5
Fotogalerie

Martin Písařík jako Villon se dočkal nadšeného ohlasu

Středověký francouzský rebel a prokletý básník, tentokrát v muzikálové podobě, si získal publikum v Divadle Na Jezerce. Historicky vůbec první muzikál na této scéně Já, Francois Villon měl premiéru ve čtvrtek 22. března.

Zároveň to byla již 25. premiéra Divadelní společnosti Jana Hrušínského, která vznikla v březnu 2002 a letos slaví 10. výročí.

Aktéry původní české novinky autorů Jiřího Hubače, Pavla Vrby a Ondřeje Brzobohatého, kterou nastudoval režisér Radek Balaš, odměnil dlouho trvající bouřlivý potlesk ve stoje. V titulní roli exceloval mladý herec a zpěvák Martin Písařík, úlohy Kateřiny, hlavní ženské postavy, se zhostila talentovaná Petra Vraspírová.

„Podle ohlasů z premiéry, ale i z veřejné generálky a z předpremiéry, se nám vrací jedním hlasem radost a pozitivní přijetí," řekl principál divadla Jan Hrušínský.

Muzikálu o Villonovi předpovídá dlouhý život a oceňuje práci všech zúčastněných, kteří se na jeho vzniku podíleli. „Protože byl v našem divadle muzikál poprvé, potýkali jsme se s řadou problémů, mimo jiné s vyladěním kvality zvuku a vybavením divadla špičkovým zařízením. Přestože se muzikál o Villonovi stal jednou z nejdražších inscenací, nelituji této investice, protože vzniklo nádherné představení,“ uvedl Hrušínský.

V nabitém hledišti premiéru shlédli mimo jiné Jiřina Bohdalová, Vojtěch Dyk s Taťánou Vilhelmovou, Kateřina Brožová, Libuše Švormová, Jitka Zelenková, Jaroslav Satoranský, Věra Kubánková a další osobnosti. Muzikál Já, Francois Villon je věnován nedávno zesnulým - dramatikovi Jiřímu Hubačovi a textaři Pavlu Vrbovi, kteří se na jeho vzniku podíleli.


POJĎTE NAKUPOVAT DO BUTIKU NA DÁMA.CZ!

ČTĚTE TAKÉ:
Orbion: Portál pro cestovatele

Doporučujeme

Články odjinud