Manžel Květy Fialové, režisér Pavel Háša, bojuje s těžkou nemocí

Manžel Květy Fialové, režisér Pavel Háša, bojuje s těžkou nemocí

Herečka Květa Fialová (77), je smutná, ani jaro a Velikonoce jí letos nerozveselily. Svým naturelem životní optimistka žije teď jen prací a naštěstí jí má dost. Prožívá totiž nyní velmi těžké životní období. Důvodem je těžké onemocnění jejího manžela Pavla Háši (77), který tráví většinu dní na lůžku v léčebném zařízení a ona jej pravidelně navštěvuje.

Stále půvabná a chrismatická žena s krásnýma očima se ale bojí toho nejhoršího. Ačkoliv se o ní říká, že je čarodějnice, v kabelce nosí stále nějaké talismany, na krku pak korále posvěcené od dalajlamy a věří v kouzelnou moc kamenů, zjistila, že tajemné síly v tomto případě selhávají. "Nepomáhají, manžel je v těžkém stadiu Alzhaimerovy choroby. Tady už kameny nepomůžou," konstatovala.

Květa Fialová, která sama je po velmi náročné srdeční operaci a celkově se necítí nejlépe, je pořád velmi čilá a nestěžuje si. Podle ní nemoce k stáří prostě neodmyslitelně patří. Na nedávném křtu knížky o herci Josefu Bekovi působila jako vždy vyrovnaným dojmem. Dokonce si při vzpomínce na svého bývalého hereckého partnera s chutí zavtipkovala.

Štěstí je v nezávislosti O nestárnoucí herečce, která se snaží se vyrovnat se všemi nepřízněmi osudu, je známo, že má velmi podivný vztah k mužům. Ani tento svérázný přístup k druhému pohlaví neovlivnil její spokojené manželství s výborným televizním režisérem, se kterým má i dceru Zuzanu. Květa Fialová netají tím, že miluje homosexuály a nenávidí sex. Ten je jí z duše odporný. Přitom tvoří se svým druhým manželem pár, který by mohl být vzorem pro mnohá manželství.

"Pro nás bylo důležité, že si každý z nás zachoval svoji nezávislost. Byly sice výjimky, které jsme měli oba rádi, ale nebylo jich moc. On měl rád jiné knihy, já jsem cestovala, on byl raději na chalupě. Nikdy mě nenutil, abych se s ním dívala na fotbal, já jsem mu nevnucovala to své. A ani on mě," prozradila recept na šťastné soužití.

Postupem času se legendární herečka naučila smířit s neštěstím jako s něčím, co patří k životu. "Dalo mi to dost práce a dost soustředění, a nemyslete si, že to bylo jednoduché. Neumím se ale ani tak vypořádat vždycky se vším," řekla. Květa Fialová přiznala, že stále ještě občas zažívá určitý strach a bojí se smrti. "Ne ale té vlastní, s ní jsem naprosto smířená, vím, že patří k životu. Bojím se ale toho, že mi umře někdo drahý. S tím se smířit nedovedu, to jsem se zatím nenaučila," konstatovala.

Doporučujeme

Články odjinud