Marinovaný pstruh: Syrová ryba vás mile překvapí. Zkuste i další recepty

29. 1. 2020
Marinovaný pstruh: Syrová ryba vás mile překvapí. Zkuste i další recepty
Pokud milujete ryby, určitě oceníte několik netradičních receptů na přípravu pstruha a lososovitého pstruha. Jsou od Petra Šalplachty z kurzu vaření Gourmet Academy.

Pošírovaný lososovitý pstruh s holandskou omáčkou

POTŘEBUJETE
(Na 8 porcí):
4 filety pstruha lososovitého
4 žloutky
400 ml přepuštěného másla
1 citron
100 g másla
400 g cukrového hrášku
8 brambor ve slupce (a 100 g)
200 ml bílého vína
3 bobkové listy
1 šalotku
 svazek tymiánu
1/2 svazku pažitky
2 stroužky česneku
1 l rostlinného oleje
sůl, pepř 

POSTUP:
Brambory omyjte, osušte a vykrojte na 2–3 stejné obdélníky. Na papíře je nechte oschnout. Hranoly vložte do zapékací mísy s vyšším okrajem, zalijte je olejem, přidejte drcený česnek a celý tymián. Přikryjte alobalem a pečte v troubě vyhřáté na 150 °C asi 30 minut. Z vína, šalotky, vody a bobkového listu připravte nálev. Očištěného pstruha položte na pečicí papír na děrovaný plech nebo síto, položte ho nad vařící nálev a přiklopte. Žloutky vyšlehejte, osolte, opepřete, zakapejte šťávou z citronu a za stálého šlehání lehce přilévejte přepuštěné máslo do požadované hustoty. Pstruha, brambory a omáčku naaranžujte na talíře a podávejte.

Témata článku:   

Komentáře

Přečtěte si také

Horoskopy

Vaše kondice je výborná, a proto byste se měli zaměřit na sportovní vyžití. Nemusíte se ničit někde v posilovně. Postačí rychlá chůze či túra. Klidně do svých plánů zahrňte rodinu i…

Nejčtenější články

Doporučujeme