Manželka prince Williama je těhotná! S nevolnostmi skončila v nemocnici.

Manželka prince Williama je těhotná! S nevolnostmi skončila v nemocnici.

Včera ve večerních hodinách byla manželka následníka britského trůnu Catherine převezena do nemocnice Krále Edwarda VII. se silnou nevolností, což samozřejmě zanechalo u veřejnosti spoustu otazníků.

Vévoda a vévodkyně z Cambridge už neměli na vybranou, proto následně oznámili to, o čem se již dlouhou dobu pouze spekuluje. Potvrdili, že čekají svého prvního potomka. Novináři okamžitě zaplnili ulice v okolí nemocnice.

Zatím je princova manželka vévodkyně Catherine z Cambridge v počáteční fázi gravidity a sužují ji silné ranní nevolnosti. A protože měla budoucí anglická královna velké problémy s početím, byla v pondělí přijata do nemocnice na pozorování. V nemocnici Krále Eduarda VII. ji lékaři hlídají, aby nepotratila. Navštívit ji tam byl ještě v pondělí večer princ William.

Z nemocnice ale odešel domů sám. Middletonová trpí podle lékařů hyperemesis gravidarum neboli nadměrným zvracením, které je provázeno trvalou a velmi těžkou nevolností. U Kate, která dlouho nemohla otěhotnět, navíc hrozí potrat.

Mluvčí ze St. Jame’s Palace potvrdil, že mladí manželé čekají prvorozeného potomka, těhotenství je ale ve velmi rané fázi a nebudou o něm poskytovat žádné další informace.

„Její královské výsosti vévoda a vévodkyně z Cambridgte jsou velmi potěšeni, že mohou oznámit, že vévodkyně z Cambridge očekává dítě. Královna, vévoda z Edinburghu, princ z Walesu, vévodkyně z Cornwallu a princ Harry a všichni členové rodin jsou ze zprávy nadšení,“ uvedl mluvčí Buckinghamského paláce v pondělí 3. prosince.

Dvojici pogratuloval také premiér David Cameron. Jemu se podařilo nedávno prosadit, že následníkem či následnicí trůnu se stane prvorozený potomek prince Williama bez ohledu na pohlaví. Dosud na trůn usedal nejstarší ze synů panovníka, ačkoli nebyl prvorozený. Nově na trůn může usednout i žena, pokud se narodí jako prvorozená, bez ohledu na to, že dalšími potomky budou synové.

Foto: Profimedia.cz

ČTĚTE TAKÉ:
Horoskop na prosinec 2012

Doporučujeme

Články odjinud