MAJKA (47): Chci se stěhovat za láskou do Ameriky, rodina o tom neví

Zebruška
22. února • 0:08

Ne, nedělala bych tak nerozvážný krok a zvlášť ne kvůli takovému člověku, jakým je ona bývalá láska Pavel. Řekla bych, že už jednou jí ukázal, že mu v životě záleží hlavně na sobě samém, když o jejich společné budoucnosti rozhodl sám a jak sama píše "její názor ho ani nezajímal". Může to být typ člověka, kterému vyhovuje spíš nezávazná zábava a partnerský vztah, který na něj neklade žádné větší nároky. Jenže (jak tu správně mnoho diskutujících napsalo) ona zvažuje, že by za ním odjela do Ameriky a tam by rozhodně alespoň ze začátku byla plně závislá na něm. Unesl by Pavel, že jsou na něj zase kladeny nějaké nároky? Nepřestala by ho ta dávná láska rychle bavit, kdyby se kolem ní nakupily různé praktické potíže? Dovedu pochopit, že si člověk často rád idealizuje minulost a zejména první velkou lásku (a kdo ne? Kdo nikdy nepomyslí na svou první školní lásku s tetelícím srdcem?), že Majka mohla znovu k němu pocítit to, co kdysi, když se milovali, ale něco jiného je vzpomínání na dávné časy a něco jiného reálný život teď, v jejich případě spojený s velkým množstvím problémů, které by bylo nutno vyřešit při jejím přestěhování do Ameriky. A už vůbec nekomentuju, co to je za chování vůči jejímu manželovi - na to, aby jí pomáhal, jí byl dobrý, ale stačí, aby znovu projevil zájem pan "Velká láska" a už ho nepotřebuje, už jí nestačí, už na něm vidí všechno možné A děti? No ano, zřejmě jsou tak na střední, nejsou malé, ale to neznamená, že nepotřebují mámu tady a ne někde za velkou louží... Jako pubertální dítě bych tedy byla strašně "chápavá", kdyby se objevil bývalý matčin milenec a ona okamžitě sbalila kufry, na nás se ani neohlídla a mazala za svou láskou do Ameriky. Tipla bych si, že toto neuvážené rozhodnutí by dost negativně poznamenalo i její vztah k dětem. Mně by v jejím případě nestálo za to zničit si rodinu pro nějakou vidinu " znovuzrozené šílené lásky".

Pravidla diskuzí na webu Dáma.cz

Zasláním příspěvku do diskuze souhlasíte s těmito pravidly:

  • Podmínky užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Příspěvky se musí týkat tématu článku.
  • Příspěvky nesmí obsahovat vulgární výrazy a slovní útoky na jiné osoby, včetně ostatních účastníků diskuzí a autorů článků. Příspěvky nesmí poškozovat web Dama.cz ani ostatní projekty provozovatele.
  • Je zakázáno vkládat do příspěvků odkazy na stránky nabízející multimediální či programový obsah porušující autorská a jiná práva.
  • Příspěvky nelze využívat k propagaci.
  • Příspěvky, které porušují pravidla diskuzí, budou odstraněny. Případně budou upraveny tak, aby neporušovaly pravidla diskuzí. V textu bude následně uvedeno, že příspěvky byly ze strany redakce upraveny.
  • Právo moderovat diskuze mají pouze vybraní zástupci provozovatele. Základní kontrola každého příspěvku probíhá ještě před jeho zveřejněním.
  • Dáma.cz je soukromý web a provozovatel má při řešení sporů, které se týkají příspěvků v diskuzích, vždy konečné slovo.

Doporučujeme

Články odjinud