Maciuchová: V lásce jde o stav duše, ne o věk!

Maciuchová: V lásce jde o stav duše, ne o věk!

Herečka Hana Maciuchová (65) má za sebou dost náročný herecký "záhul". V divadelním představení Žena Vlčí mák ve Studiu Saint Germain klubu Rock Café je nejenže hlavní a jedinou hrdinkou.

Proto stráví na jevišti sama bez přestávky plných osmdesát minut.

"Je to náročné, ale na druhou stranu velice krásné představení, při němž ani na vteřinu neslezu z jeviště. Jde o téma, které bylo donedávna tabu. Je to o lásce starých lidí. O tom, že i dříve narození mají citový život a dokáží ho plnohodnotně prožít," vysvětlila Hana Maciuchová.

Roli prý přijala bez dlouhého přemýšlení hned poté, co si přečetla stejnojmennou knihu francouzské autorky Noelle Chatelletové, jejíž divadelní zpracování slaví úspěchy v mnoha zemích.

Podle Maciuchové to je velice silný příběh. "Starší, sedmdesátiletá dáma prožívá ve věku, kdy se většina jejích vrstevnic smířila s osudem, nečekané, šokující citové vzplanutí k muži o deset let staršímu. Prožívá souboj starého těla s mládnoucí duší.

Ta láska je velice intenzivní a nezáleží při ní na tom, jak člověk vypadá, ale co cítí. Jde v ní právě o stav duše, ne o věk! A o tom jsem přesvědčena i já," dodala Maciuchová.

ČTĚTE TAKÉ: Pestrý výběr podzimních bot!



STAŇTE SE FANOUŠKEM DAMA.CZ NA FACEBOOKU

Doporučujeme

Články odjinud