Lunární kalendář 5. 1. 2012

Lunární kalendář 5. 1. 2012

Měsíc přibývá a putuje ve znamení Býka, který má vliv na oblast krku a ovlivňuje čich a chuť. Chraňte dnes svůj krk šálou, kloktejte bylinné odvary. Můžete dělat plány do budoucna a řešit finanční záležitosti.

ENERGIE DNE

Klíčová slova dnešního dne jsou: stabilita, jistota, finance, klid, zdvořilé jednání, materiální zabezpečení, vznešenost, plánování do budoucna. Dnes se „držíme při zemi“, nemáme tendenci riskovat, ani dělat náhlé změny. Jakékoliv dnešní rozhodnutí je trvalé, den je příznivý pro řešení finančních záležitostí. Proto je vhodné dnes dlouhodobě plánovat, založit spoření nebo začít větší projekty a díla.

PRANOSTIKY

• Lednový déšť z pecnu odkrajuje

ZDRAVÍ

Měsíc prochází znamením Býka, je silně ovlivňována oblast krku. Při jízdě v autě neotevírejte okýnka, mohla by vám ztuhnout šíje., vyhněte se průvanu. Dnes hrozí zvýšené nebezpečí krčních zánětů, bolestí v krku, chrapot, nachlazení. Chraňte krk šátkem nebo šálou. Pijte preventivně čaj proti chrapotu nebo zánětu mandlí, působí v tento den obzvlášť dobře, stejně jako jiné léky proti zánětům v krku. Vhodný je odvar ze šalvěje. Věnujte se důkladně ústní hygieně. Býk působí také na orgány řeči, čelisti, zuby, mandle, štítnou žlázu, šíji, hlas a uši. Veřejné projevy mohou skončit chraptivým skřehotáním. Především v chladném dni by ani uši dnes neměli zůstat nechráněné. Jsou teď choulostivější na průvan a hluk. Namasírujte si jemně krk s esenciálním olejem na 5. čakru. Kápněte si do ucha kapičku třezalkového oleje, předejdete různým ušním chorobám. Dobře vám udělá jemná masáž šíje a uvolňující cviky na krční páteř. Proveďte cvik na aktivaci štítné žlázy, je to tzv. „svíčka“. Dnes nechoďte k zubaři, plomby nebudou držet a poranění v oblasti dásní se může dlouho hojit.

Léčivá rostlina pro dnešní den: Lesní jahoda a měsíček – povzbuzují energie, vyživují a uklidňují

STRAVA

V tomto období je citlivý žaludek, objevuje se pálení žáhy a potrava se těžko tráví. Pokrmy by měly být lehce stravitelné, převážně vařené. Nejvhodnější je dušená a vařená zelenina, polévky, zeleninové vývary, nakládaná zelenina, omáčky, obilné kaše, ovocné kompoty, brambory, těstoviny, nekynutý chleba. Strava by měla být zemitá a výživná. Živná kvalita je ve dnech Býka sůl, jezte tedy slaná jídla, se solením to však nepřehánějte, aby nebyly ledviny přetížené. Je den kořene, proto konzumujte převážně kořenovou zeleninu. K dispozici jsou vám brambory, červená řepa, chřest, cibule, mrkev. Pokrmy dostatečně kořeňte, k dochucení používejte zejména česnek a bylinky. Do jídelníčku zařaďte také klíčky, ořechy a různá semínka. V menší míře můžete dušené maso, kysané mléčné výrobky, sýry, sladkosti. Nejezte smažená jídla, čokoládu, nepijte mléko, kávu a studené nápoje. Vhodným nápojem je bylinkový čaj a horká převařená voda.

KRÁSA

Všechny výživné krémy, zábaly a masky se v tyto dny dobře vstřebávají. Zkuste mrkvovou pleťovou masku, dodá vaší pokožce zdravou barvu. Vhodné éterické oleje a vůně: santalové dřevo, růžové dřevo, jasmín, anýz, lilie, hyacint, při nachlazení eukalyptus, ravensára, čajovník, citronové vůně na odlehčení – verbena, citron, mandarinka, grep

MAGIE

V přibývající Měsíci se provádějí rituály a kouzla na přivolání či podpoření čehokoliv, například lásky, zaměstnání, sebejistoty, majetku, moudrosti, plodnosti, zdraví, štěstí.. Při rituálu můžete dnes pracovat s ohněm nebo svíčkami. V Býku se provádí rituály na přivolání lásky, peněz, majetku, plodnosti, a štěstí do domu.

DOMÁCNOST

Umyjte dřevěné podlahy a nábytek. Dnes se bude dobře péct.

ZAHRADA

Dny Býka jsou dny kořene se stoupající silou. Zakryjeme kompost, aby bakterie mohly lépe pracovat na rozkládání zahradního bioodpadu. Pokud máte v plánu sázet na jaře nové stromy, je na čase připravit si pro ně jámy, samozřejmě pokud není zmrzlá půda. Hloubka jam by měla být asi 0,5 m. Zkontrolujte uskladněné hlízy a cibule, pokud jsou napadeny plísní, raději je zlikvidujte. Venkovní cibuloviny ochraňte před mrazem pokrývkou z chvojí.

Lunární den ve zkratce:

• Měsíc ve znamení: Býk • Fáze Měsíce: přibývající • Východ Měsíce: 11:59 SEČ • Západ Měsíce: 02:19 SEČ • Živel: země • Kvalita dne: chladný • Živná kvalita: sůl • Ovlivňuje orgány: krk, hrdlo, hlasivky, zuby, čelisti, čich, chuť, šíje, mandle, uši, štítná žláza • Systém: krevní oběh • Část rostliny: kořen • Síla: stoupající

Lunární kalendář na celý měsíc leden najdete zde


SPEKTRUM ZDRAVÍ, specialista na lunární kalendář

Doporučujeme

Články odjinud