Lunární kalendář na pátek 19.8.2011

Lunární kalendář na pátek 19.8.2011

Měsíc putuje až do 14:36 h ve znamení Berana a je v ubývající fázi. Trpíte-li na migrény, pijte dnes hodně čisté vody a žádnou kávu. Jděte mezi lidi, domluvte si rande, relaxujte s rodinou. Zavařujte ovoce.

ENERGIE DNE

Dnešní den je energie temperamentní, vládne ctižádost, impulsivnost a ukvapenost. V Beranu máme tendenci „jít hlavou proti zdi“. Máme větší potřebu komunikace, ale pozor na hádky. Láká nás to vyrazit mezi lidi, něco podniknout, nechybí elán a nadšení do různých sportovních aktivit. Také obchodování a cestování dnešní den přeje. Můžete se vášnivě zamilovat, vášeň ale brzy opadne. Beran přeje změnám a novým začátkům. Přednost má přímé jednání. Snažte se vyhnout sporům a neřešte dnes finanční záležitosti.

21. lunární den

Tento den je spojen se symbolem Koně a Kočáru. Má dynamickou energii, přináší rozhodnost a odvahu. Mění se struktury našeho nitra i struktury vnější. Energie větru nám v proměně pomáhá, proto buďte venku a oblečte si volnější oděv bílé nebo světlé barvy. Dnes se učte přijímat zodpovědnost, dávejte přátelům sliby, plňte povinnosti, realizujte se v davu. Nebuďte dnes sami, jeďte na výlet. Najděte v sobě rytířské vlastnosti. Dnešek je dnem pohybu, proto můžete odcestovat nebo také změnit bydlení, práci apod. K tomuto dni se váže sedmá čakra Sahasrára, která se nachází na temeni hlavy. Spojuje nás s Vesmírem, s naším Vyšším Já, s univerzální životní silou. Vnímejte tento bod na vrcholu vaší hlavy, zaměřujte dnes na něj pozornost, tím 7. čakru stimulujete a aktivujete. Můžete si představit, jak se skrze ni vlévá z Vesmíru do vašeho těla proud světelné energie a naplňuje vás do té míry, že vyzařujete světlo i do prostoru kolem. Zamručte si „hmmm“, to 7. čakru stimuluje.

Více o lunárním dni se dočtete zde.

PRANOSTIKY

• Srpen zpočátku-li hřeje, zima se pak dlouho sněhem skvěje

ZDRAVÍ

Beran má vliv na oblast hlavy. Lidé náchylní k migrénám to pocítí nejvíce. Pokuste se tento den projít bez stresu a tlaků, připravte si klidný program. Jako preventivní opatření proti migréně doporučujeme pít hodně čisté vody a vzdát se kávy, čokolády a cukru. Snažte se vyhnout tento den prožít bez stresu. Znamení Berana působí také na oči a mozek. Jestli můžete, udělejte dnes pro své oči něco dobrého. Připravte si obklad na oči. Nedívejte se dnes dlouho na televizi a nevysedávejte zbytečně u počítače.

STRAVA

Živná kvalita je dnes bílkovina a to znamená, že bílkoviny nyní zpracováváme snadněji než v jiných dnech. Jezte ryby a drůbež, hrách, fazole, čočku, kukuřici, ovesné vločky, plodovou zeleninu, mléko a mléčné výrobky. Dopřejte si stravu převážně živou a čerstvou, tepelně neupravovanou. Vhodná je čerstvá zelenina (zejména plodová), ovoce, luštěniny, ořechy, semínka a klíčky, zeleninové a ovocné šťávy, nevařené kaše, česnek. K pití si udělejte kopřivový nebo přesličkový čaj.

KRÁSA

Beran ovlivňuje obličej a hlavu, proto si udělejte čistící masku či jemnou masáž hlavy a obličeje s použitím vhodného zklidňujícího éterického oleje. Na masku můžete použít čerstvé ovoce. Vhodné éterické oleje a vůně: meduňka, máta, mandarinka, hřebíček, bobkový list, bez, rozmarýn, lemongrass, levandule, grapefruit

DOMÁCNOST

Vládne živel Oheň, zapalte si tedy oheň v krbu nebo alespoň svíčku. V kamnech nebo na venkovním ohništi můžete spálit vše staré a nepotřebné. Silná energie ohně vám pomůže při větším a náročnějším úklidu. Můžete uklidit také sklep a zahradní domek. Všechny čistící a úklidové práce vám půjdou dobře od ruky.

MAGIE

Při ubývajícím Měsíci se provádějí rituály a kouzla na zbavení se různých zlozvyků, nadváhy, negativního působení od druhých lidí, na zlikvidování nemocí, prodej něčeho, na odpoutání se od vztahu, který nechceme – tedy veškerá kouzla k odvrácení, oddělení, odstranění či konci čehokoliv špatného nebo nechtěného. V Beranu se dělají válečnické obřady a kouzla na uskutečňování smělých plánů.

ZAHRADA

Dny Berana jsou dny plodu se stoupající silou a jsou velmi příznivé pro vysazování, zušlechťování, řez a průklest ovocných stromů a keřů. Beran je vhodný k sázení a setí všeho, co má růst rychle a je určeno k okamžité spotřebě. Můžete sklízet, uskladňovat a konzervovat ovoce a plodovou zeleninu. Z přebytečného ovoce udělejte pečený čaj. Větve ovocných stromů podepřete, aby se nezlomily pod tíhou ovoce. Sklízejte byliny. Ubývající měsíc v Beranu je vhodný pro hnojení obilí, zeleniny a ovoce. Použijte přírodní hnojivo. Ukliďte a vyčistěte zahradní domek a sklep. Ten můžete také vysířit.

Lunární den ve zkratce:

• Měsíc ve znamení: Beran • Ovlivňuje orgány: hlava, mozek, oči, nos • Fáze Měsíce: ubývající • Východ Měsíce: 21:48 SELČ • Západ Měsíce: 12:02 SELČ • Lunární den: 21 • Kvalita dne: teplý • Živel: oheň • Část rostliny: plod • Síla: stoupající • Systém: smyslové orgány • Živná kvalita: bílkovina

Lunární kalendář na celý měsíc srpen najdete zde


SPEKTRUM ZDRAVÍ, specialista na lunární kalendář

Doporučujeme

Články odjinud