Martin Maxa: "Všechno jsem prochlastal!"

Martin Maxa: "Všechno jsem prochlastal!"

Svou první výplatu prý zpěvák Martin Maxa (47) prolil hrdlem. "Prochlastal jsem ji. Úplně nekompromisně," prozrazuje Korzu bývalý učitel tělocviku.

"První výplata se prostě propít musí. Moje výplata ale velká nebyla, takže chlastání netrvalo ani tak dlouho. Nástupní plat absolventa vysoké školy se před čtvrtstoletím nerovnal ani zlomku dnešního životního minima. Měl jsem tehdy 1250 korun. Když si člověk ze mzdové účtárny nesl takovou směšnou částku, neměl si stejně co koupit. A šetřit nemělo smysl. Nic jiného než všechno prolít hrdlem snad ani nešlo," vzpomíná Maxa.

Za své další peníze si kupoval hlavně jídlo. A pokud možno zdravé. Z oblasti výživy dokonce zpracovával svou diplomovou práci.

"Zůstalo mi to nějak pod kůží," přiznává absolvent tělovýchovné fakulty na Universitě Karlově.

Dobře ví, jak by zdravá strava měla vypadat, jaké živiny by si dopřávat měl a co by na talíři být nemělo. Ke vhodným živinám řadí přírodní proteiny. Tedy kuřecí maso, tvarohy, mléko a sýry.

S pitím se už mírní Maxa si dopřává i hojnost zeleniny, menší množství ovoce a možná proto, že se narodil ve znamení ryb, pochutná si také na rybách a mořských plodech. Považuje je za další skvělý zdroj proteinů a nenasycených mastných kyselin. Navzdory lásce ke zdravému životnímu stylu přiznává, že především jeho rána bývají hodně bolestivá. Nakopne ho prý až šálek kávy.

Ty Martin zvládne poránu klidně i tři. Teprve pak mu to začíná naplno myslet. Kromě kávy většinou nesnídá už nic, protože jitro je jediná část dne, kdy nemívá hlad.

Mírnou kaňkou v jeho stravování býval právě alkohol. Ale s přibývajícími léty se už rodák z Mostu mírní. Dnes zůstal věrný pouze bílému vínu a pije jen suchá z pozdního sběru.

Doporučujeme

Články odjinud