Mák: Vápníkový rekordman. Vyzkoušejte recept na makové mléko!

8 komentářů

hecana
16. dubna • 10:12

Tak som si dnes makové mlieko spravila z nemletého maku a aj keď sa máčal 11 hod. a mixér mám naozaj silný tak si s celými makovými zrniečkami moc neporadil. Na budúce si mak zomeliem, skúsim a uvidím rozdiel...

šiška
15. března • 16:07

Nudle s mákem MŇAM !!!!!

šiška
15. března • 16:07

Nudle s mákem MŇAM !!!!!

hecana
15. března • 14:24

Hľadala som na nete aj iné návody na makové mlieko a či je vhodné mak zomlieť alebo nie som našla toto: Makové, orechové, mandľové alebo kokosové mlieko môžete pripraviť aj z mletého maku, orechov, mandlí či kokosu. Vtedy stačí nechať základnú surovinu odstáť vo vode tri, štyri hodiny. Tak si myslím že sa mlieko dá vyrobiť aj zo zomletého aj nezomletého maku, rozdiel je len v počte hodín namáčania...

betateta
15. března • 11:10

Elaa: Já to dělal přesně podle návodu a koukala jsem i na jiné recepty, třeba tady: http://www.skolazdravehovareni.cz/recept/makove-mleko a všechno klaplo. Mák jsem použila modrý. Mléko mám bílé jako kravské, chuť byla ale hódně výrazná, udělala jsem z toho banánový koktejl, samotné bych to nedala.

Elaa
14. března • 14:06

Dáma .cz má v přípravě makového mléka chybu. prosím opravte si to. Mák 100g prvně nameleme! - a dáme přes noc do 700ml vody. Nameleme proto, aby se uvolnilo co nejvíc cenných látek z máku.... Druhý den namletý mák i s vodou mixujeme a dál dle postupu...

Elaa
14. března • 14:02

Dáma.cz přišla na novinku:))
není tak bílé jak klasické mléko...stačí 100g namletého máku, 150g je příliš. anebo přidat vodu. Dělám 100 g na 700-750 ml vody. Je nutné ho mixovat s vodou tak 3 minuty na plný výkon. čím výkonnější mixér, tím lépe. Zmiňovaná "bělost" vzniká právě smícháním tuku z máku a vody do emulze :). no a samozřejmě i pořádně přecedit a vymačkat přes plátýno...a má intenzivní makovou chuť. takže kdo nemusí mák, nic pro něj...

betateta
14. března • 10:59

Zní to opravdu zajímavě, to mléko je fakt takhle bílé? Po jarním detoxu bych to vyzkoušela.

Doporučujeme

Články odjinud