Marek Eben vydražil 100 000

Marek Eben vydražil 100 000

Charitativní aukce archivních vín ve prospěch nadačního fondu Dětský čin roku proběhla ve středu večer na pražském Výstavišti. V nádherných prostorách Lapidária Národního muzea se sešli milovníci lahodného moku, aby spojili příjemné s užitečným – dražili vzácná archivní vína a zároveň tak přispěli na dobrou věc.

Společenský večer s aukcí se konal jako součást mezinárodního veletrhu Víno & destiláty, který tento týden (14.–16.5.) probíhá na Výstavišti v Holešovicích. Průvodce večera a současně licitátor dražby Marek Eben představil celkem 15 archivních vín (z toho jeden koňak), které do aukce věnovali štědří dárci.

Nejdražším vydraženým exemplářem se stalo pětilitrová archivní lahev červeného vína Chateau Cantenac Brown, ročník 1990, Grand Cru Classé Margaux, Jerobam. Osmnáctileté víno bylo vydraženo za neuvěřitelných 15 500 korun!

Marek Eben se své role licitátora zhostil opravdu s vervou a také díky jeho skvělému výkonu se dražitelé v přihazování jen předháněli. Včetně částky ze vstupného vynesla aukce pro Dětský čin roku nakonec úctyhodných 103 190 korun! „Jsme velice rádi, že se letos tradiční aukce vín konala právě ve prospěch našeho nadačního fondu. Děkujeme organizátorům aukce i všem dražitelům, kteří nám pomohli projekt Dětský čin roku podpořit“, řekl při přebírání šeku Ján Živný, předseda nadačního fondu Dětský čin roku.

O projektu Dětský čin roku

V České republice byl projekt Dětský čin roku poprvé neoficiálně představen v roce 2004. Zapojit se do něj mohou žáci základních škol, speciálních základních škol a osmiletých gymnázií z celé ČR, kteří vykonali nějaký pozoruhodný dobrý skutek, nebo si všimli skutku svého stejně starého kamaráda a napíší o něm. Soutěží se v 6 kategoriích: Záchrana lidského života; Pomoc v rodině; Pomoc jiným dětem; Pomoc ostatním lidem; Pomoc přírodě a Dobrý nápad. Děti nejen píší a posílají své příběhy, ale jako členové dětské poroty rovněž rozhodují o vítězích v jednotlivých kategoriích. Více na www.detskycinroku.cz

Zdroj: Ogilvy

Doporučujeme

Články odjinud