9
Fotogalerie

Madonna slaví 54 let. Jak ji změnil čas a jakými prošla skandály?

Zpěvačka Madonna zítra, 16. srpna, oslaví své 54. narozeniny. Podívejte se s námi, jak vypadala před lety a jaké ji v jejích bouřlivých dobách provázely skandály. A skončila s nimi už?

Madonna Louise Veronica Ciccone Ritchie, známá jen pod prvním křestním jménem jako Madonna, je populární americká zpěvačka, skladatelka, tanečnice, herečka, režisérka, producentka a módní ikona, svého času sexuální symbol.

Madonnu lze označit za nejen za nekorunovanou královnu populární hudby, ale také za osobnost, která vždy dávala nepokrytě najevo to, co si myslí a cítí. Bez ohledu na to, jaké měly její provokace důsledky nebo kolik lidí ji za její chování odsoudilo. Možná právě proto se stala hvězdou takové velikosti a nejlépe placenou zpěvačkou na světě.

Do prosince 2005 vydala dvanáct platinových alb. Podle Warner Bros prodala celosvětově přes 200 milionů alb a 115 milionů singlů. Je nejlépe prodávanou zpěvačkou všech dob.

Až do konce roku 2008 žila ve Velké Británii se svým manželem Guyem Ritchiem. S ním má 12letého syna Rocca. V listopadu 2008 se rozvedli. V říjnu 2006 adoptovala v africké Malawi třináctiměsíčního chlapečka Davida Bandu. Z předchozího vztahu s Carlosem Leonem má Madonna ještě dceru 16letou Lourdes.

Rok 1974, Madonna ještě jako tmavovláska

Rok 1987

S obnažováním na veřejnosti a na svých koncertech neměla Madonna nikdy problém.

"Ukřižovaná" Madonna. Touto exhibicí velmi pobouřila katolickou církev

Foto: Profimedia.cz

Doporučujeme

Články odjinud