Lunární kalendář 8. 10. 2012

Lunární kalendář 8. 10. 2012

Měsíc ubývá a putuje znamením Raka. Dnes nevětrejte peřiny venku, zůstala by vám v nich vlhkost. Jezte jen lehkou stravu, žaludek je citlivý. Věnujte se partnerovi a rodině, běžte na procházku k vodě.

• Dnes má svátek Věra, zítra Štefan/Sára

Ubývající Měsíc je příznivý pro všechny záležitosti, které jsou ve stadiu upevňování, zachování a dokončení. Omezuje růst a pomáhá odstranit vše, co je nežádoucí.

ENERGIE DNE

Dnešek je pod znamením citů. Lidé k sobě mají blíž, mohou však být přecitlivělí. Hlavní slovo má intuice. Ozývá se minulost a také různé formy strachů. Vracíme se do dětství, snadno se rozpláčeme. Je vhodný den pro návštěvy rodiny a zvelebování svého obydlí. Máme také chuť experimentovat ve vaření. Láká nás to k vodě, probouzí se romantické sklony. Můžeme ale také pociťovat nervozitu a podrážděnost, jsme snadno ovlivnitelní. Dnes nezahajujte dlouhodobé projekty ani žádné stavby, nepůjčujte peníze.

24. LUNÁRNÍ DEN

Symbolem tohoto dne je Medvěd. Dnes vládne mužská energie. Bortí se vše staré a vzniká nové. Pokud pocítíte bezvýchodnost, je nutné s ní bojovat a nenechat se jí ovládnout. Vždy existuje cesta. Dnešní den má velmi silnou energii, je proto dobré ji využít třeba v náročném fyzickém cvičení, v jakékoliv tvorbě nebo pro léčbu nemocí šamanskými praktikami. Pocítíte příliv nové sexuální energie, touhu po vlastní rodině a dětech, je proto také vhodný den pro početí dítěte. Dnes je dobré zahájit stavbu domu. Více o lunárním dni se dočtete zde.

PRANOSTIKY

• Říjen nemá v oblibě ani kola, ani sáně.

ZDRAVÍ

Cokoli dnes uděláte dobrého pro oblast hrudi, působí dvojnásob pozitivně, preventivně a léčebně. S výjimkou chirurgických zákroků v této oblasti, těm se dnes určitě vyhněte! To, co hruď, žaludek, játra, žlučník a plíce zatěžuje, působí ve dnech Raka škodlivěji než v jiných dnech. Noční hýření nechte raději na jiný den, aby játra neměla moc práce. Jste-li na játra, žlučník, plíce nebo prsa choulostiví, pak využijte právě dnešek na to, abyste pro tyto orgány učinili něco dobrého. Doporučujeme pít jaterní čaj. Žaludek může dnes zlobit, může vás trápit pálení žáhy a časté říhání. Proto se doporučuje lehká strava. Ženy mohou pociťovat nepříjemné napětí až bolest v ňadrech, pomůže jemná masáž krouživými pohyby s použitím vhodných krémů či olejů.

Léčivá rostlina pro dnešní den: Heřmánek – heřmánkový čaj zklidní žaludek a zharmonizuje energie

STRAVA

Ve dnech Raka je ovlivňován žaludek, žlučník, plíce a játra, nejezte proto žádná těžká a smažená jídla. Dopřejte si stravu převážně živou a čerstvou, tepelně neupravovanou. Vhodná je čerstvá zelenina, ovoce, luštěniny, ořechy, semínka a klíčky, zeleninové a ovocné šťávy, nevařené kaše, česnek. Je den listu, můžete upřednostnit listovou zeleninu a bylinky:

• čekanka, kapusta kadeřavá, kedlubna, kozlíček polníček, pórek, rebarbora, rukola, hlávkový a ledový salát, špenát, štěrbák, zelí, kadeřávek, bazalka, máta, pažitka, meduňka, petržel, šalvěj, tymián Tělo dnes dobře přijímá sacharidy, proto právě těstovinové jídlo bude dnes dobrá volba. Můžete i mléčné výrobky, ryby a kvašenou zeleninu, vynechejte tučná a smažená jídla, vejce a čokoládu.

Vhodným nápojem jsou bylinkové čaje, obzvlášť ty s posilujícími účinky na játra, žlučník a žaludek, například čaj z třezalky nebo čekanky. Čaj z meduňky má zklidňující účinky i na psychiku, která je dnes citlivá. Káva nebude dnes na citlivý žaludek to pravé. Pokud budete pít mléko, přidejte si do něj špetku skořice, ta pomáhá proti zahlenění.

• Fáze ubývajícího Měsíce podporuje vyučování jedů z těla a hubnutí.

KRÁSA

V tento den si nenechávejte stříhat vlasy, nedržely by dobře a cuchaly by se. Je-li to možné, vlasy si dnes ani nemyjte, tvořily by se lupy a vlasy by zeslábly.

Vhodné éterické oleje a vůně: Fialka, Iris, Geránium, Vanilka, Ylang-ylang, Citron, Grep, Lemongrass

MAGIE

Při ubývajícím Měsíci se provádějí rituály a kouzla na zbavení se různých zlozvyků, nadváhy, negativního působení od druhých lidí, na zlikvidování nemocí, prodej něčeho, na odpoutání se od vztahu, který nechceme, tedy veškerá kouzla k odvrácení, oddělení, odstranění či konci čehokoliv špatného nebo nechtěného. V Raku se čaruje nejlépe na lásku, plodnost a rodinu a také na odpuzení zla. Dělají se zasvěcovací a očisťující obřady.

DOMÁCNOST

Špína dnes půjde dobře dolů mytím, nemyjte ovšem předměty, které by vlhkost mohla poškodit, například věci ze dřeva. Nevětrejte peřiny venku, zůstala by vám v nich vlhkost. Nelakujte a nenatírejte, nemalujte pokoje, vše bude dnes špatně schnout, včetně prádla. Pokud máte v bytě suchý vzduch, nainstalujte si na topení výparník s vodou, prospěje to i pokojovým rostlinám.

ZAHRADA

Dny Raka jsou dny listu s klesající silou. Jsou vhodné pro zalévání, setí a sázení. Sázejte a zalévejte venkovní dřeviny, ovocné stromy, jehličnany, trvalky a stálezelené rostliny, nezapomeňte ani na pokojové rostliny. Přihrňte hrabanku ke kořenům jehličnanů. Posekejte trávník. Kdo má v plánu výstavbu studny, může dnes zkusit hledat pramen. Vhodný den pro odvodňování, drenážování, opravy a čištění vodovodů a studní. Vyčistěte a zazimujte zahradní jezírko a bazén. Můžete si nechat udělat rozbor vody. Zpevňujte břehy potoků a řek. Nepříznivý den je pro zavařování potravin, jejich ukládání a skladování, zeleninu a ovoce sklízejte pouze k okamžité spotřebě. Bojujte se škůdci. Neprořezávejte dnes ovocné stromy.

Lunární den ve zkratce:

• Měsíc ve znamení: Rak • Ovlivňuje orgány: hruď, plíce, žaludek, játra, žlučník • Fáze Měsíce: ubývající, II. čtvrť • Východ Měsíce: 23:57 SELČ • Západ Měsíce: 14:36 SELČ • Lunární den: 24 • Kvalita dne: mokrý • Živel: voda • Část rostliny: list • Síla: klesající • Živná kvalita: uhlohydráty • Systém: nervový systém

Lunární kalendář na celý měsíc říjen najdete zde


SPEKTRUM ZDRAVÍ, specialista na lunární kalendář

Doporučujeme

Články odjinud