Manžel mě podvádí. Zůstávám s ním, protože jsem na něm finančně závislá

14 komentářů

frakira
27. dubna • 12:35

"věřte že nejsou hlupáci a brzy jim dojde jak to doma je a co si asi vezmou do života z takového rodinného modelu??"Jediný problém tohoto modelu je, že se paní staví do role urazené a ublížené chudinky. Rodina je instituce, která vznikla za účelem výchovy dětí. Pokud se bude pán starat o sebe a o děti a paní to bude dělat stejně, bude tento model naprosto v pořádku. To by si paní ale musela uvědomit, že manžel není její majetek a že se lidi můžou mít rádi a vážit si sebe sama i když už spí s někým jiným. Pokud mají manželovi milenky děti, pravděpodobně budou také vdané - co je pro rodinu nejbezpečnější druh nevěry.

Elynor
21. dubna • 22:26

ivca001: dětem je už šest, ne tři, takže asi už chodí do školy. Na úřadě že budou dobře platit? A na kterém? :-) Tam jsou tabulkové platy, a kdo nemá vzdělání a léta praxe, tak je v té tabulce hodně nízko. Sama jsem si nějaký čas říkala, že až mi bude víc než 50 let, a šrumec v soukromém sektoru už bude pro mě únavný, půjdu do státní správy. Čili úřad. Prd, velebnosti, když mi řekli, že plat bych tam měla sotva poloviční proti tomu, co beru u soukromníka, tak jsem je pěkně pozdravila a šla pryč. A to už děti dávno neživím, takže teoreticky by mi to mohlo stačit :-)
Mě na příběhu výše zaráží, že se paní nepokusila vůbec nic udělat pro to, aby si jí manžel začal zase znova vážit. Radši si hýčká ublíženost. No, když ji to baví... měla vzít tu paní na hlídání a něco se sebou udělat, dávno mohlo být všechno jinak.

ivca001
21. dubna • 9:07

Nemyslím, že by to musel být takový problém. Dětem jsou už 3, tudíž je můžete dát do školky a do práce nastoupit na plný úvazek. Na úřadě jistě budou platit dobře a nájem v menším bytečku, na okraji Prahy jistě taky bude menší než hypotéka+ alimenty a třeba nějaký příspěvek pokud na něj máte nárok a nevidím důvod proč by to nemělo jít. Matek samoživitelek je spousta a nějak to zvládají. Vše se dá, jen spíš musí být chuť a ta tady spíš chybí. Je to více než o penězích, o strachu a malém seběvědomí, zřejmě už vás manžel naočkoval, že bez něj to nemůžete zvládnout a jste na něm závislá. Je třeba se z té závisloti šupem vymanit, lepší už to nikdy nebude a sebeúctu máte jen jednu... A jestli myslíte, že je tohle pro děti lepší, tak věřte že nejsou hlupáci a brzy jim dojde jak to doma je a co si asi vezmou do života z takového rodinného modelu??

Sachmet2
20. dubna • 11:50

Chápu že máte strach . Byla jsem v naprosto stejné situaci. Časem si ale přestanete vážit sama sebe. Bude to tím horší, čím déle budete v takovém vztahu zůstávat a tím déle si budou děti na otce zvykat a o to bude pro ně těžší se s rozchodem vyrovnat. A takovýhle vztah k ničemu jinému stejně nevede. Chápu, že máte strach. Je to strach z neznámého. Ale když zavřete oči a uděláte první krok, už to nebude tak děsivé. Trávit celé dny v práci není řešení. I pro děti není fér, že si na ně otec neudělá čas. Proč mají snášet to, že i vy budete celé dny pryč.
Zkuste Momster.cz . Projekt který vznikl právě pro ženy v podobných situacích. Držím Vám palce a moc si přeji , aby se Vás ty jízlivé a zlé komentáře, které jsem tu viděla, vůbec nedotkly. Doufám že karma funguje.

Lydia558
19. dubna • 12:39

Příběh vycucaný z prstu,hlavně aby bylo nějaké to drama,dobře situovaný a naivka,zkuste třeba najít inspiraci v Rosamunde Pilcherové tam se tyto srdcervoucí dramata řeší jak na běžícím pásu.

ploticka
18. dubna • 17:00

Vážená dámo , je veliká škoda že,Vás nemlátí prominte ale takové nesamostatné slepice si nic jiného nezaslouží chudáci vaše děti to jim dáváte dobrý příklad a ješte se s tím chlubíte na sociální sítí měla by jste se stydět!!!!!!!!!!!!

lebahu
17. dubna • 8:22

elvia2: Poloviční úvazek u ženské s předškolníma nebo mladšíma školníma dětma, která má slušně vydělávajícího manžela je všude v civilizovaným světě normální stav. Na půl úvazku dělá (aby si chlapovi nemusela říkat "o peníze na vložky"), krom toho se stará o děti a domácnost. Bohužel u nás stále přetrvává "model údernice", kdy baba po dvanáctihodinové šichtě v Kolbence, vleče děcka z jeslí (pod každou paží jednoa v zubech nákupní kabelu), pak do půlnoci šůruje byt a vaří, aby v pět ráno zas ty děti táhla do jeslí...
A která to tak nedělá, je pro ty okolní líná, neschopná... to ony za mladých let toho zvládly...
Bohužel, pokud manžel jako živitel přestane fungovat (půjdou od sebe), nastoupí "model Kolbenka", holt vždycky je něco za něco.

Elynor
16. dubna • 20:44

Tak ono se dá docela dobře fungovat i tak. Tatínek se stará, rodinu živí, dětem se věnuje, jenom na ten sex holt chodí jinam. Paní se s ním tedy může domluvit a zařídit se podobně - domácnost, finance a péče o děti budou fungovat dál, akorát ona si taky najde někoho na ten sex. A tak se můžou ve vzájemné shodě dobrat klidně ke zlaté svatbě, a bude spokojenost na obou stranách.

elvia2
16. dubna • 14:15

Zdá se, že do práce se Vám moc nechce- proč poloviční úvazek? Manžel By jistě platil alimenty. Jste jen líná, jak na práci, tak i řešit budoucnoat a je mi Vás a hlavně dětí líto.

farah.farah
16. dubna • 11:50

No vztah je o dvou lidech paní to podává jako že jediným viníkem je manžel. Ale to si nemyslím. Ona zjevně udělala ze sebe matku trpitelku a tak nějak zapomněla být partnerkou. Pokud nyní nemůže odejít kvůli financím já bych udělala následovné. Nejdřív bych s manželem dohodla paní na úklid a domácí práce. Zbavit se všech těch "služebných" úkonů - na výpomoc zjevně peníze mají, manžel jí to nabízel už k dětem. Tím získaný volný čas využít pro sebe - začít chodit cvičit na kosmetiku, zkrátka dělat takvé věci po kterých si začne připadat atraktivnější a víc ženou a taky sebevědomější. Včetně třeba vzdělávacích kurzů, najít si koníčky. Zkrátka nebýt jen v práci a doma. Děti jak chápu za chvíli budou chodit do školy a jí budou potřčebovat čím dál tím méně. Je mladá možností má spoustu ale zjevně pocuhané sebevědomí zní udělalo někoho s mentalitou šedesátnice, která má už celkem oprávněně obavy že by si dobré místo už nenašla.
Zkrátka je jedno co teď dělá manžel v prvé řadě by měla začít myslet na sebe. Je dost možné že se pak oběví třeba i nějaký pán co by ji bral i s dětmi a nebo ji překvapí, že o ni manžel zase začne mít zájem.
Protože na rovinu, žádného muže příliš nepřitahují ženy typu domácí uklízečka. A jestli je on navíc sexuálně poměrně nevázaný o to víc to musí být "zajímavé" ženské. A to ona pro něj zjevně není.
Zkrátka mysli na sebe utrácej peníze a investuj je do sebe a pak se uvidí co bude.

Vladstraschna
16. dubna • 11:24

33 let. Život před sebou. A pokud to nerozseknete, co myslíte, že vás čeká? Teď je to ještě pohodlné, děti malé. Ale ty odrostou, budou mít svůj život a vy stejně zůstanete sama.
Nemusíte řešit vše ihned a radikálně, ale pokuste se si najít slušné zaměstnání, rozvíjet se a věnovat se sobě. Stoupne tím vaše sebevědomí, získáte nové přátele, kontakty. A během té doby můžete využít nabídky manžela na zaplacení občasné pomocnice v domácnosti.

Mata69
16. dubna • 7:36

Nechci toho nevěrníka nějak omlouvat, ale sama píšete, že vám nabídl pomocnici k dětem a vy jste jí odmítla. Proč? To přeci neznamená, že se o děti celé dny stará ona a vy nic. To šlo zařídit na pár dní v týdnu, nebo odpoledne. Ale vy jste radši zůstala dál tou "obětavou matkou" co se plně věnuje dětem. A manžel měl pochopit, že už doma nemá pěknou ženskou, ale šmudlu, co se nezvládá péči o sebe. Jistě, pro to se partnerka neopouští, že jaksi zrovna není jak ze žurnálu - ale když se mu kolem nabízely ženy upravené, pěkné (i s dětmi) ...
No, a že jeho nevěry trpíte a nechcete se vzdát pohodlí, které vy a děti máte? Musíte si vybrat - buď to rozseknete a postaráte se sama o sebe, najdete si práci na celý úvazek, od manžela vymůžete pořádné výživné (když má takové příjmy, nebude to potíž) a postavíte se na vlastní nohy. Se vším co k tomu patří.
A nebo zůstanete dál, ublížená chudinka, která to má přeci tak těžké! Každý vás ochotně polituje. Otázka je, jestli vám tohle pro život stačí.
A co si z toho odnesou vaše děti?

lebahu
16. dubna • 7:01

Sama byste děti uživila, pokud dobře počítám, je jim šest let a pomažou do školy, takže vy můžete do práce. Nemáte na krku kojence od kterého se nelze hnout.
Asi by neměli všechno, jako když vás sponzoruje manžel, ale teď je otázka, co je pro děti lepší. Jestli pokřivený charakter (děcka moc dobře vycítí, že to doma není OK) a nebo to, že nebudou mít nejnovější mobil.
Myslím si, že pro děti je lepší spokojená máma a spokojený táta každý v jiném bytě, než rodiče pospolu, ale v atmosféře nenávisti, sebelítosti, vyčítání...
A nemusíte se stěhovat k rodičům x km daleko, stačí na druhý konec města.
Teď je otázka, jestli vám vlastně současný stav nevyhovuje... máte zázemí, nemusíte se o nicstarat a ještě vás všichni politujou.
Jenom pozor, některá z manželových milenek může dostat chuť se vdávat a dotlačí ho k rozvodu... a půjde přes mrtvoly, takže můžete taky zůstat ze dne na den s děckama na ulici s igelitkou v ruce.

druidka
15. dubna • 20:15

Manžel Vám nabídl pomoc - paní na hlídání - .Tak toho využijte, jděte pracovat na větší úvazek, mějte své zájmy a přátelé. Pokud chcete zůstat v roli " Marie trpitelky " tak si ji náležitě užívejte .Každý jsme dostali jen jeden život a je na nás , jak si ho prožijeme.

Doporučujeme

Články odjinud