Lunární kalendář na neděli 31. 7. 2011

Lunární kalendář na neděli 31. 7. 2011

Měsíc putuje ve znamení Lva a je v přibývající fázi. Běžte na procházku, ale nepřetěžujte se, srdce je dnes namáháno více, než v jiné dny. Vhodný den pro stříhání vlasů a vlasovou masku.

ENERGIE DNE

Klíčová slova dnešního dne jsou: odvaha, radost z rizika, štědrost, síla, ušlechtilost, tvořivost, bystrý rozum. Dnes je zvýšená potřeba přátelských setkání, je proto čas uspořádat oslavu, piknik, sportovní turnaj, vyjít si zatancovat.. Úspěch v obchodních jednáních, při zkouškách a konkurzech je zaručen. Také z nakupování budete mít radost, dopřejte si dnes luxus. Máte ochranitelské sklony, ale můžete také zažít vášnivou lásku. Pozor dnes pouze na dominantní chování a vznětlivost.

2. lunární den

Jeho symbolem je Roh hojnosti. Buďte štědří k ostatním, vyvarujte se agrese a lakoty. Tento den je dobré využít pro očistu těla formou půstu, lázně nebo sauny. Tělo nám dává signály o našich postojích a myšlenkách. Pokud se nám z někoho nebo z něčeho „dělá zle“, znamená to, že nám tento člověk nebo tohle škodí. Dnes můžete obdržet důležitou informaci, která vás bude provázet celý měsíc. Vnímejte dobře informace, které k vám přicházejí, a promyslete, jak by se daly využít. Začněte realizovat svoje plány. Rozlišujte, co skutečně potřebujete a co ne. Jezte dnes jídlo, které je plnohodnotné a výživné, ne jen prázdné kalorie.

Více o lunárním dni se dočtete zde.

PRANOSTIKY – 31.7. Ignác

  • Od svatého Ignáca léto sa obracá
  • Červenec – z paren, dešťů, bouřek a potu slepenec

ZDRAVÍ

Lev má vliv na krevní oběh, ten je teď aktivnější než v jiných dnech. Někdy bolí více záda a i srdce občas trochu zlobí. Míváme bezesné noci. Měli byste se vyhnout všemu, co přetěžuje srdce a krevní oběh. Nemyslíme tím samozřejmě normální fyzickou práci zdravých lidí. Lidé s nemocným srdcem by se neměli pouštět do namáhavých cest a záměrů. Pokud nejste zrovna vytrénovaný turista, zlobí vás srdíčko a krevní oběh a máte v plánu výšlap do hor, raději si naplánujte výlet na vhodnější den, až nebude Měsíc ve Lvu nebo hory vyměňte za nenáročnou romantickou procházku. Vyhněte se dnes pokud možno také stresu. Tento den je také vhodný k posílení a ozdravění trávicího ústrojí, kterému sice vládne znamení Panny, ale je dobré začít s tím už teď.

STRAVA

V I. měsíční čtvrti by na vašem jídelníčku měla převažovat živá strava, čerstvá, tepelně neupravovaná. Jezte čerstvou zeleninu, kukuřici, fazole, sóju a jiné luštěniny, ovesné vločky. Měsíc přibývá a naše tělo také snáze přibývá na váze, proto se nepřejídejte. Protože dny Lva jsou dny plodu, dopřejte si dnes dostatečné množství ovoce a plodové zeleniny. Tělo dobře zpracovává bílkoviny, doplňte jejich příjem. Dejte si mořské plody. Pijte čerstvě vymačkané šťávy z citrusových plodů. Citrusové ovoce dezinfikuje střeva, jezte je však pouze nalačno a poté počkejte s dalším jídlem nejméně půl hodiny. Dobře si pochutnáte na exotickém ovoci. Dnes omezte kávu a alkoholické nápoje. Pijte ovocné čaje, doporučujeme vám vynikající pečené čaje z ovoce.

KRÁSA

Dny Lva jsou nejvhodnější dny pro stříhání vlasů a také pro první stříhání vlásků u dětí. Vlasy budou méně padat, zhoustnou a budou silné. Udělejte si vlasový zábal, na který vám doporučujeme vlasový prášek Amla. Depilaci nechte na jiný den, chloupky by zase rychle vyrostly. Nechte si dnes namasírovat záda.

Éterické oleje a vůně pro dnešní den: Pomeranč, Hořký pomeranč, Oregano, Skořice, Neroli, Santalové dřevo, Máta

MAGIE

V přibývajícím Měsíci se provádějí rituály a kouzla na přivolání či podpoření čehokoliv, například lásky, zaměstnání, sebejistoty, majetku, moudrosti, plodnosti, zdraví, štěstí... Ve Lvu se nejčastěji provádějí honosné a velké obřady, čaruje se na velké a tvořivé projekty.

DOMÁCNOST

Vyčistěte krby, kamna, komíny, zahradní grily. Vykuřte místnosti. Vše nepotřebné spalte.

ZAHRADA

Dny Lva jsou dny plodu s klesající silou. Lev je nejohnivější a nejvíce vysušující znamení v celém Zvěrokruhu. Dnes nepoužívejte na rostliny žádná umělá hnojiva. Zkontrolujte pítka pro ptáky, dolijte jim vodu. Na zahradě zamulčujte vzešlé rostlinky. Seřízněte skalničky, které již odkvetly. Posekejte trávník. Posekanou trávu nechte trochu proschnout a potom ji použijte jako mulč nebo ji zkompostujte. Pokud slunce hodně žhne, zastiňte skleník.

Lunární den ve zkratce:

  • Měsíc ve znamení: Lev
  • Fáze Měsíce: přibývající
  • Lunární den: 2
  • Východ Měsíce: 06:24 SELČ
  • Západ Měsíce: 20:43 SELČ
  • Živel: oheň
  • Kvalita dne: teplý
  • Živná kvalita: bílkovina
  • Ovlivňuje orgány: srdce, záda, bránice, krevní oběh, tepny
  • Systém: smyslové orgány
  • Část rostliny: plod
  • Síla: klesající

Lunární kalendář na celý měsíc červenec najdete zde


SPEKTRUM ZDRAVÍ, specialista na lunární kalendář

Doporučujeme

Články odjinud