Lunární kalendář na pondělí 22.8.2011

Lunární kalendář na pondělí 22.8.2011

Měsíc putuje v Blížencích a je v ubývající fázi. Blíženci ovlivňují ramena, paže, záda, ruce, průdušky a plíce. Hlásí se revma a počasí bývá proměnlivé. Den je vhodný pro cestování a obchodní jednání.

ENERGIE DNE

Den v Blížencích bývá velmi proměnlivý a neklidný díky vzdušnému elementu, který mu vládne. V myšlení se projevuje mnohostrannost, čilost a obratnost. Je čas flirtování a nezávazných schůzek. Je sklon dělat mnoho věcí najednou, emoce jsou nestálé, býváme zvědaví. Nedivte se, pokud dnes hodiny protelefonujete. Vhodný den pro obchodní jednání, získávání nových kontaktů, cestování a vyřizování korespondence. Přicházejí nové nápady a vize, den přeje tvořivosti a umělecké činnosti.

24. lunární den

Symbolem tohoto dne je Medvěd. Dnes vládne mužská energie. Bortí se vše staré a vzniká nové. Pokud pocítíte bezvýchodnost, je nutné s ní bojovat a nenechat se jí ovládnout. Vždy existuje cesta. Dnešní den má velmi silnou energii, je proto dobré ji využít třeba v náročném fyzickém cvičení, v jakékoliv tvorbě nebo pro léčbu nemocí šamanskými praktikami. Pocítíte příliv nové sexuální energie, touhu po vlastní rodině a dětech, je proto také vhodný den pro početí dítěte. Dnes je dobré zahájit stavbu domu.

Více o lunárním dni se dočtete zde.

PRANOSTIKY

• Když v srpnu moc hřímá, bude na sníh bohatá zima

ZDRAVÍ

Ve dnech Blíženců se často mění počasí, proto revmatici mívají potíže. Revmatické bolesti v oblasti ramen teď velmi dobře reagují na vhodné masti. V chladnějším počasí se dobře oblečte, jinak vás tělo může na sebe nepříjemně upozornit. V tento den můžete udělat něco dobrého pro oblast klíčních kostí a lopatek. Cílená gymnastika na tyto oblasti těla dělá zázraky. To ale neznamená, že zůstanete ušetřeni následné bolesti svalů. Ani ta ovšem není špatným znamením, protože tělo tak dává najevo, že se zbavuje škodlivin. Masáž zad vám udělá dnes dobře. Ve dnech Blíženců jsou ovlivněny plíce, proto je užitečné provádět dýchací cviky na čerstvém vzduchu. Mažte si hrudník bylinnými mastmi a inhalujte nad párou éterické oleje.

Vhodné éterické oleje a vůně: Levandule, Rozmarýn, Fialka, Máta, Mandarinka, Tymián

STRAVA

Během IV. měsíční fáze se mohou objevit těžkosti s trávením, jídlo si proto tepelně upravujte dušením či vařením. Vhodná je dušená zelenina, omáčky, polévky, povařené ovoce (jablka, hrušky), různé kaše, těstoviny. Jezte kvašenou zeleninu. Není vhodná čokoláda, maso, citrusy, mléko a káva. V Blížencích je den květu, proto si dejte k jídlu kvetoucí zeleninu, např. květák, brokolici, artyčoky. Dnes tělo dobře zpracovává tuk, proto můžete ořechy a různá semínka. Pijte čistou vodu ve větším množství než ostatní nápoje, dále jsou vhodné bylinné čaje z květů bylin. Pokud budete dnes pít mléko, přidejte si do něj špetku skořice, ta pomáhá proti zahlenění. Nepijte sycené nápoje.

KRÁSA

Tělu prospívají masáže horní poloviny těla, relaxační masáže a teplé bylinné koupele. Dnes je vhodný den pro péči o ruce, ošetřete je vhodnou mastí nebo zábalem.

MAGIE

Při ubývajícím Měsíci se provádějí rituály a kouzla na zbavení se různých zlozvyků, nadváhy, negativního působení od druhých lidí, na zlikvidování nemocí, prodej něčeho, na odpoutání se od vztahu, který nechceme, tedy veškerá kouzla k odvrácení, oddělení, odstranění či konci čehokoliv špatného nebo nechtěného. V Blížencích se provádí rituály na odstranění starých nesvárů a problémů, obnovujeme komunikaci a kontakty s ostatními.

DOMÁCNOST

Větrejte peřiny venku, provětrejte dům a sklep. Ukliďte půdu a podkroví. Vhodný den na střešní práce, na stavbu plotů a tvorbu fasád. Můžete malovat a lakovat. Vyperte si, prádlo dnes bude dobře schnout. Provoňte byt vonnou tyčinkou nebo éterickými oleji v aromalampě.

ZAHRADA

Dny Blíženců jsou dny květu a uzlový bod mezi stoupající a klesající silou. Boj proti škůdcům a houbovým chorobám bude mít výsledky, proto zkontrolujte nať brambor a rajčata, jestli nejsou napadeny plísní. Pokojové květiny, které dnes pohnojíte, budou zase pěkně kvést. Zbavte je suchých listů a odkvetlých částí, prokypřete jim půdu. Vhodný den na sklizeň bylinek na sušení, obzvláště těch na plicní a průduškové nemoci. Ošetřete růže, prohlédněte je, jestli nejsou napadeny nemocí, odstraňte odkvetlé části. Posekejte trávník, vyvětrejte skleník, zahradní chatku a sklep.

Lunární den ve zkratce:

• Měsíc ve znamení: Blíženci • Fáze Měsíce: ubývající • Lunární den: 24 • Východ Měsíce: 23:32 SELČ • Západ Měsíce: 15:11 SELČ • Živel: vzduch • Kvalita dne: vzdušný, světlý • Živná kvalita: tuk • Ovlivňuje orgány: ramena, záda, paže, ruce, lopatky, klíční kosti, plíce, průdušky • Systém: systém žláz • Část rostliny: květ • Síla: klesající

Lunární kalendář na celý měsíc srpen najdete zde


SPEKTRUM ZDRAVÍ, specialista na lunární kalendář

Doporučujeme

Články odjinud