Lunární kalendář 5. 6. 2012

Lunární kalendář 5. 6. 2012

Měsíc začal ubývat a putuje znamením Střelce. Dnes plánujte, nakupujte, obchodujte, cestujte, kontaktujte staré přátele. Nechoďte na příliš dlouhé procházky, šetřete svoje nohy a večer si je nechte namasírovat.

• Dnes má svátek Dobroslav/Dobroslava, zítra Norbert

ENERGIE DNE

Je cítit neklid, člověka to někam táhne, nevydrží na jednom místě, dostavuje se touha cestovat, poznávat nové lidi, ale také oprašovat stará přátelství. Jsme otevření, upřímní, bezstarostní, ale i nezodpovědní. Dochází k hádkám a výbušným reakcím. Nechybí elán do sportu a do učení se novým věcem. Ideální čas pro uzavírání nových obchodů, zakládání firem, pro investice, plánování a nové projekty. Na vášnivou lásku se dnes ale také dostane.

17. LUNÁRNÍ DEN

Tento den má ve znamení Zvon. Je dnem ženské energie, jeho patronkou je bohyně Šakti, která je symbolem ženství. Smějte se, oslavujte, tančete, užívejte si života, dopřejte si svobodu. Je to vhodný den k uzavření sňatku! Nevyvolávejte spory, vyhněte se hněvu a nepijte přílišné množství alkoholu. Snažte se být dnes v harmonii. Dnes je vhodný den pro partnerské vztahy a sexuální kontakty. Sny z dnešní noci se do tří dnů splní. Léčení budou dnes úspěšná. Lidé s poruchami štítné žlázy budou mít větší sklony ke hněvu a hádkám. Více o lunárním dni se dočtete zde.

PRANOSTIKY

• Kolem svatého Bonifáce včela sbírá medovice

ZDRAVÍ

Střelec působí na kyčle, pánev, křížovou kost a kosti stehenní. Časté jsou bolesti v kříži, které vystřelují až do nohou. Může se ohlásit ischias, křečové žíly a stehenní části nohou. Dobře vám udělá masáž, pomůže uvolnit křečovitě stažené svaly. Vyzkoušejte prohřívající ájurvédský olej na klouby a svaly Flexn-oil. Kdo není zvyklý na dlouhé vycházky, a přesto se na nějakou vydá, ať se připraví na pořádnou bolest ve stehnech. Děti ale nechte doma, mohli byste jim totiž zprotivit turistiku na celý život. Krátká procházka ale naopak všem prospěje. Dbejte na teplé oblečení, počasí ve Střelci bývá proměnlivé. Dělejte posilovací cviky na nohy, cviky na stehna a boky, na rovnováhu a držení těla, chůzi po patách a po špičkách, po vnější i vnitřní straně chodidel. Vhodné je také plavání a běh. Večer si udělejte masáž nohou, výborná je také střídavá sprcha studenou a teplou vodou. Odpočívejte s nohama nahoře.

STRAVA

Na vašem jídelníčku by měla převažovat živá, čerstvá, tepelně neupravovaná strava. Jezte hodně ovoce, ovšem jen dopoledne a nalačno, čerstvou zeleninu, kukuřici, fazole, sóju a jiné luštěniny, ovesné vločky, obiloviny, rýži, klíčky. Je den plodu, jako zeleninu tedy doporučujeme cibuli, cuketu, dýni, fazole, hrách, čočku, kukuřici, lilek, meloun, okurky, papriky, rajčata, ze semínek ořechy, slunečnicová semínka. Z ovoce jsou vhodná jablka, hrušky, lesní plody, ananas, jahody, kdouloň, kiwi, maliny, mango, meruňky, papája, pomeranč, rybíz, švestky, třešně, víno. Jídla kořeňte zejména česnekem, koření bude mít dnes větší sílu, tak to s ním nepřežeňte. K pití si mátový čaj proti bolestem hlavy nebo některý z ovocných čajů. Fáze ubývajícího Měsíce podporuje vyučování jedů z těla a hubnutí, nyní jsou vhodné dny na zahájení diety. Léčivá rostlina pro tento den: Kopřiva – šťáva a čaj z kopřivy čistí krev

KRÁSA

Udělá vám dobře sauna, teplé koupele a masáže, uvolní se ztuhlé klouby. Vyzkoušejte koupelovou sůl s měsíčkem. Běžte na pedikúru a nechte si udělat masáž nohou. Prospěje vám teplá lázeň na nohy. Ty pak ošetřete vhodným krémem a odpočívejte s nohama nahoře. Účinné budou také zábaly a masáže proti celulitidě. Udělejte si čistící masku na obličej a dekolt. Dnes si nemyjte vlasy a ani je nestříhejte. Vhodné éterické oleje a vůně: santal, eukalyptus, vanilka, fialka, rozmarýn, zázvor, jalovec

MAGIE

Při ubývajícím Měsíci se provádějí rituály a kouzla na zbavení se různých zlozvyků, nadváhy, negativního působení od druhých lidí, na zlikvidování nemocí, prodej něčeho, na odpoutání se od vztahu, který nechceme, tedy veškerá kouzla k odvrácení, oddělení, odstranění či konci čehokoliv špatného nebo nechtěného. Střelec je vhodný pro odstranění spirituálních problémů, konfliktů, podlosti a malichernosti.

DOMÁCNOST

Vyčistěte krby, kamna, komíny. Vykuřte místnosti vonnými tyčinkami či pryskyřicovými vykuřovadly. Vhodná je sušená šalvěj, kterou necháte v místnosti doutnat. Vše nepotřebné a staré spalte. Oheň vám pomůže při úklidu.

ZAHRADA

Dny Střelce jsou dny plodu a uzlový bod mezi stoupající a klesající silou. Jsou velmi příznivé pro sázení a setí všech plodin a popínavé zeleniny a pro sázení, řez a průklest ovocných stromů a keřů. Vysévejte a vysazujte na záhon hrách, fazole a pnoucí rostliny, okurky, rajčata, patizony a tykve. Ohrnujte brambory. Úspěšný bude boj proti škůdcům žijícím na povrchu země. Nevysazujte dnes salát, snadno vyrazí do výšky a neutvoří se srdíčko. Ubývající Měsíc těsně po úplňku je vhodný pro hnojení.

Lunární den ve zkratce:

• Měsíc ve znamení: Střelec • Ovlivňuje orgány: kyčle, pánev, křížová kost, stehna, žíly, celková pohyblivost • Fáze Měsíce: ubývající • Východ Měsíce: 22:11 SELČ • Západ Měsíce: 05:47 SELČ • Lunární den: 17 • Kvalita dne: teplý • Živel: oheň • Část rostliny: plod • Síla: stoupající • Živná kvalita: bílkovina

Lunární kalendář na celý měsíc leden najdete zde


SPEKTRUM ZDRAVÍ, specialista na lunární kalendář

Doporučujeme

Články odjinud