Marta Jandová se zlobí: "Nejsem protekční dítě!"

Marta Jandová se zlobí: "Nejsem protekční dítě!"

Zpěvačka Marta Jandová (34), dcera frontmana Olympiku Petra Jandy, se i dnes občas trápí, když jí někdo předhazuje, že je protekční dítě nebo dokonce rozmazlená dceruška slavného otce.

Poté, co se po dramatickém odchodu Ivety Bartošové z muzikálu Mona Lisa stala další Monou Lisou Marta, se v bulváru objevily spekulace o protekci. "Jsou to samé nesmysly. Dokázala jsem, a to především i sama sobě, že to není pravda. Prorazila jsem v zahraničí s rockovou kapelou bez jakékoliv pomoci mého otce. A začátky byly docela kruté. Šest let jsem si vydělávala jako uklízečka, pracovala jsem v čajovně, pak nějakou dobu i jako sekretářka. Zadarmo jsem rozhodně nic nedostala," upřesňuje Marta Jandová. A důvod, který ji těsně po roce 1989 zavál k našim západním sousedům? Byla to touha naučit se německy. Marta chtěla studovat tlumočnictví a domluvit se dobře pěti cizími jazyky. Uměla anglicky, francouzsky, rusky a španělsky. Řekla si, že rok prožije v Německu, naučí se jazyk a pak půjde studovat. Jenomže, všechno nakonec bylo jinak…

Studovat v Německu by znamenalo dělat tam znovu maturitu, protože ta česká se tehdy v EU neuznávala. Jandová sice uvažovala o návratu domů, ale nějak se to zvrtlo. Teď o tom přemýšlí znovu.

Původně si říkala, že bude v Praze bydlet jen do premiéry muzikálu Mona Lisa. A na další představeních bude dojíždět. Jenže teď kromě role Margerity Amadori, kterou původně zkoušela, získala i práci navíc a v případě potřeby musí zaskočit i v roli hlavní hrdinky.

Marta proto poněkud změnila názor. "Rozhodla jsem se, že zůstanu do června. Práce v kapele Die Happy se ale také nechci vzdát, protože máme úspěch a kolegové mě už uhánějí," povzdechne si Marta Jandová a je na ní vidět, že rozhodování pro ni bude opravdu těžké. Hudební spolupráci se svým slavným otcem, zakladatelem Olympiku, Marta neplánuje.

"On má svoji kapelu, já mám svoji. Máme sice společný duet, se kterým občas vystupujeme, ale to je dost výjimečné," dodává.

Doporučujeme

Články odjinud