Lunární kalendář 6. 7. 2012

Lunární kalendář 6. 7. 2012

Měsíc putuje ve znamení Vodnáře a je v ubývající fázi. Vodnář působí na lýtka, kotníky a žíly. Nepřetěžujte nohy dlouhým chozením. Vhodný den pro návštěvu rodiny a přátel.

• Dnes je Státní svátek - Den upálení mistra Jana Husa, zítra má svátek Bohuslava

ENERGIE DNE

Dnes se vládne vzdušná energie Vodnáře, je čas nových nápadů a plánů. Přitahuje nás vše tajemné, vzrušující a zvláštní, projevuje se vztah k umění. Toužíme po nezávislosti, nenecháme se nijak ovlivňovat, chceme být originální. Nikdo nám nesmí do ničeho mluvit, potřebujeme čas pro sebe na uvědomění si vlastních životních cílů. Zajímá nás, co se děje kolem, i to, jak se věci budou vyvíjet do budoucna. Můžeme plánovat pracovní projekty. Máme plno nápadů, ale stavíme také vzdušné zámky. Dobrý přítel po boku nám pomůže tyto plány postavit na reálný základ. V partnerských vztazích máme spíše citový odstup, ale soucítíme s potřebnými, kterým máme tendenci pomáhat.

18. LUNÁRNÍ DEN

Tento den nám nastavuje Zrcadlo, které je také dnešním symbolem. Vše, co se dnes děje, odráží naši podstatu a my můžeme vyhodnotit, jak se sami na sebe díváme. Můžeme se uvidět z jiných úhlů, uvědomit si sami sebe a svůj vývoj. Zkuste dnes shodit masku, kterou nosíte, alespoň sami před sebou. Soustřeďte se v tento den především na sebe, ale můžete pomoci i jinému člověku. I vy jste pro druhé zrcadlem. Je vhodný den na očistu psychiky i těla. Parfém si dnes aplikujte pouze na oblečení, ne na kůži! Mohlo by dojít k alergické reakci. Sny z dnešní noci se brzy splní. Dnes není vhodná konzumace živočišné potravy a alkoholu, naopak ořechy a kvalitní rostlinný olej vám udělají dobře. Více o lunárním dni se dočtete zde.

PRANOSTIKY

• Na Mistra Jana z Husi k žatvě hotov kosy

ZDRAVÍ

Vodnář působí na lýtka, kotníky a žíly. Objevují se záněty žil. Kdo má sklon ke křečovým žilám, měl by se v těchto dnech vyhnout delšímu stání, obyčejná procházka po městě se může ve Vodnáři stát zlým snem. Nohy si během dne pokládejte nahoru a lýtka potírejte vhodnou mastí proti křečovým žilám. Unaveným nohám udělá dobře sprchování střídavě studenou a teplou vodou a masáže ve směru od kotníků nahoru. V tyto dny by se neměly provádět operace křečových žil. Kdo dnes bude mít křeče v lýtkách, měl by do stravy zařadit více hořčíku. Ten se nachází například ve slunečnicových semínkách. Provádíme natahovací a protahovací cviky na podporu krevního oběhu. Cviky s nohami nahoře jsou tedy vhodné, např. “svíčka“.

STRAVA

Dopřejte si stravu převážně živou a čerstvou, tepelně neupravovanou. Vhodná je čerstvá zelenina (kromě papriky), ovoce, luštěniny, ořechy, semínka a klíčky, zeleninové a ovocné šťávy, nevařené kaše, česnek. V menší míře je povoleno také maso, vejce, mléko a sýry.

Je den květu, proto doporučujeme zeleninu, u které je plodem květ: • květák, brokolici, artyčoky, kopr, mangold

Jídla dostatečně kořeňte, k dochucení používejte zejména česnek a bylinky. Konzumujte klíčky, ořechy a různá semínka. Pijte čistou vodu ve větším množství než ostatní nápoje, dále bylinné čaje z květů rostlin, minerálky a ovocné čaje. Měsíc ubývá, nyní jsou vhodné dny pro zahájení očistné a detoxikační kúry. Doporučujeme vám z naší nabídky některou z ALOE VERA šťáv.

KRÁSA

Je vhodný den pro barvení a tónování vlasů, dobře působí vlasové zábaly. Z pleťových masek budou nejlepší ty, které působí na rozšířené žilky v obličeji a na rozšířené póry. Dopřejte si relaxační koupel a masáž. Postačí i uvolňující koupel chodidel, kdy do vaničky přidáte koupelovou sůl. Při masírování nohou a lýtek je však třeba opatrnosti, masáž provádějte velmi jemně a směrem k srdci. Je třeba vyhnout se větší fyzické námaze, hýčkejte si nohy speciálními ošetřujícími přípravky. Nechte si udělat lymfatickou masáž. Prospěje vám sauna, která podpoří krevní oběh a lymfatickou soustavu.

Vhodné éterické oleje a vůně: fialka, tymián, citron, mimóza, máta, anýz, cedr, meduňka

MAGIE

Při ubývajícím Měsíci se provádějí rituály a kouzla na zbavení se různých zlozvyků, nadváhy, negativního působení od druhých lidí, na zlikvidování nemocí, prodej něčeho, na odpoutání se od vztahu, který nechceme, tedy veškerá kouzla k odvrácení či konci čehokoliv špatného nebo nechtěného. Ve Vodnáři se čaruje na dobré vztahy, na urovnání sporů s přáteli.

DOMÁCNOST

Ve dnech Vodnáře je dobré vyvětrat celý dům, půdu a také sklep, můžete provést i větší úklid těchto prostor. Ukliďte si ve skříních. Umývají se dřevěné podlahy a okna, perou se záclony. Vhodný den pro malování a lakování, můžete se pustit i do čištění mědi a stříbra. Zbavujte se škůdců v domě.

ZAHRADA

Dny Vodnáře jsou dny květu se stoupající silou. Nejsou to však příliš vhodné dny pro práce na zahradě, je dobré omezit se na nejnutnější, Vodnář je na zahradě, na poli a v lese spíš neplodným znamením. Nemusíte-li, tak dnes žádné rostliny nezalévejte. Můžete alespoň opravit plot, vyvětrat pařeniště a sklep, umýt okna ve skleníku. Vyhrabte starou trávu z trávníku. Připravte si na hnojení kopřivovou jíchu. Určitě dnes nepřesazujte žádné rostliny, špatně by zakořenily. Můžete rostliny alespoň přihnojit a ošetřit růže. Odstřihněte jim odkvetlé části, okopejte a zamulčujte je. Zaštipujte balkonové rostliny. Dnes řezané rostliny dlouho vydrží ve váze. Proveďte postřik proti škůdcům. Sklízejte úrodu.

Lunární den ve zkratce:

• Měsíc ve znamení: Vodnář • Ovlivňuje orgány: lýtka, žíly, kotníky, bérce • Fáze Měsíce: ubývající • Východ Měsíce: 22:24 SELČ • Západ Měsíce: 08:20 SELČ • Lunární den: 18 • Kvalita dne: vzdušný, světlý • Živel: vzduch • Část rostliny: květ • Síla: stoupající • Živná kvalita: tuk • Systém: systém žláz

Lunární kalendář na celý měsíc červenec najdete zde


SPEKTRUM ZDRAVÍ, specialista na lunární kalendář

Doporučujeme

Články odjinud