Mahulena Bočanová: Oblečení před revolucí bylo asexualní, nechápu, jak se lidé rozmnožovali!

27 komentářů

viara
14. ledna • 14:09

souhlasím jak jsme se shodly
já jsem chodila do práce v kostýmku a vypadala jako letuška musím říct,že mi to slušelo
v tanečních jsme byly jako panenky
maminka mi ušila i poutko aby mi nevykukovala ramínka od podprsenky
a dnes chodíte jak odrbětky maškáče, rifle
boty okopané, špinavé,,,, kroužky v nose, a špeky ven
a nelíbí se mi ta nahatá bříška těhulek,
to mi jsme nedělaly,,,,, myslíte si,že jste sexy,,, ale nerodíte

Dakahlia
6. ledna • 21:43

Tak tohle snad vystřihli z kontextu, ne? :-)

BlankasKubíčkem
21. července • 10:36

Nedávno jsem doprovázela dceru do tanečních a nepřeju vám vidět ty modely... za nás to byly šaty, nebo halenky a sukně, pro rodiče možnost se obléct a jít "do společnosti" mělo to takovou noblesu a decentnost, nebo jak to napsat... Dneska mám šok, holky měly tílka, samože jinak barevný než ta podprsenka, co čouhala ven, sukně jsem viděla i maskáčový, občas nějakej řetěz kolem, některá i kozačky.. kluci kvádra, tam snad nic zkazit nejde, i když někteří měli botasky.... ale holky, ty byly jak strašidla.. ne všechny, ale polovina určitě....
Paní Mahulena by možná zaplesala, že jsou IN a COOL a REDDY... já říkám, že to bylo hnusný :-))

Maggie.b
21. července • 10:24

Tak nevím jestli jsou opravdu sexy nahaté špeky z kalhot, potetovaný zadek, prsa ven. I mužský nad takovou mladou "nádherou" ohrne ncs. Každá doba má svoji módu, a nejde jen tak úplně zatraoovat co bylo. Já vím,že na škole jsem byla nešťastná ,že nemám tak hezké oblečení jako některé kamarádky. Takže bylo hezké i nebylo. A z žensky hezké módy teď už nezbylo skoro nic.

IVON
19. července • 21:07

přestože Mahulenu moc ráda nemám,nechce se mi věřit,že by takové hlouposti někde povídala.

domácíbuchtička
17. července • 8:08

Bože, tak pěkná a tak hloupoučká!

Durga
14. července • 18:11

Nemohu si pomoci, ale od Mahuleny bych takhle velkou hloupost přece jen nečekala.
Netvrdím, že před rokem 1989 byl život procházka růžovým sadem /natož, aby si člověk odstín růžové vybíral/, ale už mi vadí to neustálé házení špíny na všechno, co tehdy bylo. Patří k tomu z velké části i pořad Retro. UŽ jsem slyšela, jak byli lidé nuceni cvičit na spartakiádě a přitom pamatuju ženy, které brečely, protože jejich skupina nenasbírala při prověrkách dost bodů a nemohly jet do Prahy. Byla jsem na ČS v roce 1960 v Praze a byli jsme šťastné, že se naší šestnáctce podařilo se tam probojovat. Pokud se týče oblečení, Mahulena si myslí, že dnes je oblečení lepší? Ne, je jen jiné, protože je jiná móda. Mohu si myslet, že večerní oblečení z 30. let vypadalo vedle dnešího děsně, ale člověk, kterému ještě zůstala nějaká inteligence a vlastní rozum, posuzuje oblečení podle doby. Nesrovnávám dnešek a 30. léta. Stejně jako nemohu vykládat, že krásné černé linky na očích, které jsme si malovaly, byly příšerné. Protože i dnešní móda se stane jednou minulostí a bude pro někoho z další generace k smíchu.
Paní Bočanová je mi k smíchu už teď.

JankaK
12. července • 10:37

souhlasím s -přející-...krásně to napsala a mě mluví z duše,paní Bočanová mele hlouposti

samika
11. července • 16:33

Další výrok svědčící o její nízké inteligenci.

bo.huš
11. července • 0:18

Mahulena opět nezklamala, chová se a přemýšlí jako blbka,možná jí uniklo že lidé se rozmnožovali mnohem dřív a nikoho přitom nezajímala móda a mě tyto výroky urážejí,žila jsem v té době a byla mladá holka a připadala jsem si docela pěkná a o kluky jsem nouzi také neměla!oblečená jsem chodila podle tehdejší módy a barevná byla dost.Všichni kdo tvrdí že to byla doba bez bezbarvá se hluboce mílí a ať se jdou bodnout už dvacet let nemluví o ničem jiném a je to ubohý!!!Taky jsem neměla ráda dederon a krymplen ale když jsem ho nechtěla tak jsem si ho prostě nekoupila.Bočanová je trapná a vůbec se mi nelíbí jak se obléká ona.Hraje si na holčičku a měla by mít taky už rozum.

mercy11
10. července • 21:13

no me prijde hlavne asexualni,kdyz uvadi ten porad na prime a byva obleceni jak 15tileta..nerikam ze na to nema postavu,ale mela by se probrat...:O/

hecana
10. července • 13:17

Ale o to zábavnejšie bolo zháňať látky, pod rukou zahraničné časopisy a šiť si podľa nich oblečenie. A tiež sa prikláňam k názoru, že sme vyzerali omnoho krajšie a ženskejšie ako teraz niektoré mladé dievčiny. A čo minisukne? Tie boli naozaj sexy, ovšem na vhodnej postave...

babetta
9. července • 8:58

Myslím, že ani tak nezáleží na oblečení jako na chemii, která zapůsobí na dva jedince rozdílného pohlaví. Děti se budou rodit pořád, i když v dnešní době jsou více plánované. I to se mi zdá v pořádku, nač rodit děti a nemoci se pak o ně postarat?

Lupínek1
9. července • 8:20

S Mahulenou nesouhlasím. Mě její oblečení mnohdy nepřipadá sexy, ale vulgární. Sexapeal je v něčem úplně jiném. Mám pocit, že Mahulena moc mužům nerozumí... Správný muž si svůj dárek rád "rozbalí" a nestojí o to, aby mu byl podávám přímo na podnose, byť by byl i třeba zlatý. My jsme byly víc ženami a nedá se říci, že by tehdejší móda byla šedivá a fádní. Naopak; množství černého oblečení, které je dnes běžně vidět na ulici, svědčí o malé fantazii svých nositelek. A navíc: tehdejší materiály se po prvním vyprání nestávaly hadrem tak jako dnes, a boty vydržely alespoň jednu sezónu a dalo se v nich chodit. Chodily jsme učesané a chovaly jsme se jako ženy. Nefandím tehdejší době, ale snažím se být soudná.

le.nka
8. července • 8:48

je zvláštní,že zrovna to co má mahulena na té fotce nasobě je podobné šatům které nosila moje mamka:)

janicka1
7. července • 21:56

babika: souhlasím, lidé tehdy byli mnohem slušnější jak v chování, tak vyznávali i jistou kulturu odívání.
Pro ty, co dřívější dobu nepamatují a netuší, že dříve žena byla ještě opravdu Žena, stačí mrknout na staré zábavné pořady, jak byli lidi slušně oblékání, a srovnat s dnešním stylem, kdy žena - muž splývá často téměř v jedno, jen šedivá klaka :( O obsahové stránce pořadů lépe pomlčet... Barbarizaci neuniká nic

Nena
7. července • 20:15

A že zrovna v tom seriálu Vyyprávěj jsou ty ženské takové upravené,barevné,v padnoucím oblečení,krásně retro.

čeredka
7. července • 19:38

jsem stejně mladá jak Mahulena a pamatuju se,že jsme se i před revolucí jen málokdy rozmnožovali v oblečení..

Heligon
7. července • 19:29

Babika ---- 100 % !!!!

babika
7. července • 17:03

Zlatíčko,to tedy není vůbec pravda,záleží na ročníku,my jsme jako mladé holčiny chodily daleko lépe oblečený i učesaný.Na každou zábavu nové šaty,účes-ne jako dnes rozcuch- od kadeřnice,zkrátka kultura odívání byla na daleko vyšší úrovni jako dnes,vidím to v divadlech,na koncertech i na různých společenských událostech.

faD
7. července • 16:45

A kupodivu se rodilo dětí nesrovnatelně víc než dnes. To nebude oblečením.

momou
7. července • 16:22

Já bych kolikrát potřebovala sukni, jaká se šila dřív, bokovka mi nesedne ...... a i oblečení ze 30 let nebylo špatné, ostatně nic jiného nebylo. Prostě některé kusy byly a jsou i dnes super. Ostatně móda se pořád vrací, jen je lepší materiál.
Pamatuju, jak se vrátily boty na klínku a moje máma si rvala vlasy, že jich kdysi měla hafo a všechny vyházela :-D

Ivinoka
7. července • 15:44

Souhlasím s přející-mluvíš mi z duše.

BlankasKubíčkem
7. července • 14:46

souhlas, není to o oblečení... nosili jsme ho všichni, (krom pár jedinců s příbuznými v zahraničí) jiné nebylo... a přesto bylo míň rozvodů a toho všeho hnusu kolem.. tesilky a rifle PREKONky v tom nejedou :-))

přející
7. července • 14:42

Milá Mahu, myslím si, že po takových 20-30 letech se Tvé oblečení taky ženám zrovna moc líbit nebude. Každá doba má své. Už vůbec si ale nemyslím, že je to odvislé od režimu, jak se mezi řádky snažíš naznačit.
Zrovna Tobě se nic špatného nedělo. Ale dnes již musíš o své místo na slunci bojovat. Je škoda, že se chceš udržet díky házení ho... na minulost. Vždyť Tobě je také již dost let a mohla bys mít i zkušenosti... Jak sama vidíš, ani Tvé "sexuální" a drahé oblečení Ti nezachránilo manželství.

Milea
7. července • 13:49

pudy jsou silnější než nějaké oblečení..a ani chlupy nevadily:D:D:D dnes je jinačí doba no...:)

paula56
7. července • 12:07

Asi bez oblečení, ne ?!!!

Doporučujeme

Články odjinud