Lunární kalendář 8. 10. 2011

Lunární kalendář 8. 10. 2011

Měsíc prochází znamením Ryb, je v přibývající fázi. Ryby mají vliv na chodidla a prsty u nohou. Udělejte si čas na jejich koupel a masáž. Vyhněte se dnes alkoholu, věnujte se umělecké tvorbě, odpočívejte, meditujte.

ENERGIE DNE

Fantazie pracuje na plné obrátky, jsme přitahování fantastičnem a mystikou. Rozum předává vládu emocím, vnitřní svět je barvitější než povrch. Čas k meditaci a ponoření se do sebe. Ke slovu se dnes také dostává romantika. Jsme pohostinní, umíme vytvořit klidnou a příjemnou atmosféru, ideálně ve spojení s hudbou a vodou. Praktické věci odložte na jiný den, dnes vládne tvořivý duch, proto zpívejte, malujte, tvořte!

12. LUNÁRNÍ DEN

Má ve znaku Srdce a Číši. Můžete pocítit energii lásky, která k vám přichází z vesmíru. Zkuste se naladit na svoji srdeční čakru, která se nachází uprostřed hrudníku. Vnímejte její barvu, tvar a otevřenost. Pouhým zaměřením pozornosti do tohoto místa srdeční čakru aktivujete a stimulujete. Dnešek je dobrým dnem pro rozdávání dárků. Když se na vás někdo obrátí s prosbou, určitě mu ji splňte, pokud to je ve vašich silách. Dnešek je také vhodným dnem pro usmiřování a obnovování vztahů s lidmi. Rozhodně dnes nezatěžujte svoje srdce tím, že se budete něčím trápit nebo něčeho litovat. Pláč a rozčilování vám přinese jen bolest hlavy. Více o lunárním dni se dočtete zde.

PRANOSTIKY

• Brigita svatá na mlhavá rána je bohatá • Když křížový pavouk se v říjnu ukrývá a nevylézá, není daleko do sněhu

ZDRAVÍ

Ryby mají vliv na chodidla, chůzi a lymfatický systém. V Rybách působí vše, co do těla dostaneme, mnohem intenzivněji než v jiných dnech. Alkohol, nikotin a různé jiné jedy se proto nyní snažte vynechat. Závislosti vznikají rychleji než v jiných dnech. Ryby působí na nohy. Nohy jsou velmi důležitou a citlivou částí těla. Když je nemocná noha, je nemocný celý člověk. Každá část těla se odráží v reflexních zónách nohou a může být ovlivněna masážemi reflexních zón na ploskách nohou. Palci tlačíme na jednotlivá místa asi 1 minutu, tlak postupně zvyšujeme. Kroutíme a povytáhneme také všechny prsty u nohou. Tyto masáže mohou pomoci uvolnit křeč či napětí v těle a pomáhají odvádět škodliviny z těla. Chodidlům udělá dobře také koupel s mořskou solí. Nestůjte dlouho na jednom místě a udržujte dnes nohy v teple.

Léčivá rostlina pro dnešní den: Jitrocel – šťáva z listů hojí rány a energie Jitrocele mírní traumata

STRAVA

Dnes je aktivizován žaludek, proto by pokrmy měly být lehce stravitelné, převážně vařené. Nejvhodnější je dušená a vařená zelenina, polévky, zeleninové vývary, omáčky, obilné kaše, brambory, těstoviny, kompoty. Je den listu, proto využijte v jídelníčku listovou zeleninu, například zelí, čekanku, kapustu, kedlubny, pórek, rebarboru, zelené saláty, špenát, štěrbák atd. Kořeňte bylinkami, nezapomínejte na pažitku a petržel. Nejezte smažená jídla, čokoládu a nepijte studené nápoje a mléko. Nejvhodnějším nápojem je teplá převařená voda a čaje z listů rostlin, podporující trávení. Do jídel přidávejte zázvor. Ve dnech Ryb jsou dobře zpracovávány sacharidy, můžete si tedy dát nějakou sladkost, ale raději jen dopoledne.

KRÁSA

Udělejte si koupel s koupelovou solí nebo bylinkami. Dnešek je nejméně vhodným dnem pro stříhání vlasů, často se pak tvoří lupy. Také s mytím spíše počkejte na vhodnější den. Vyhněte se stříhání a upravování zarostlých nehtů, stále by dorůstaly špatně. Udělejte si masáž chodidel, prohřívejte si končetiny, běžte do sauny. Pečujte nejen o tělo, ale také o svoji duši – pusťte si relaxační hudbu, čtěte, odpočívejte, meditujte, nechte se hýčkat. Vhodné éterické oleje a vůně: máta, bergamot, pryskyřice, olibanum, vetiver, šalvěj muškátová, nard

DOMÁCNOST

Perte prádlo, čistěte a umývejte předměty, nábytek, podlahy (ne dřevěné), špína půjde dobře dolů.

MAGIE

V přibývajícím Měsíci se provádějí rituály a kouzla na přivolání či podpoření čehokoliv, zejména lásky, zaměstnání, majetku, moudrosti, plodnosti, zdraví, štěstí, sebejistoty. V Rybách se čaruje na lásku, na pomoc ostatním, na vztahy mezi lidmi a na ochranu života na Zemi.

ZAHRADA

Dny Ryb jsou dny listu se stoupající silou. Zalijte a pohnojte pokojové rostliny a trvalky. Zavlažte jehličnany a stálezelené dřeviny. Zkontrolujte zahradní jezírko, zbavte ho nečistot, zazimujte vodní rostliny. Dolijte vodu do napajedel pro ptáky. Je vhodný den pro hledání pramene na studnu a k opravám studny. Úspěšní budete také ve výstavbě nového jezírka. Sklízejte listovou zeleninu a byliny určené ke zmrazení. Ostatní zeleninu a ovoce sklízejte pouze k okamžité konzumaci, dnes nejsou vhodné dny na sušení a zavařování.

Lunární den ve zkratce:

• Měsíc ve znamení: Ryby • Ovlivňuje orgány: nohy, prsty u nohou, lymfatický systém • Fáze Měsíce: přibývající • Východ Měsíce: 16:41 SELČ • Západ Měsíce: 03:23 SELČ • Lunární den: 12 • Kvalita dne: mokrý • Živel: voda • Část rostliny: list • Síla: stoupající • Živná kvalita: uhlohydráty • Systém: nervový systém

Lunární kalendář na celý měsíc říjen najdete zde


SPEKTRUM ZDRAVÍ, specialista na lunární kalendář

Doporučujeme

Články odjinud