Mariah Careyová rozdává kožichy bezdomovcům

Mariah Careyová rozdává kožichy bezdomovcům

Návrat na výsluní, z něhož ji vyhnaly zdravotní zdravotní problémy, stál americkou hvězdu pop-music Marian Careyovou (35) mnoho slz a potu. Proto zatoužila podělit se alespoň o průvodní jevy nově nabyté slávy s těmi, na něž se nikdy štěstí neusmálo a žijí na samém dně, a rozdala čerstvě získanou kolekci kožichů bezdomovcům.

Luxusními kožešinami zpěvačku spolu se sedmimístným honorářem v dolarech nedávno odměnil jistý ruský ropný multimilionář, kterému uspořádala soukromý koncert při příležitosti jeho narozenin. Mariah, která patří mezi zapálené odpůrce kožešin z přírodních materiálů a podílí se na protestech proti zabíjení zvířat pro potřeby oděvního průmyslu, však dárkem příliš nepotěšil. Celou kolekci proto nechala před příchodem zimy rozdat prostřednictvím aktivistů organizace PETA mezi bezdomovce.

Lidé bez přístřeší mají z dárku radost, jen se obávají, aby se v novém teplém oblečení nestali terčem fyzických útoků bojovněji naladěných ochránců zvířat, jako se to stalo bývalé Spice Girl Victorii Beckhamové. Ta byla napadena poté, co se na veřejnosti objevila v přepychovém kožichu, který ji věnoval manžel David. Neprávem, protože byl zhotoven z umělých materiálů. Vedení PETA se pak zpěvačce písemně za incident omluvilo a zároveň ji pochválilo jako průkopnici nového trendu, který ženám umožňuje halit se do měkoučkých kožešin, aniž by kvůli tomu byla vražděna zvířata. (Plus)

Doporučujeme

Články odjinud