Manžel bije děti. Kvůli každé maličkosti!

9 komentářů

faD
3. srpna • 3:42

Tyhle věci lze zjistit dopředu. Co zažíval doma – jeho otec řezal jeho i jeho sestru hlava nehlava.Tak se není co divit že mu na tom nepřipadne nic divného. Plácnutí na zadek je někdy zapotřebí ale pohlavky facky a řezání až se z dětí stávají ustrašené bytosti to je už na sociálku.

maesta
3. srpna • 1:31

Markéto ještě mne napadlo, co tak si udělat jen nějaký odlučující pobyt - v rámci prázdnin, aby třeba manžel měl čas přehodnotit svá agresivní výchovná stanoviska?

maesta
3. srpna • 1:29

frakira: to je pravda - manže by taky nikoho neposlechl... a navíc mi teď někdo říkal o podobné diskusi na nějakém rádiu, paní tam říkala, že pokud manžel bije hodně - nepřiměřeně děti, je jen otázka času, kdy vztáhne ruku na manželku, i jen proto, že děti brání....

frakira
2. srpna • 12:06

U nas je to podobne, nastesti je manzel netriska moc a ne tak casto. Vychovu mu bohuzel sabotuju - vim, ze se to nema, ale ja si deti proste triskat nenecham. Jedina vec, co nikdy neodpustim svemu tatovi, je jak nas bil. Tata je moc hodny a chytry clovek, urcite nas ma rad, ale podle meho nazoru chlap proste neni schopny odhadnout svoji silu. Co na tom, ze podle nej je to malo, kdyz pro dite je to pohroma?
Rekla jsem si, ze pokud nekdy odejdu od manzela, tak jedine pokud by to prekracilo unosnou miru a zacal by je programove bit. Uhodit dite v afektu pomuze jenom dotycnemu (i kdyz nechapu proc), diteti urcite ne.
Ja bych se na poradnu vykaslala, vzala kluky a vypadla - kdyz neposloucha tebe, nebude poslouchat nikoho.

maesta
1. srpna • 23:09

U nás je to úplně stejné, jediné co jsem docílila je, že manžel rezignoval na výchovu (což mu velice vyhovuje) a jsme na to sama, svým způsobem je to v klidu, ale děti potřebují oba rodiče a potřebují odezvu svého chování od obou rodičů. Pokud se ve výchově něco nedaří, samozřejmě má manžel radost, že to jsou ty moje pedagogické metody.
Jen mne udivují reakce - zbít dítě v afektu - co tím docílím? Už moje babička - 94 letá říká, že jednoho čerta vytloukám a 10 vtloukám - a to by člověk řekl, že je ta generace tvrdých trestů a velkého respektu ke všemu jen díky tělesným trestům.....
Ve výchově se člověk musí naučit důslednosti - ne v bití, křičení a pod, ale v pevnosti svých rozhodnutí. Já se té důslednosti učím a mám rezervy. Pak je důležitá jednota ve výchově,ale taky to tradiční pojetí jeden nadává a druhý konejší - " ale tatínku, on už bude oposlouchat"..a pod.
Osobně bych manžela postavila před problém - dá-li se to - a žádala o konzultaci i třeba u psychologa, v manželské poradně a pod., jen teda u nás by to neprošlo, protože u nás můj manžel ví vše nejlépe....jediné výsledky vidím, když neustále rozebírám povahy našich děti a co které potřebuje, ale i tak pácháme oba nenávratné chyby, které si naše děti ponesou do celého žovota!

Petruna
1. srpna • 22:40

Nevím, ale mám pocit, že pisatelka dost přehání. Nezlobte se na mě, ale v okamžiku, kdy by mi mělo dítě předvést cirkus v obchodě, tak ho taky chytnu za prdel a hodně rychle. A můžete mě kamenovat, ale já si pro ránu taky nešla daleko, ale tím to taky skončilo, dostali z otočky v okamžiku kdy přestřelili a dál jsem to neřešila. Je fakt, že manžel na ně nikdy nešáhl. A když byl průšvih, vždy šla děcka nejdřív za mnou. Se staženou pr...í, ale přišla a problém se vyřešil. Ono je totiž důléžité, aby věděla, že je máte rádi a měla k vám důvěru. A nikdo mě nepřesvědčí, že kecy typu, ty jsi ošklivý trápíš maminku a podobné nesmysly nenapáchají v sebevědomí dítěte víc škody než jedna dobře mířená. Týrání dítěte je jiná věc, ale občasná jelita na zadku neškodí.

Durga
1. srpna • 20:23

Zatím bych to neřešila odchodem, ale vyhledala bych odbornou pomoc. A manža by dostal ultimatum, že tam buď půjde nebo rozvod. A dodržet to. Pokud jsou děti dost velké, mělo by se přihlížet i k jejich názoru. Manžela můžeš také požádat, aby ti ukázal svoje vysvědčení. Opravdu měl samé jedničky?

Betyyna
1. srpna • 18:21

Nejlepší by myslím bylo napsat na nějaký dámský internetový magazín a přečíst si rady typu "rychle od něj pryč" případně "zajděte si oba k psychologovi (respektive do manželské poradny" a podobné perly a čekat že se to samo nějak vyřeší po těch letech.

Silvie.F
1. srpna • 17:41

Nečetla jsem to, u jen ten nadpis mě zvedl že židle. Dát děckám po prdeli, když neposlechnou, ano, ale mlátit je kvůli kravinám je týrání. Odejdi od něj co nejdřív, než se stane něco opravdu zlého. Říká se, kdo chce psa bít, hůl si vždycky najde. Odejdi a zachraň děti i sebe!

Doporučujeme

Články odjinud