnešní den: Meduňka – čaj u meduňky zklidní nervy a zbavuje napětí

STRAVA

Pokrmy by měly být lehce stravitelné, převážně vařené. Nejvhodnější je dušená a vařená zelenina, polévky, zeleninové vývary, omáčky, obilné kaše, brambory, těstoviny, kompoty. Je den květu, proto ze zeleniny doporučujeme květák, brokolice, artyčoky, kopr, mangold apod. Vhodné jsou také luštěniny ve formě kaší a kvašená zelenina či kysané zelí. Nejezte smažené pokrmy. Konzumujte ořechy a mandle. Hlídejte si porce. Měsíc přibývá a naše váha také. Nejvhodnějším nápojem jsou d čaje z květů bylin, například heřmánkový a měsíčkový.

KRÁSA

Dnes je vhodný den pro barvení a tónování vlasů, dobře působí také vlasové zábaly. Dopřejte si relaxační koupel a masáž. Postačí uvolňující koupel chodidel, kdy do vaničky přidáte koupelovou sůl. Při masírování nohou a lýtek je však třeba opatrnosti, masáž provádějte velmi jemně a směrem k srdci. Je třeba vyhnout se dnes větší fyzické námaze, hýčkejte si nohy speciálními ošetřujícími přípravky. Doporučujeme krém na nohy s minerály z mrtvého moře. Dnes je vhodný den na pleťovou masku, která působí na rozšířené žilky v obličeji. Nechte si udělat lymfatickou masáž. Prospěje ván také sauna, která podpoří krevní oběh a lymfatickou soustavu. Vhodné éterické oleje a vůně: fialka, tymián, citron, mimóza, máta, anýz, cedr, meduňka

MAGIE

Při přibývajícím Měsíci se provádějí rituály a kouzla na zbavení se různých zlozvyků, nadváhy, negativního působení od druhých lidí, na zlikvidování nemocí, prodej něčeho, na odpoutání se od vztahu, který nechceme, tedy veškerá kouzla k odvrácení či konci čehokoliv špatného nebo nechtěného. Ve Vodnáři se čaruje na dobré vztahy, na urovnání sporů s přáteli.

DOMÁCNOST

Ve dnech Vodnáře je dobré vyvětrat celý dům a také sklep, provést i větší úklid. Umývají se dřevěné podlahy a okna. Proberte a ukliďte šatní skříně, upravte a přestavte si úložné prostory. Udělejte si pořádek v dokladech a písemnostech. Vhodný den pro malování a lakování. Prádlo bude dnes dobře schnout.

ZAHRADA

Dny Vodnáře jsou dny květu se stoupající silou. Nejsou to však příliš vhodné dny pro práce na zahradě, je dobré omezit se na nejnutnější. Nemusíte-li, tak dnes žádné rostliny nezalévejte. Můžete alespoň opravit plot, vyvětrat skleník a sklep (pokud nemrzne), uklidit a očistit zahradní altán. Určitě dnes nepřesazujte žádné rostliny, špatně by zakořenily. Dnes sklízejte listové a kvetoucí rostliny a byliny, zvláště ty na sušení. Na vysazené cibuloviny přihrňte kompost. Do půdy zapravte kompost a hnůj. Pokud již mrzlo, posekejte zelené hnojení. To můžete zkompostovat nebo ho nechte ležet přes zimu na záhonu a na jaře ho zapravte do půdy.

Lunární den ve zkratce:

• Měsíc ve znamení: Vodnář • Ovlivňuje orgány: lýtka, žíly, kotníky, bérce • Fáze Měsíce: přibývající • Východ Měsíce: 13:25 SEČ • Západ Měsíce: — SEČ • Lunární den: 9 • Kvalita dne: vzdušný, světlý • Živel: vzduch • Část rostliny: květ • Síla: stoupající • Živná kvalita: tuk • Systém: systém žláz

Lunární kalendář na celý měsíc listopad najdete zde


SPEKTRUM ZDRAVÍ, specialista na lunární kalendář

Doporučujeme

Články odjinud