Markéta Fialová: Na prvním místě jsou děti

Markéta Fialová: Na prvním místě jsou děti

Na předávání televizní cen TýTý přišla moderátorka Televizních novin Markéta Fialová (36) velmi pohublá. Je to přesně rok, co se objevila po těžké nemoci na obrazovce. Už podruhé prodělala chorobu, která způsobuje poruchu krvetvorby. Droboučké Markétě to v zářivých červených šatech velmi slušelo, přesto si cenu v kategorii Osobnost televizního zpravodajství neodnesla.

Markéta je maminkou dvou holčiček Almy (5) a Emmy (2), proto když není v práci, snaží se všechen čas věnovat jim. Hraje si s nimi a dívají se společně i na dětské pořady. Jako správná moderátorka však nezapomíná sledovat i svůj domovský pořad Televizní noviny.

"Nejradši sleduji naše zprávy, protože je to samozřejmě náš pořad. Ale jinak s dětmi nemůžeme opomenout žádného večerníčka a žádný dětský pořad, pokud ho stihneme. To je naše," usmívá se.

Právě děti byly pro Markétu v době nemoci, která u ní poprvé propukla již v osmnácti letech, velkou oporou. Léčila se doma a strašně jí pomáhalo je třeba jen slyšet za dveřmi. Nyní, když se vše stabilizovalo, se snaží trávit s potomky veškerý svůj čas.

"Tím pádem ale žádný volný čas pro sebe nemám. Všechen ho věnuji dětem. Knížka, televize nebo dokonce spánek, to už pomalu ani nevím, co znamenají. Starat se o děti beru jako svou největší životní povinnost," tvrdí Markéta. Přesto když děti usnou, alespoň někdy si chvíli u televize ukadne, aby mohla sledovat své dva oblíbené seriály.

"Z těch zahraničních se mi velmi líbí Ztraceni. Není to proto, že ho vysílá Nova," zdůrazňuje. "Ale bojím se u něj a jsem vždycky strašně napjatá, jak to dopadne. Snažím se ho sledovat každý nedělní večer a musím říct, že děkuji tomu, že ho dávají až tak pozdě. Myslím, že je to opravdu famózní věc. Z těch českých seriálů se mi líbí teď nováček, Světla pasáže. Jsou tam chytří, neokoukaní lidé a zajímavé prostředí."

Doporučujeme

Články odjinud