Manažery trápí vyhlazování vrásek

Manažery trápí vyhlazování vrásek

Nejen ženy ale i muži se v Británii stále častěji obracejí na kosmetické salóny s problematickými vráskami. Nejčastěji požadují vyhlazování pomocí speciálních injekcí s botulotoxinem.

Mezi drtivou většinu pánské klientely patří především obchodníci a manažeři. Vrásky ve tváři, značící pokročilý věk, je údajně kompromitují před mladšími kolegy, kteří jim tak obsazují před nosem významná místa.

Soukromá kosmetická klinika The Harley Medical Group hovoří o stonásobném nárůstu zákazníků oproti minulému roku. Velký boom vyhlazování vrásek se mezi muži dá podle marketingových výzkumů, které si objednaly kosmetické salóny v Německu a v Anglii, očekávat i v dalších letech. Krásná a mladá už nemusí být jen žena. Tlak společnosti na perfektní vizáž obojího pohlaví je neuvěřitelně silný.

Většina pacientů prý přichází na butulotoxinové injekce kvůli špatným zkušenostem z práce. Jejich šéfové, kolegové i obchodní soupeři vnímají vrásky jako handicap. Pracovní prostředí se stává bitevním polem, v němž uspějí jen ti ve všech směrech nejdokonalejší jedinci. Muži chtějí vypadat svěže, chtějí vyvolávat pocit síly a dostatku energie. Mladá tvář jim dává větší šanci na úspěch.

Počet mužských pacientů se v kosmetických klinikách zvyšuje každý měsíc. Jen za posledních dvanáct měsíců vzrostl z devíti procent na třicet. To znamená, že na dvě ženy připadá zhruba jeden muž toužící po tváři mladíka.

Botulotoxinová procedura je rychlá. Výsledky jsou znatelné téměř okamžitě, proto je oblíbená mezi ženami i muži. Spočívá v injektování několika malých dávek jinak smrtelného jedu botulinu. V oblastech čela, kolem očí a rtů potom uvolňuje drobné svaly, jejichž křečovité sevření působí vrásky. Efekt vydrží tři až pět měsíců a po třetí aplikaci vpichů působí až půl roku. Zákrok je ovšem poměrně bolestivý a účinky botulotoxinu, známějšímu u nás pod názvem klobásový jed, jsou navíc jen dočasné. (Plus)

Doporučujeme

Články odjinud