Lunární kalendář 6. 4. 2012

Lunární kalendář 6. 4. 2012

Měsíc putuje znamením Vah, dnes je úplněk. Váhy ovlivňují zejména ledviny a močový měchýř, proto pozor na prochladnutí. Dnes je Velký pátek, prožijte ho v rozjímání nad svým životem.

• Dnes má svátek Vendula/Venuše, zítra Heřman/Hermína • Dnes je Velký pátek

ENERGIE DNE

Je čas na nová přátelství a vztahy, vládne upřímnost, estetika a kultivovanost. Ve vztazích převládá harmonie. Vnímejte kreativní impulsy, které k vám přicházejí. Reakce jsou citlivější, je těžké být objektivní, ve vzduchu je cítit netrpělivost. Udělejte si čas na sebe, uvolněte se. Dnes nic zásadního neřešte, počkejte na vhodnější den. Můžete pocítit radost z krásy.

16. LUNÁRNÍ DEN

Je dnem rovnováhy a harmonie a spravedlnosti. Za žádnou cenu se nerozčilujte a ani se nenechte „vyvést z rovnováhy“. Snažte se být v klidu. Dnešek má symbol Motýla. Zkuste si o motýlech něco přečíst, snáze tak pochopíte energii tohoto dne a procesy v něm probíhající. Velmi vhod dnes přijdou posilovací cviky a rituální očista. Nedoporučuje se sex. Nejezte houby ani živočišné pokrmy. Sny vám vyzradí vaši touhu po něčem nebo po někom. Pijte čaje, které čistí krev, například kopřivový. Více o lunárním dni se dočtete zde.

ÚPLNĚK

Při úplňku se projevuje náměsíčnost, nemoci se zhoršují a rány více krvácejí. Zvyšuje se kriminalita a sklon k sebevraždám. Rodí se nejvíce dětí. Lidé pociťují neklid, psychika je napjatá. Časté jsou také změny nálad, emoce jsou nestabilní. Metabolismus pracuje pomaleji, organismus je více oslabený. Ženy bývají podrážděnější a neobjektivní, muži naopak pozorní a vstřícní a mají větší zájem o sex.

PRANOSTIKY

• Velký pátek vláha – úrodu zmáhá • Na Zelený čtvrtek hrachy zasívej, na Velký pátek se zemí nehýbej! • Prší-li na Velký pátek, je k doufání úroda • Velký pátek deštivý – dělá rok žíznivý • Když na Velký pátek hřmí, na poli se urodí

ZDRAVÍ

Ve dnech Vah můžeme cítit především kyčle, boky, močový měchýř a ledviny. V těchto dnech je snadné dostat zánět močového měchýře a ledvin. Dbejte na to, abyste tyto oblasti drželi v teple. Sezení na kamenech nebo vlhké trávě je právě teď to nejhorší. Dobré je odpoledne mezi 15. a 17. hodinou hodně pít, aby se měchýř a ledviny dobře protáhly. Pomáhá gymnastika zaměřená na kyčelní oblast. Také bychom měli něco udělat pro čištění krve. Vhodné je pít bylinné čaje na čištění ledvin. Doporučujeme chutný Jančův ledvinový čaj. Dnešek není vhodný na jakékoliv operace a chirurgické zákroky!

Léčivá rostlina pro tento den: Růže a řebříček - růže v aromaoleji zharmonizuje energii, čaj z řebříčku posiluje ledviny

STRAVA

Dnes je úplněk a tělo obzvlášť dobře přijímá vše, co mu dodáváme a proto také mírně přibíráme na váze. Je vhodné si půst nebo odlehčovací ovocný, zeleninový nebo rýžový den. K tomu nás vyzývá také Velký pátek. Ode dneška si dopřejte stravu převážně živou a čerstvou, tepelně neupravovanou. Vhodná je čerstvá zelenina, ovoce, luštěniny, ořechy. Ze zeleniny vybírejte květák a brokolici, artyčoky, kopr, mangold. Můžete mléčné výrobky, ryby a kvašenou zeleninu. Pijte čistou vodu ve větším množství než ostatní nápoje, dále jsou vhodné bylinné čaje z bezu a přesličky, čaje na pročištění ledvin a močových cest. Snažte se vypít alespoň 1,5 – 2 l tekutin za den. Ve dnech Vah tělo dobře zpracovává tuky, jezte proto mandle, pistácie, ořechy, jádra a různá semínka. Jídla dostatečně kořeňte, k dochucení používejte zejména česnek, nepřehánějte to ale se solením, ať nezatěžujete ledviny.

KRÁSA

Měsíc ve Vahách podporuje smysl pro krásu a estetiku. Navštivte kosmetický salon, dopřejte si péči o pleť, zkrášlující koupele, úpravu vlasů, manikúru, pedikúru. Udělejte si výživnou pleťovou masku. Vhodné éterické oleje a vůně: růžový olej, růže, pižmo, pomeranč, jasmín

MAGIE

Při úplňku je vliv čarování obrovský. Přivolává se dobro, láska a nová síla. Ve Vahách se čaruje především na zbavení se všeho, co nás vnitřně svazuje a na přivolání sebevědomí.

DOMÁCNOST

Váhy jsou vhodné pro větrání bytu, sklepa, vyvětrání peřin a matrací venku. Udělejte úklid ve spíži. Provádějte drobné opravy, domácí práce a nákupy. Můžete vymalovat byt a natřít plot, barvy budou dnes dobře schnout. Umyjte okna, udělejte pořádek ve skříních a v prádelníku. Vyčistěte sklo a porcelán. Ošetřete obuv i oděv impregnací. Zkrášlujte svůj příbytek, dnes máte velmi dobré estetické cítění. Při nákupech máte šanci pořídit si nějakou krásnou věc. Na Velký pátek by se nemělo prát prádlo.

ZAHRADA

Dny Vah jsou dny květu s klesající silou. Je to neutrální znamení, skoro pro žádnou práci na zahradě není tento den zvlášť nepříznivý ani zvlášť příznivý. Dnes je úplněk, přihnojte rostliny, rozhoďte na záhony hnojivo. Přihnojte tulipány. Sbírejte léčivé rostliny, pokud již rostou pampelišky, sbírejte dnes jejich květy na pampeliškový med. Udělejte si pořádek v nářadí a zahradní technice, nabruste pilky a nože. Vyvětrejte sklep. Váhy jsou vhodné na ošetřování růží. Dekorativní úpravy zahrady budou dnes velmi úspěšné, vyhněte se ale práci s hlínou, při úplňku to není vhodné. Podle tradice se na Velký pátek nemá hýbat se zemí, záleží tedy na vás, zda se toho budete držet :)

Lunární den ve zkratce:

• Měsíc ve znamení: Váhy • Ovlivňované orgány: kyčle, ledviny, játra, krev, močový měchýř • Fáze Měsíce: úplněk ve 21:19 SELČ • Východ Měsíce: 19:44 SELČ • Západ Měsíce: 05:47 SELČ • Lunární den: 16 • Kvalita dne: vzdušný, světlý • Živel: vzduch • Část rostliny: květ • Síla: klesající • Živná kvalita: tuk • Systém: systém žláz

Lunární kalendář na celý měsíc leden najdete zde


SPEKTRUM ZDRAVÍ, specialista na lunární kalendář

Doporučujeme

Články odjinud