Make-up v podzimních plískanicích: Co dělat, aby vám líčení vydrželo i v dešti?

Make-up v podzimních plískanicích: Co dělat, aby vám líčení vydrželo i v dešti?

Déšť, vítr, mlhy, vlhko, to jsou průvodní faktory každého podzimu. Vaše pleť sice netrpí vysušováním sluncem jako v létě, v nevlídném počasí si ale zase snadno můžete poničit pečlivě nalíčený make-up. Jak se tomu vyhnout?

Nevstřebaný krém

Jste zvyklá si ráno namazat obličej pleťovým krémem a hned na něj začít nanášet podkladovou bázi nebo make-up? Chyba! Denní krém se potřebuje vstřebat, protože má jinou konzistenci než make-up, takže by to mohlo působit neplechu a vytvářet na obličeji mapy. Ideální proto je nanést ráno krém a chvíli počkat. Mezitím si můžete sníst snídani, vyčistit zuby nebo si lehce zacvičit. Až poté na vstřebaný krém nanášejte další přípravky.

Pokračování 2 / 5

Zapomenutá podkladová báze

Tím zásadním důvodem, proč bázi pod make-up používat, je okamžité vyhlazení pleti a vyplnění nerovností na obličeji. Díky tomu vám make-up vydrží perfektní po celý den, aniž by se v pórech usazoval nebo zalézal do vrásek. Lépe také přilne k pleti a snadněji odolá větru a dešti.

Pokračování 3 / 5

Špatné nanášení

Velká spousta žen nanáší make-up buď pomocí holých prstů, nebo suchého beauty blenderu čili houbičky na make-up. To je chyba, protože make-up se dostatečně nevstřebá. Ideální je použít navlhčený beauty blender nebo štětec určený přímo na make-up, kterým se tak make-up lépe zapracuje do pleti a déle vydrží.

Pokračování 4 / 5

Voděodolné líčení

Voděodolný make-up pro vás jistě není žádnou novinkou a právě teď nastalo období, kdy ho můžete naplno využít. A nejen ten, vytáhněte také nevypotřebovanou voděodolnou řasenku, kterou jste v létě používala na pláž. Není sice ideální pro každodenní nošení, protože se těžko odličuje, čímž je více namáháno oční okolí, ale ve dnech, kdy venku prší, si ji můžete dovolit, stejně jako voděodolnou linku. A pokud jste milovnicí rtěnek, volte ty neslíbatelné!

Pokračování 5 / 5

Nenahraditelné fixování

Fixujte, fixujte, fixujte. Trvanlivost vašeho make-upu výrazně prodloužíte také lehkým přepudrováním sypkým fixačním pudrem. Volit můžete od bílých po tónované, podle odstínu vaší pleti nebo make-upu. Jestli vám pudr do podzimních plískanic příliš nesedí, nevadí. Fixátory se nyní vyrábějí i ve formě spreje, kterým stačí ze vzdálenosti zhruba dvaceti centimetrů přestříkat obličej, nechat zaschnout a vyrazit vstříc dešťovým kapkám.

Doporučujeme

Články odjinud