MARIE (38): Přítel zkazil svou žárlivostí dovolenou, rok jsme spolu nemluvili

14 komentářů

Rambíša
31. srpna • 18:09

Přítel se projevil jako blb,nevím,proč paní o něj tak stála?? Tohle někdo udělat mně,tak už bych o něm nechtěla do smrti nic vědět. Kdyby měli spolu např.dítě, psa,nějaký majetek,co by mohl všechno provést,jen tak z plezíru,bez vysvětlení...S takovým podivínem by bylo riziko žít.

Mata69
28. srpna • 10:13

Taky je dobré, a to doporučuje moje velmi zcestovalá kolegyně, mít v příručním zavazadle (do letadla, ale určitě i do autobusu) základní náhradní oblečení. Není nic neobvyklého, že vám ztratí kufr, zpravidla se po pár dnech najde, ale vy nejste absolutně bez věcí.

Anonymizovaný
28. srpna • 13:10

@Mata69: Ano,já mívám i opalovačky a žabky,a tenkou lehkou osušku z mikrovlákna.Tu osušku jsem několikrát použila na brněnském letišti,kde jsou kovová studená sedadla.Když letíte např.do Tuniska a už doma zjistíte že Tunisair mají už tři dny několikahodinové zpoždění,osuška se hodí.Na čekání 5h na letišti je výborná. :-D

Anonymizovaný
28. srpna • 9:48

Elynor,mě se přihodilo zase to ,že jsme ses tehdejším přítelem domluvili na tůře přes místní kopečky,s cílem v rekreační oblasti,tam si dáme oběd a půjdeme zpět.
Protože byl už hluboký podzim,už brzy tma,dokonce začalo už i mírně mrznout,chtěla jsem abychom vyšli co nejdříve,přítel mi to slíbil,ale přijel ke mně o dvě hodiny později.Nemohl se vypravit,tak to zdůvodnil.
Ačkoliv věděl do čeho jde,na nohou měl plátěné tenisky,já pohorky.¨Vyrazili jsme tedy,bydlím blízkou lesa.Po několika hodinách chůze těsně před vrcholem kopce,mi oznámil že dál nejde,vrací se pro auto ,objede to,/52km/at jdu sama,v restauraci na něj počkám,přijede pro mne.Protože jsem tuto tůru chodívala sama a jezdívala i na horském kole,samozřejmě jsem šla sama.To už na té druhé straně při sestupu bylo nad kotníky mokrého sněhu,takže promočená jsem na něj čekala v restauraci několik hodin,než v těch plátěnkách došel zpět pro auto a dojel těch 52km.Naštěstí tam mám několik známých,kteří se ke mně připojili,avyzvídali jak se dostanu potmě a ve sněhu domů. Nepráskla jsem ho ,jen odvětila že mám objednaný odvoz.Když odvoz konečně téměř v noci přijel,pár panáků už jsem v sobě měla. :-D :-D S tímto pánem jsem pak absolvovala i dovolenou v Chorvatsku,ale to už mi opravdu stačilo,takže byl konec. :-D :-D

Anonymizovaný
28. srpna • 9:30

Ještě jsem si uvědomila že je docela možné že s pár igelitkami ji odbavit mohli,pokud by vysvětlila že se jí rozbil kufr.Pokud ji následně prolustrovali tak že to vše vysypali a prohlédli,je možné že se jí to poštěstilo tak letět.
Po návratu z dovolených mají lidé i navíc nějaké zavazadla a jak jsem si několikrát všimla,někde s tím nedělají problémy.Kolikrát si dělám starosti s velikostí svého příručního zavazadla do letadla a když vidím ty obří batohy které někteří mají a normálně je pustí s tím jako příruční,tak zírám.Nebo jako příruční jsou i malé kufry a i s tím se lidi rvou do letadla.Nevýživnější jsou ovšem ti cestující kteří mají velký batoh,narvou ho nad vás do schránky pro zavazadla a jak letadlo vzlétne,už v něm hrabou,vstávají a to se opakuje několikrát za cestu. :hm :hm

Anonymizovaný
28. srpna • 9:21

No,nedávno se stala někde v zahraničí havarie autobusu s českými turisty,autobus začal hořet.Většina turistů přišla o zavazadla které měli v prostoru pod autobusem,stihli vystoupit jen s příručními.Zaujalo mne na tom to že někteří přišli o vše,o doklady i o peníze.
To mi hlava nebere,i když jedu autobusem,doklady i peníze,popř.fotoaparát,mobil,mám vždy u sebe,nikdy člověk neví co se může stát.S tím větším společným kufrem je to obdobné,ztráta zavazadla by byla o to nepříjemnější,že tam mají oba všechny své věci.Zřejmě to tak řešili proto že nevezli moc věcí a paní měla s sebou medvídka který kufr odtahá.
Za tu dobu co cestuji na dovolené,viděla jsem dost lidí kteří měli jeden kufr,někdo ta tak řeší aby měl starost jen o jedno zavazadlo.

Elynor
28. srpna • 9:12

Jinak se mi kdysi přihodilo něco podobného - pán mě pozval na víkend. Přijel pro mě autem, tři hodiny jsme jeli kamsi, tam hotel, pán tam měl rezervovaný pokoj, šli jsme na oběd do hotelové restaurace, všechno vypadalo normálně, v pořádku, brambory v řádku, konverzace plynula, nic mimořádného se nestalo. Aspoň z mého úhlu pohledu. Po obědě náhle pán pravil, že si to rozmyslel a že pojede zpátky. A že si můžu vybrat, buď tam zůstanu sama, v tom již zaplaceném pokoji, nebo můžu jet zpátky s ním. Optala jsem se, co se přihodilo, pán koukal a nic, posléze pravil, že mi to neumí vysvětlit. Inu, co už. Tak jsem jela zpátky s ním, tři hodiny mlčel v autě, než mě dovezl k domovu, a dodneška nevím, co mu přeletělo přes nos, a zda jsem toho byla příčinou. Ovšem pak už jsem s oním pánem jednala jak s odjištěným granátem - zahodit a utéct. ]:-D

Elynor
28. srpna • 8:56

Mě na tom zaujal hlavně ten společný kufr. :-) Nějak nevidím důvod, proč bych neměla mít kufr vlastní, proč cpát všechno do jednoho velkého zavazadla, se kterým je obtížnější manipulace, než se dvěma menšími. Navíc teda nevím - oni do letadla berou cestující s fůrou igelitek? Já myslela, že zavazadlo do letadla podléhá spoustě omezení a předpisů. A ona měla ten cestovní pas v tom společném kufru? To ho na letišti nepotřebuje, že by ho měla po ruce v kabelce? Otázky, samé otázky. :-)) No a po takovém zážitku bych Pepu zařadila mezi osoby, kterým již nepošlu více vánoční blahopřání. ]:-D

Mata69
28. srpna • 9:17

@Elynor: No, ten společnej kufr je taky divnej, když spolu zatím jen chodili. My letěli s manželem se společným kufrem jen jednou a zjistili jsme, že je to naprd, lepší jsou dva menší.
Víš co, ono je tam divný, že "čekali na odbavení" - tak to bych řekla, že už stojí v té frontě a ona píše, jak se zvedl a začal jít o rovnat na vedlejší židli. Na jakou židli? V hale židle nejsou...leda takový sedadla. A pak že odešel na druhý konec haly. No a to se jako neodbavil nebo co??? Na letišti tě neodbaví kdekoliv! A ona taky...Fakt myslím, že autorka asi nelétá.

Mata69
28. srpna • 9:10

@Elynor: Mno, "fůru" igelitek jako palubní zavazadlo nepronese a do nákladovýho prostoru je asi taky nedostane, to jí neodbaví, vždyť by se to při první příležitosti rozsypalo. Čerti vědí proč měla pas v kufru, to je nesmysl, potřebuje ho k odbavení, musí ho mít u sebe. Autorka článku možná nelétá letadlem :-D :-D

Anonymizovaný
27. srpna • 10:52

Ještě, že je to, pravděpodobně , vymyšlené. protože taková koza snad nemůže existovat. A kdyby ano, tak si to zaslouží, za to, jak je blbá.
To už říkal dr. Plzák, že od alkoholika a žárlivce zdrhat, zvl. když jde o chorobnou žárlivost. Těm blbkám to ale dělá dobře, že na ní ten její žárlí a většinou se pak zas omlouvají-to se jim líbí taky.
Kamarádka měla takového magora, že na ni řval, že , když šla s košem, že si to určitě po cestě s někým rozdala.Skončil v blázinci. Ženský-neblbněte! Dám vám jeden návod: od chorobného žárlivce pryč, u takového "normálního" říct, že se s ním o takových blbostech nebudete bavit a DODRŽET TO! Bezpodmínečně! Oni totiž hrozně rádi poslouchají, že to není pravda, že byste to nikdy neudělala, že ho milujete atd. To je taky od Plzáka a měl pravdu! Když to nedodržíte, vaše blbost. :pozor

Mata69
27. srpna • 9:54

Co to je proboha zase za příběh? Zase tomu kus chybí, nebo je to nějaká zkratka..? Přítel je pohodář a medvídek, jenom jaksi žárlí. Dovolená super, přítel super, a najednou na konci dovolené jí osočí, že zamilovaně kouká na nějakýho chlapa. A nic. A najednou pak na letišti beze slova jí vybalí věci z kufru a odejde? Rok spolu nemluví a ona za ním přileze, a celý to uzavře s tím, že na dovolenou už s ním nepojede. ???? Tak jako tohle fakt nechápu. Tak buď si to s ním vyříkám o co jakože mělo jít a co to mělo znamenat, a že takový chování je pro mne ve vztahu naprosto nepřípustné. A buďto on se k tomu nějak vyjádří - omluví se, vysvětlí jí své chování - ona mu řekne co jí na tom vadí a řeknou si co a jak. Jestli ne, není důvod si s ním znovu něco začínat a vyřešit to tím, že s ním nebude jezdit na dovolenou. A jestli jeho podobné žárlivé scény u něj nejsou nic neobvyklého, tak je blázen, že si s ním znovu začala.

Anonymizovaný
27. srpna • 7:12

Něco takového mi přítel udělat,skončil by u mne napořád.Žádnou cestu bych si k němu nenacházela,protože to je žárlivec který to může udělat kdykoliv a kdekoliv,ne jen na dovolené.Žárlivci se kdykoliv a kdekoliv může zdát že jeho partnerka na někoho hledí nebo někdo na ni.Vždy si takoví lidé najdou záminku podezírání a žárlivosti a taková vlastnost je na celý život.Je peklo žít se žárlivcem.

Anonymizovaný
27. srpna • 7:07

Pepovi jeblo z horka, ono týden u moře je až dost :-)
No, zajímaly by mě další příhody ze žárlivosti, zda také byly spojeny s nějakou ostudou na veřejnosti...
Jinak si ale myslím, že Pepa není typický patologický žárlivec. Takový by už dávno zařídil společné bydlení a každodenní důslednou kontrolu partnerky nad každou minutou jejího času. Aby jezdili na dovolenou každý zvlášť by vůbec nepadalo v úvahu!
Opravdu, asi ta příhoda na letišti byla jen úlet anebo možná se Pepa chtěl s paní rozejít (což se po dovolené stává, a podařilo se) a neměl chuť nebo odvahu jí to nějak vysvětlovat.

Doporučujeme

Články odjinud