Manželé Gottovi se odstěhovali do barrandovského tee pee!

Manželé Gottovi se odstěhovali do barrandovského tee pee!

Letošní kalendář od autorské dvojice, fotografa Petra Kurečky a režiséra Marka Škarpy, doslova přeskakuje z jednoho filmového žánru na druhý. „Když jsme začali kalednář na příští rok připravovat, hned nám bylo jasné, že mezi dvojicemi, které chceme oslovit, nesmí chybět Karel Gott s manželkou Ivanou...

Karel jako zpěvák, zatím, za malou chvíli z něj maskérka udělá indiánského náčelníka.

... A protože jde o dvojici výjimečnou, doslova hvězdnou, věděli jsme, že musíme nabídnout proměnu, která se oběma bude líbit,“ popisují vznik nápadu autoři kalendáře. „A když nabízíte něco legendě, jakou je Karel Gott, musíte sáhnout po opravdu legendárních filmových postavách,“ dodávají.

„Vinnetou byl od začátku náš favorit a tajné přání. A Karel s Ivanou na tenhle nápad reagovali okamžitě a bylo vidět, že filmy s Vinnetouem mají nastudované. Karla Gotta navíc pojí s Vinnetouem i přátelství s jeho představitelem, hercem Pierrem Bricem, se kterým se dlouhá léta zná. A když jsme do focení jedné z verzí vinnetouovské fotografie zapojili i holky, bylo jasné, že další proměna se ponese v duchu Mayovek,“ doplňují autoři kalendáře Proměny 2013 Petr Kurečka a Marek Škarpa.

Opravdové indiánské stany a všechny rekvizity včetně kostýmů se nakonec podařilo vypůjčit od českých indiánů.

Manželé Ivana a Karel Gottovi alias Vinnetou a Ribana

„Nakonec jsme tedy opravdu přímo na Barrandově, v ateliéru č. 4, kde vznikaly mnohé legendární české filmy, postavili přes noc malou indiánskou vesnici, doplnili ji o stromy, křoví, kameny a autentické pozadí. Bylo to naše nejnáročnější focení. Poprvé ve čtyřleté historii jsme pro kalendář Proměny stavěli tak velkou scénu doslova z nuly, ale stálo to za to.

Když Karel s Ivanou vyšli z maskérny v těch úžasných kostýmech, najednou jsme se cítili jako kdysi v letním kině, kam každý na Vinnetoua alespoň jednou zašel. A kdo tvrdí, že ne, chodí na něj dodnes,“ uzavírají se smíchem autoři kalendáře Proměny 2013 fotograf Petr Kurečka a režisér Marek Škarpa.

Karel Gott a Ivana Gottová jsou další z řady dvojic, které letos podpořily svojí účastí projekt kalendáře Proměny, který už počtvrté vzniká na podporu projektů Nadace Archa Chantal.

Dokonalá proměna se objeví v kalendáři.

© Kalendář Proměny 2013, Petr Kurečka a Marek Škarpa, foto: Petr Kurečka www.kalendarpromeny.cz

Foto ze zákulisí - © Kalendář Proměny 2013, Pavel Hrubý www.kalendarpromeny.cz

Doporučujeme

Články odjinud