Marilyn Monroe měla plastiku, odhalily lékařské zprávy | Zdroj: Profimedia.cz

Zdroj: Profimedia.cz

Marilyn Monroe měla plastiku, odhalily lékařské zprávy

Přestože v její době přiznání se k něčemu takovému bylo nemyslitelné, Marilyn Monroe prodělala plastickou operaci. Za svého života tuto skutečnost tajila, proti jejímu zapírání ale hovoří lékařské záznamy plastického chirurga Michaela Gurdina. Z nich je patrné, že si filmová hvězda padesátých a šedesátých let nechala vylepšit čelist.

Celý svazek lékařských záznamů a rentgenových snímků hollywoodské hvězdy jde teď do dražby. Nový majitel se tak může kochat informacemi o zdravotním stavu Marilyn a dozvědět více o proměně její sanice. Gurdin v dokumentaci přímo hovoří o chrupavčitém implantátu v Marilyně bradě, kterou jí voperoval v roce 1950 a která se později vstřebala.

„Nikdo si skutečně nikdy nemyslel, že měla Marilyn Monroe plastickou operaci. Vždy se o tom jen spekulovalo. Lidé v její době si mysleli, že je tak přirozeně krásná, nechtěli by tomu věřit,“ uvedl Martin Nolan ze společnosti Julien‘s Auctions, která zdravotní dokumentaci bude dražit a podle níž by mohla vynést až třicet tisíc dolarů – asi 570 tisíc korun.

Doporučujeme

Články odjinud