Magnum vystavuje fotografie žen v čokoládovém pojetí

Magnum vystavuje fotografie žen v čokoládovém pojetí

Ve čtvrtek 21. září 2006 byla ve studiu Liběny Rochové zahájena výstava fotografií s názvem Tváře ženy v čokoládovém pojetí. Výstava byla zahájena vernisáží, kterou uspořádala značka Magnum symbolizující lahodnou zmrzlinu s opravdovou čokoládou, která potěší všechny smysly.

Výtěžek z akce půjde na konto občanského sdružení ROSA, jež pomáhá ženám – obětem domácího násilí. Autory fotografií vystihujících osobnosti žen jsou studenti fotografických škol, amatérští fotografové, ale i známá jména jako Robert Vano, Vladimír Štross a Nešo Matić. Slavnostním večerem všechny přítomné provázela Lejla Abbasová.

Značka lahodné zmrzliny Magnum uspořádala fotografickou soutěž, které se mohli zúčastnit studenti fotografických škol i široká veřejnost. Tématem fotografií byla ženská osobnost ve spojení s čokoládou. Soutěž proběhla pod záštitou předního fotografa Roberta Vana. Ten společně s odbornou porotou vybral vítězné fotografie.Všechny fotografie budou vystaveny ve studiu Liběny Rochové až do čtvrtka 28. září 2006. Do tohoto data je také možné si zakoupit některé z vystavených fotografických děl nebo přispět do pokladničky občanského sdružení ROSA.

„Když mě značka Magnum oslovila, abych se ujal role patrona fotografické soutěže Tváře ženy v čokoládovém pojetí, byl jsem nadšený. Jsou totiž dvě věci, které miluji – klobása a zmrzlina. Náhle jsem si vzpomněl na dětství, kdy jsem měl možnost pouze jednoho kopečku zmrzliny a teď jsem měl možnost být přímo v záplavě zmrzliny Magnum, kterou zbožňuji ze všeho nejvíce. Měl jsem o to větší radost, když jsem se dozvěděl, že tímto podpořím mladé fotografy, kteří to potřebují nejvíce,“ říká Robert Vano.

Slavnostní zahájení výstavy fotografií s tématem Tváře žen v čokoládovém pojetí proběhlo v charitativním duchu. V prostorách studia Liběny Rochové proběhla tichá dražba soutěžních fotografických obrazů. Svými obrazy přispěli do dražby i profesionální fotografové Robert Vano, Vladimír Štross a Nešo Matić. Během slavnostního večera se podařilo vybrat a vydražit celkem 141 679,- Kč. Největším překvapením pro zástupkyně občanského sdružení ROSA bylo, když jim pan Angelo Trocchia, ředitel divize Algida, předal šek na 50 000,- Kč. Výtěžek z celé akce bude věnován občanskému sdružení ROSA.

Pozvání na vernisáž přijala celá řada českých osobností. Mezi hosty bylo možné zahlédnout Agátu Hanychovou, Petru Macháčkovou, Janu Doleželovou a Patrika Hezuckého. Jana Doleželová i Patrik Hezucký se aktivně zúčastnili dražby. Agáta Hanychová si prohlížela fotografie, protože k nim má velmi blízko a litovala, že se sama aktivně nezúčastnila soutěže.

„Jsem ráda, že se už i v České republice někdo zapojuje do projektů, které pomáhají lidem. Když mě tedy Magnum oslovilo, abych moderovala tuto akci, neváhala jsem ani chvilku,“ dodala Lejla Abbasová.

Studio LR je možné navštívit každý den od 10-18 hodin, od 22.9. do 28.9.2006.

zdroj: AMI Communications

Doporučujeme

Články odjinud