Lunární kalendář čtvrtek 10. 11. 2011

Lunární kalendář čtvrtek 10. 11. 2011

Měsíc putuje ve znamení Býka, dnes je úplněk. Býk má vliv na oblast krku a ovlivňuje také čich a chuť. Pozor na nachlazení a ztuhnutí šíje vlivem průvanu. Můžete dělat plány do budoucna a řešit finanční záležitosti.

ENERGIE DNE

Klíčová slova dnešního dne jsou: stabilita, jistota, finance, klid, zdvořilé jednání, materiální zabezpečení, vznešenost, plánování do budoucna. Dnes se „držíme při zemi“, nemáme tendenci riskovat, ani dělat náhlé změny. Jakékoliv dnešní rozhodnutí je trvalé, den je příznivý pro řešení finančních záležitostí. Proto je vhodné dnes dlouhodobě plánovat, založit spoření nebo začít větší projekty a díla.

ÚPLNĚK

Při úplňku se projevuje náměsíčnost, nemoci se zhoršují a rány více krvácejí. Zvyšuje se kriminalita a sklon k sebevraždám. Rodí se nejvíce dětí. Lidé pociťují neklid, psychika je napjatá. Časté jsou také změny nálad, emoce jsou nestabilní. Metabolismus pracuje pomaleji, organismus je více oslabený. Ženy bývají podrážděnější a neobjektivní, muži naopak pozorní a vstřícní a mají větší zájem o sex.

16. LUNÁRNÍ DEN

Je dnem rovnováhy a harmonie a spravedlnosti. Za žádnou cenu se nerozčilujte a ani se nenechte „vyvést z rovnováhy“. Snažte se být v klidu. Dnešek má symbol Motýla. Zkuste si o motýlech něco přečíst, snáze tak pochopíte energii tohoto dne a procesy v něm probíhající. Velmi vhod dnes přijdou posilovací cviky a rituální očista. Nedoporučuje se sex. Nejezte houby ani živočišné pokrmy. Sny vám vyzradí vaši touhu po něčem nebo po někom. Pijte čaje, které čistí krev, například kopřivový. Více o lunárním dni se dočtete zde.

PRANOSTIKY • Když napadá sníh na zelené listí, bude tuhá zima

ZDRAVÍ

Měsíc prochází znamením Býka a to je silně ovlivňována oblast krku. Pozor na jízdu v autě s otevřenými okýnky, mohla by vám ztuhnout šíje. Panuje zvýšené nebezpečí krčních zánětů, bolestí v krku, chrapot, nachlazení. Chraňte svůj krk šátkem. Pijte preventivně čaj proti chrapotu nebo zánětu mandlí, ten působí v tento den obzvlášť dobře, stejně jako jiné léky proti zánětům v krku. Doporučujeme sirup TUSSERBE FLUID.

Býk působí také na orgány řeči, čelisti, zuby, mandle, štítnou žlázu, šíji, hlas a uši. Pro člověka, který nemá cvik, se může projev dnes vyslovený stát utrpením a skončit chraptivým skřehotáním. Především v chladném dni by ani uši neměli zůstat nechráněné, jsou teď choulostivější na průvan a hluk. Namasírujte si jemně krk s esenciálním olejem na 5. čakru.

Kápněte si do ucha kapičku třezalkového oleje, předejdete různým ušním chorobám. Dobře vám udělá jemná masáž šíje a uvolňující cviky na krční páteř. Proveďte cvik na aktivaci štítné žlázy, je to tzv. „svíčka“. Léčivá rostlina pro dnešní den: Lesní jahoda a měsíček. Obě rostliny pomáhají povzbudit energii.

STRAVA

Tělo při úplňku obzvlášť dobře přijímá vše, co mu dodáváme, a proto také mírně přibíráme na váze. Je vhodné udělat si ovocný den nebo půst. Nyní jsou aktivní střeva, proto je zbytečně nezatěžujte. Dnes přecházíme na čerstvou, tepelně neupravovanou stravu. Vhodná je čerstvá zelenina, ovoce, luštěniny, ořechy, semínka a klíčky, zeleninové a ovocné šťávy, nevařené kaše, česnek. V menší míře je povoleno také maso, vejce, mléko a sýry. Živná kvalita je ve dnech Býka sůl, jezte tedy slaná jídla, se solením to však nepřehánějte, aby nebyly ledviny přetížené.

Strava by v Býku měla být zemitá a výživná. Je den kořene, proto konzumujte převážně kořenovou zeleninu. K dispozici jsou vám brambory, celer, čekanka, černý kořen, červená řepa, česnek, fenykl, křen, mrkev, pastinák, ředkev, ředkvičky, tuřín. Pokrmy dostatečně kořeňte, k dochucení používejte zejména česnek a bylinky. Do jídelníčku zařaďte také klíčky, ořechy a různá semínka. Nejezte smažená jídla, maso, uzeniny a kynuté pečivo. Ráno podpořte činnost střev vypitím teplé vody s citronem. Během dne pijte čaje posilující střeva, čistící a ovocné čaje.

KRÁSA

Věnujte se péči o pleť, vhodné jsou výživné zábaly a masky, pleť je nyní dobře přijímá. Vhodné éterické oleje a vůně: santalové dřevo, růžové dřevo, jasmín, anýz, lilie, hyacint, při nachlazení eukalyptus, ravensára, čajovník, citronové vůně na odlehčení – verbena, citron, mandarinka, grep

MAGIE

Při úplňku je vliv čarování obrovský. Přivolává se dobro, láska a nová síla. V Býku se provádí rituály na přivolání lásky, peněz, majetku, plodnosti, a štěstí do domu. DOMÁCNOST Navoskujte a naolejujte dřevěné podlahy a nábytek. Vaření vám půjde dnes skvěle od ruky a jídla budou vynikající.

ZAHRADA

Dny Býka jsou dny kořene se stoupající silou. Dnes pracujte se zemí, založte nebo přeházejte kompost, vytrhejte plevel, zamulčujte rostliny. Pohnojte ovocné stromy. Je vhodné prokypřit rostlinám půdu, pohnojit je a přesadit, obzvlášť ty se slabou tvorbou kořenů. Pokud nemrzne, můžete ještě vysadit jehličnany. Sklízejte pozdní zeleninu. Zazimujte hlízy jiřinek. Úspěšný bude dnes boj proti škůdcům žijícím v zemi. Dnes nezalévejte pokojové rostliny. Je vhodný den pro plánování zahrady. Můžete zavařovat, uskladňovat do sklepa a konzervovat, obzvláště kořenovou zeleninu. Chystejte si dřevo na topení.

Lunární den ve zkratce: • Měsíc ve znamení: Býk • Ovlivňuje orgány: krk, hrdlo, orgány řeči, zuby, čelisti, šíje, mandle, uši, štítná žláza • Fáze Měsíce: úplněk 21:16 SEČ • Východ Měsíce: 15:56 SEČ • Západ Měsíce: 06:43 SEČ • Lunární den: 16 • Kvalita dne: chladný • Živel: Země • Část rostliny: kořen • Síla: stoupající • Systém: krevní oběh • Živná kvalita: sůl

Lunární kalendář na celý měsíc listopad najdete zde


SPEKTRUM ZDRAVÍ, specialista na lunární kalendář

Doporučujeme

Články odjinud