Lunární kalendář čtvrtek 15.9.

Lunární kalendář čtvrtek 15.9.

Měsíc putuje ve znamení Berana a je v ubývající fázi. Trpíte-li na migrény, pijte dnes hodně čisté vody a žádnou kávu. Jděte mezi lidi, domluvte si rande, relaxujte s rodinou. Konzervujte ovoce a zeleninu.

Měsíc putuje ve znamení Berana a je v ubývající fázi. Trpíte-li na migrény, pijte dnes hodně čisté vody a žádnou kávu. Jděte mezi lidi, domluvte si rande, relaxujte s rodinou. Konzervujte ovoce a zeleninu.

ENERGIE DNE

Dnešní den je energie temperamentní, vládne ctižádost, impulsivnost a ukvapenost. V Beranu máme tendenci „jít hlavou proti zdi“. Máme větší potřebu komunikace, ale pozor na hádky. Láká nás to vyrazit mezi lidi, něco podniknout, nechybí elán a nadšení do různých sportovních aktivit. Také obchodování a cestování dnešní den přeje. Můžete se vášnivě zamilovat, vášeň ale brzy opadne. Beran přeje změnám a novým začátkům. Přednost má přímé jednání. Snažte se vyhnout sporům a neřešte dnes finanční záležitosti.

19. lunární den

Má ve znamení Pavouka a jeho klíčovým slovem je OČISTA. Dnes probíhá očista na fyzické i energetické rovině. Můžete pocítit vliv těžké karmy z minulých životů. Snažte se přemýšlet jen o svých záležitostech, nepleťte se do věcí druhých. Zbavte se negativních myšlenek, nenávisti a zloby. Půjde vám to dnes snáz, vaše duše se očišťuje. Pomůže vám modlitba. Nezapomeňte očistit také prostor, ve kterém pobýváte. Utřete prach, ukliďte, udělejte očistný rituál, například s pomocí svíček, vonných tyčinek nebo vykuřovadel. Na hadřík, se kterým budete čistit domov, kápněte pár kapek esenciálního oleje CITRON, ten zbaví otírané předměty energetických stop. Je vhodné ho také použít do rozprašovače, neboť dezinfikuje vzduch.

Více o lunárním dni se dočtete zde.

PRANOSTIKY

• Má-li na podzim zajíc hodně sádla, je-li hodně vos a hodně hub, bude tuhá zima

ZDRAVÍ

Beran má vliv na oblast hlavy. Lidé náchylní k migrénám to pocítí nejvíce. Pokuste se tento den projít bez stresu a tlaků, připravte si klidný program. Jako preventivní opatření proti migréně doporučujeme pít hodně čisté vody a vzdát se kávy, čokolády a cukru. Snažte se vyhnout tento den prožít bez stresu. Znamení Berana působí také na oči a mozek. Jestli můžete, udělejte dnes pro své oči něco dobrého. Připravte si obklad na oči. Nedívejte se dnes dlouho na televizi a nevysedávejte zbytečně u počítače.

Léčivá rostlina pro dnešní den: Smetanka lékařská

STRAVA

Živná kvalita je ve dnech Berana bílkovina a to znamená, že bílkoviny nyní zpracováváme snadněji než v jiných dnech. Jezte ryby a drůbež, hrách, fazole, čočku, kukuřici, ovesné vločky, plodovou zeleninu, mléko a mléčné výrobky. Dopřejte si stravu převážně živou a čerstvou, tepelně neupravovanou. Vhodná je čerstvá zelenina (zejména plodová), ovoce, luštěniny, ořechy, semínka a klíčky, zeleninové a ovocné šťávy, nevařené kaše, česnek. V menší míře je povoleno také maso, vejce, mléko a sýry. Nyní se aktivizují střeva a ledviny, pijte posilující čaje na tyto oblasti. Vhodné jsou také ovocné čaje a džusy. Měsíc začal ubývat, můžete tedy zahájit dietu.

KRÁSA

Beran ovlivňuje obličej a hlavu, proto si udělejte čistící masku či jemnou masáž hlavy a obličeje s použitím vhodného zklidňujícího éterického oleje. Na pleťovou masku můžete použít čerstvé ovoce. Vhodné éterické oleje a vůně: meduňka, máta, mandarinka, hřebíček, bobkový list, bez, rozmarýn, lemongrass, levandule, grapefruit

DOMÁCNOST

Vládne živel Oheň, zapalte si tedy oheň v krbu nebo alespoň svíčku. V kamnech nebo na venkovním ohništi můžete spálit vše staré a nepotřebné. Silná energie ohně vám pomůže při větším a náročnějším úklidu. Můžete uklidit také sklep a zahradní domek. Všechny čistící a úklidové práce vám půjdou dobře od ruky.

MAGIE

Při ubývajícím Měsíci se provádějí rituály a kouzla na zbavení se různých zlozvyků, nadváhy, negativního působení od druhých lidí, na zlikvidování nemocí, prodej něčeho, na odpoutání se od vztahu, který nechceme – tedy veškerá kouzla k odvrácení, oddělení, odstranění či konci čehokoliv špatného nebo nechtěného. V Beranu se dělají válečnické obřady a kouzla na uskutečňování smělých plánů.

ZAHRADA

Dny Berana jsou dny plodu se stoupající silou a jsou velmi příznivé pro vysazování, zušlechťování, řez a průklest ovocných stromů a keřů. Beran je vhodný k sázení a setí všeho, co má růst rychle a je určeno k okamžité spotřebě. Můžete sklízet, uskladňovat a konzervovat a zavařovat ovoce a plodovou zeleninu, stáčet mošty. Z přebytečného ovoce udělejte pečený čaj. Větve ovocných stromů podepřete, aby se nezlomily pod tíhou ovoce. Sklízejte byliny. Prořežte ovocné keře, třešeň a ořešák. Ubývající měsíc v Beranu je vhodný pro hnojení obilí, zeleniny a ovocných stromů. Použijte přírodní hnojivo. Ukliďte a vyčistěte zahradní domek a sklep.

Lunární den ve zkratce:

• Měsíc ve znamení: Beran • Ovlivňuje orgány: hlava, mozek, oči, nos • Fáze Měsíce: ubývající • Východ Měsíce: 19:54 SELČ • Západ Měsíce: 09:52 SELČ • Lunární den: 19 • Kvalita dne: teplý • Živel: oheň • Část rostliny: plod • Síla: stoupající • Systém: smyslové orgány • Živná kvalita: bílkovina

Lunární kalendář na celý měsíc zaří najdete zde


SPEKTRUM ZDRAVÍ, specialista na lunární kalendář

Doporučujeme

Články odjinud