Lunární kalendář na úterý 2. 8. 2011

Lunární kalendář na úterý 2. 8. 2011

Měsíc putuje znamením Panny, je v přibývající fázi. Panna má vliv na trávící orgány, proto doporučujeme lehkou stravu. Udělejte si dnes čas na péči o sebe. Ošetřete vlasy a peť vyživujícími přípravky.

ENERGIE DNE

Klíčová slova dnešního dne, ovládaného znamením Panny, jsou: analyzování, rozebírání, soustředění se na detaily, povinnosti, organizace, pořádkumilovnost. Péče o rodinu a o svoje zdraví je dnes v popředí. Půjde vám učení, drobné opravy, činnosti vyžadující detailní přístup a vyřizování korespondence. Dnes dotáhnete věci do konce.

4.lunární den

Jeho symbolem je Strom poznání. Věnujte se sebepoznávání a duchovním záležitostem. Vycházka s rodinou do přírody vám udělá dobře na duši. Dnes se odděluje dobro od zla. Analyzujte a srovnávejte, co je dobré a co špatné, můžete rozvázat i složité karmické uzly a získat andělskou ochranu. Netrhejte květiny ani nekácejte stromy. Upečte chleba, je to symbol dobra, který lidi sjednocuje. Dbejte při zadělávání těsta na to, abyste měli čisté myšlenky, můžete třeba zpívat mantru nebo si říkat modlitbu. Dnešní sny nám přinášejí důležité vzkazy. Bolesti šíje, krku a hrdla jsou příznakem astrálního znečištění.

Více o lunárním dni se dočtete zde.

PRANOSTIKY

• Co červenec neupeče, to již v srpnu neuteče

ZDRAVÍ

Znamení Panny ovlivňuje trávící orgány. Citliví lidé teď mají problémy se zažíváním. V těchto dnech se doporučuje vhodná strava, neměla by se jíst těžká nebo tučná jídla. Střevům udělá dobře dostatek pohybu. Můžete si udělat jemnou masáž břicha krouživými pohyby ve směru hodinových ručiček, podpoříte střevní činnost.

STRAVA

Protože Panna ovlivňuje střeva a trávení, dopřejte si jen lehkou stravu, tučným a slaným jídlům se vyhněte. V I. měsíční čtvrti by na vašem jídelníčku měla převažovat živá strava, čerstvá, tepelně neupravovaná. Jídlo by mělo být dnes lehké a dietní, vhodná je kořenová zelenina. Jezte stravu bohatou na draslík, např. banány a jablka. Měsíc přibývá a naše tělo také snáze přibývá na váze, proto se nepřejídejte. Ráno po probuzení vypijte sklenici teplé vody, aktivizují se tím střeva. Nepijte dnes mléko ani nedrážděte žaludek kávou a studenými nápoji. Opatrně s alkoholem! Slaďte medem nebo palmovým cukrem. Pijte ovocné čaje.

KRÁSA

Dnes je velmi vhodný den pro celkovou péči o tělo. Necháte-li si v tento den upravit či vlasy, zachovají si déle formu a krásu, účes bude dobře držet. Vlasy umyjte přírodním šamponem a udělejte jim zábal, doporučujeme vlasový olej z himalájských bylin Hair Plus. Udělejte si pleťovou masku. Vhodné éterické oleje a vůně: Kadidlo, Verbena, Jasmín, Levandule, Hyacint, Šalvěj, Vetiver, Šalvěj muškátová

MAGIE

V přibývajícím Měsíci se provádějí rituály a kouzla na přivolání či podpoření čehokoliv, zejména lásky, zaměstnání, majetku, moudrosti, plodnosti, zdraví, štěstí, sebejistoty.. V Panně se provádějí obřady na zapuzení nemoci, na odstranění negativních energií a vibrací, na přivolání zdraví.

DOMÁCNOST

Ukliďte a srovnejte si věci, udělejte pořádek ve skříních. Zaměřte se na detaily a maličkosti. Na hadřík, se kterým budete čistit nábytek, kápněte pár kapek citronové esence, citron zbaví otírané předměty energetických stop, je tedy vhodný zejména na starý nábytek. Tuto esenci můžete také použít do rozprašovače, neboť dezinfikuje vzduch. Pokud přidáte pár kapek do aviváže, očistíte tím prádlo od energie předchozího nositele. Při malování bytu nebo domu přimíchejte citronovou esenci do barvy, obzvláště po nastěhování do staršího domu.

ZAHRADA

Dny Panny jsou dny kořene s klesající silou. Dnes je přízemí, proto nechejte půdu i rostliny odpočívat. Můžete alespoň vyvézt hnůj a založit kompost. Léčivé rostliny nasbírané v Panně působí blahodárně nejen na žaludek, ale také na krev, nervy a slinivku břišní. Především směs bylin na čaj k pročištění krve nasbíraná v Panně se nemine dobrým účinkem. Konzervování, zavařování a uskladňování nechte na jiný den.

Lunární den ve zkratce:

• Měsíc ve znamení: Panna • Fáze Měsíce: přibývající • Lunární den: 4 • Východ Měsíce: 09:06 SELČ • Západ Měsíce: 21:29 SELČ • Živel: země • Kvalita dne: chladný • Živná kvalita: sůl • Ovlivňuje orgány: trávicí orgány, nervy, slezina, slinivka břišní • Systém: krevní oběh • Část rostliny: kořen • Síla: klesající

Lunární kalendář na celý měsíc srpen najdete zde


SPEKTRUM ZDRAVÍ, specialista na lunární kalendář

Doporučujeme

Články odjinud