Lunární kalendář na sobotu 6. 8. 2011

Lunární kalendář na sobotu 6. 8. 2011

Měsíc putuje znamením Štíra, je v přibývající fázi. Štír ovlivňuje pohlavní orgány a močové cesty. Udělejte si preventivní sedací koupel s řebříčkem lékařským, posílíte tak tyto orgány. Dnes je šance prožít lásku a vášeň.

ENERGIE DNE

Klíčová slova dnešního dne jsou: sexualita, impulzivnost, žárlivost, riziko, citlivost, kritika, vnímavost, náruživost, smyslnost, vynalézavost, nadhled. Připravte se na kritiku i na to, že sami budete více kritizovat, jste dnes citlivější a proto více zranitelní než jindy. Změny se dnes přijímají velmi těžce, člověk vidí věci černobíle. Zvyk je železná košile. Vládnou sklony k temným věcem. Voda dnes pomáhá zklidnit rozjitřené smysly. Procházka kolem řeky nebo rovnou dovolená u moře jsou výborným lékem. V partnerských vztazích se projevuje smyslnost a náruživost, ale také žárlivost a hádavost. Neřešte dnes finanční záležitosti, necestujte a nezačínejte nové vztahy.

8. lunární den

Jeho symbolem je bájný pták Fénix. Je to den proměny a odpuštění. Je vhodný na začátek detoxikační kúry nebo půstu. Je dobré navždy uzavřít minulost. Dnešku vládne alchymie, můžete si připravit lék na svoji nemoc, bude mít maximální účinnost. Dnes však nedělejte nic s ohněm. V těle probíhají velké biochemické změny a reakce. Nejvíce je ovlivňován žaludek a střeva, proto proveďte jejich očistu. Udělejte si půst nebo odlehčovací den.

Více o lunárním dni se dočtete zde.

PRANOSTIKY

• V srpnu máš-li hodně slunečnosti, budeš mít vína dosti

ZDRAVÍ

Štír působí silně na pohlavní orgány, močový měchýř a močovod. Preventivní sedací koupele s řebříčkem lékařským a přesličkou teď mohou pomoci při různých ženských potížích. Budoucí matky by se měly chránit před každou námahou a dávat pozor, aby neprochladly.

STRAVA

Během II. měsíční čtvrti se aktivizuje srdce, žaludek, játra, slezina, slinivka a střeva. Žaludek je citlivý, objevuje se pálení žáhy a potrava se těžko tráví. Pokrmy by měly být lehce stravitelné, převážně vařené. Nejvhodnější je dušená a vařená zelenina, polévky, zeleninové vývary, omáčky, obilné kaše, brambory, těstoviny, kompoty. Nejezte smažená jídla, maso, uzeniny a nepijte studené nápoje. Ve dnech Štíra se také vyhněte kávě, mléku, masu a citrusovým plodům. Jezte hodně vlákniny. Na posílení močových cest jsou vhodné brusinky, pijte tedy brusinkový džus, čaj nebo jezte sušené brusinky. Nejvhodnějším nápojem je teplá převařená voda a bylinné čaje. Dobře vám udělají i borůvkové čaje, ženský čaj a řebříčkový čaj a čaje na očistu ledvin a močového ústrojí. Doporučujeme vám lahodný brusinkový pečený čaj a borůvkový pečený čaj.

KRÁSA

V přibývajícím Měsíci pomáhají kůži vyživující masáže vhodnými oleji, například santalovým olejem. Na pleť nanášejte pleťové masky. Na problematickou pleť vyzkoušejte neemový prášek. Na vlasy používejte vyživující bylinné šampony. Tělu prospívají masáže a bylinné koupele. Vhodné éterické oleje a vůně: santal, santalové dřevo, bergamot, karafiát, orchidej, pačuli, ylang-ylang, levandule, citron

MAGIE

Při přibývajícím Měsíci se provádějí rituály a kouzla na zbavení se různých zlozvyků, nadváhy, negativního působení od druhých lidí, na zlikvidování nemocí, prodej něčeho, na odpoutání se od vztahu, který nechceme, tedy veškerá kouzla k odvrácení či konci čehokoliv špatného nebo nechtěného. Měsíc ve Štíru je vhodný pro ochranná kouzla, pro milostnou magii, a pro rituály na zbavení se strachu.

ZAHRADA

Dny Štíra jsou dny květu s klesající silou. Zaléváme a hnojíme rostliny, stromy a keře. Doplňte vodu do bazénů, jezírek a napajedel pro ptáky. Zavlažte také kompost, nesmí vyschnout. Štír je ideální pro výsadbu, setí a přesazování. Rostliny vysazené ve Štíru jsou silné a odolné. Můžeme přesadit pokojové rostliny a posekat trávník. Dnes neprovádíme průklest ovocných stromů a keřů, ani kácení stromů. Není vhodný den pro zavařování a uskladňování potravin, mohly by chytnout plíseň. Pokud máte na zahradě slimáky, je vhodný den pro jejich sbírání.

Lunární den ve zkratce:

• Měsíc ve znamení: Štír • Fáze Měsíce: přibývající • Lunární den: 8 • Východ Měsíce: 14:26 SELČ • Západ Měsíce: 23:20 SELČ • Živel: voda • Kvalita dne: mokrý • Živná kvalita: uhlohydráty • Ovlivňuje orgány: pohlavní orgány, močovod, močový měchýř • Systém: nervový systém • Část rostliny: list • Síla: klesající

Lunární kalendář na celý měsíc srpen najdete zde


SPEKTRUM ZDRAVÍ, specialista na lunární kalendář

Doporučujeme

Články odjinud