Luxusní kosmetika za pár korun

Luxusní kosmetika za pár korun

Sezónní ovoce je úžasným zdrojem ochranných látek, vitamínů a minerálů, které potřebujeme pro své zdraví a krásu. Ovoce je rovněž cennou kosmetickou přísadou, která nám pomůže vyhladit vrásky, vyživit a hydratovat pokožku. Tak hurá do toho!

Přirozenou přírodní svěžest si můžeme jednoduše vyrobit sami, přísady na nás čekají na zahrádce, spíži či v ledničce. Domácí kosmetika si vás určitě získá díky své dostupnosti, snadné přípravě i ceně a fantazii se meze nekladou!

Meruňky

Meruňky jsou bohaté na vitamin A, C, skupinu vitaminů B. Meruňková kosmetika pokožku zjemňuje, vypíná a celkově prozáří.

Meruňková šťáva dodává pokožce sametový nádech

Čistá šťáva z těchto plodů je opravdu luxusním kosmetickým prostředkem. Nanášíme ji na obličej a dekolt a necháme 30 minut působit. Pak umyjeme a ošetříme krémem.

Výživná pleťová maska z meruňky

Potřebujeme: 1 rozmačkanou meruňku, 2 lžíce zakysané smetany Postup: Obě přísady smícháme dohromady, vzniklou směs nanášíme na obličej a dekolt a necháme 20 minut účinkovat, pak opláchneme teplou vodou.

Regenerující pleťové tonikum z plodů meruňky

Tonikum nanášíme 2 x denně na očištěnou pokožku a necháme vpít, neoplachujeme. Potřebujeme: 2 rozmačkané meruňky, 3 dl 60% lihu Postup: Meruňky zalijeme lihem a vše necháme 14 dní na teplém místě louhovat. Nesmíme zapomenout denně protřepávat. Po uplynutí této doby dobře přecedíme. Takto získáme koncentrát, který musíme následovně naředit. Na 2 dl destilované vody dáváme 1 polévkovou lžíci základní tinktury.

Čistící meruňkové mléko

Potřebujeme: 120 ml podmáslí, 1 meruňku Postup: Ve vodní lázni ohříváme podmáslí s rozmačkanou meruňkou po dobu 30 minut. Pak odstavíme a ještě 15 minut necháme louhovat. Poté scedíme, nalijeme do skleněné nádoby a uschováváme v ledničce. Tento kosmetický přípravek vydrží asi týden.

Klepněte pro větší obrázek

Broskve

Dužina broskví obsahuje především beta-karoten, vitamíny skupiny B a vitamin C. Broskvová kosmetika pokožku vypíná, regeneruje a dodává jí jiskrný vzhled.

Broskvová šťáva vyhlazuje a napíná pokožku

Čistá šťáva z těchto plodů je výborným kosmetickým prostředkem. Nanášíme ji na obličej a dekolt a necháme 30 minut působit. Pak umyjeme a ošetříme krémem.

Pleťová maska na unavenou a povadlou pokožku

Potřebujeme: 1 rozmačkanou broskev, 1 lžíci tučného tvarohu, 5 kapek citronové šťávy Všechny uvedené ingredience smícháme. Vzniklou směs naneseme na obličej a dekolt a necháme 25 minut působit, pak dobře umyjeme.

Výživná broskvová maska

Potřebujeme: 1 rozmačkanou broskev, půl žloutku, 1 lžíci tvarohu, 1 lžičku mandlového oleje Postup: Přísady pečlivě smícháme dohromady. Směs pak naneseme na obličej a dekolt a necháme 30 minut působit. Poté opláchneme.

Švestky

Švestky jsou bohaté na všechny vitaminy skupiny B, které kráse opravdu svědčí.

Vypínací pleťová maska

Potřebujeme: 1 rozmačkanou švestku, 2 lžíce tvarohu, 5 kapek citronové šťávy, 1 lžičku olivového oleje Postup: Všechny uvedené ingredience smícháme, vzniklou směs nanášíme na obličej a dekolt a necháme 20 minut působit. Poté opláchneme teplou vodou.

Zvláčňující pleťová maska

Potřebujeme: 1 rozmačkanou švestku, 1 lžíci zakysané smetany, 1 lžičku tekutého medu Postup: Všechny přísady smícháme dohromady, vzniklou pastu nanášíme na obličej a dekolt a necháme 20 minut účinkovat. Pak umyjeme teplou vodou. Pokožka získá hedvábný vzhled.

Doporučujeme

Články odjinud