Martin Maxa málem přišel o ruku

Martin Maxa málem přišel o ruku

Zpěvák Martin Maxa, který se ve svých šestačtyřiceti letech může stále chlubit dokonalou postavou, si nedovede představit život bez posilovny a bez pravidelné fyzické zátěže. Při ní se vyplavují do krve hormony štěstí endorfiny a Maxa, který o sobě tvrdí, že je životní skeptik, cvičením překonává stres a deprese.

Díky své zálibě ale málem přišel o pravou ruku. "Cvičil jsem speciální cvik na břicho a urvala se kladka, na které jsou zavěšena všechna závaží. Měl jsem tam zrovna dost velkou zátěž, přes sto kilo. A když se lanko přetrhlo, přeměnila se celá ta váha v kinetickou energii, takže jsem se oběma lokty pořádně udeřil o podlahu," popsal svůj neobvyklý úraz blonďatý svalovec, idol řady žen a dívek.

Nedávnou Martinovu nepříjemnou příhodu už připomínají jen velké strupy na obou loktech. Maxa měl ale při cvičení v posilovně obrovské štěstí. Právě na pravé ruce mu totiž před rokem operovali nerv. Chirurgický zákrok je patrný z dlouhé jizvy táhnoucí se přes pravý loket.

Po operaci pro něj bylo obtížné ruku procvičit a při hře na kytaru se musel mnohem více soustředit na techniku, protože měl ztuhlé prsty. Teď se situace opět trochu zkomplikovala.

"Úder závažím jsem dostal asi centimetr od jizvy, což bylo velké štěstí. Kdyby rána zasáhla operované místo, tak by mi ruka nejspíš ochrnula a byl bych dočista odstavenej. Takhle jsem jen dočasně," konstatoval spokojeně Martin. Na posilovnu ale zpěvák ani po tomto traumatickém zážitku nijak nezanevřel a cvičit chce chodit zase jednou až dvakrát týdně, podle toho, jak mu to časové možnosti dovolí.

"To nejde jen o tu posilovnu, ale o celý můj celkový životní styl, abych se udržel v kondici. Člověku se tu a tam stane při sportu nějaké zranění, to je pravda, ale totéž se může stát i na chodníku nebo v autě. A tam je to mnohem nebezpečnější," konstatoval Martin Maxa.

Doporučujeme

Články odjinud