"Vaření je rozkoš a snadno mu propadnete," říká herec a moderátor Martin Zounar. Ví, o čem mluví. Doma prý manželku k plotně nepouští a vařit se snaží i v práci.
Moderoval pořad Mňam aneb Prima vařečka, figuroval v loňské Grilmánii a nedávno se spojil se zážitkovou agenturou DejToNej, aby své kuchařské zkušenosti mohl nabídnout všem, kteří od jara do slunečného podzimu propadají grilování.
Co vás k vaření přivedlo?
Maminka, potažmo babička. Když jsem byl malý, bavilo mě ochutnávat z plotny a od stolu. Plotna, to byl zážitek! V roli kuchaře nemám uždibování rád, ale jako malý jsem to strašně miloval. Fascinovalo mě, jak z něčeho, co leží na stole, vznikne za tři hodiny pokrm, který krásně voní, krásně vypadá a báječně chutná.
Doma vaši zálibu asi vítají. Vaříte vy nebo manželka?
Doma vařím já. I když občas mě zamrzí, že jsem to takto nastolil. Ubírám ženě její přirozený prostor v domácnosti. S přípravou snídaně a svačiny manželka pomáhá, ale vaření je většinou moje práce. Občas mě něčím překvapí a to mám moc rád. Třeba teď jsem přijel z Bratislavy a doma voněl štrúdl. Moc příjemný návrat…
Co jíte nejraději?
Podle nálady, například dnes jsem dostal chuť na sekanou s bramborovou kaší. Když to vyjde, budeme mít k večeři sekanou s bramborem.
Nakupujete si sám? Kde nejraději?
Oblíbil jsem si malé obchůdky na Smíchově nebo doma ve Slivenci. Mám tam špičkového řezníka. Nakupování potravin mě baví. Bohužel přes týden mám hodně práce a na nákup se nedostanu. Proto miluji soboty a neděle, kdy si nakupování a posléze vaření opravdu užívám.
require="" ($droot."inc/foto.php");=""?>
lightbox("2011/2",="" "zounar-velka2.jpg","zounar-mala2.jpg","","left");=""?>Od loňského roku nabízíte své zkušenosti ve formě zážitku s DejToNej. Lidé si vás objednají a vy jim připravíte grilovací párty. Menu připravujete vy nebo si každý řekne, co chce?
Připravuji všechno komplet. Klient si jen řekne, že chce „takové a takové“ maso pro 15 lidí. Já vše nakoupím, naložím, připravím dochucovadla … Jen čerstvé pečivo si klient obstará sám dle vlastní představy a chuti. Většinou se jedná o větší akce, již jsem griloval pro skupinu asi padesáti lidí. Tři plné velké grily a výborný gurmánský zážitek.
A jak na vás, jako na herce a známého moderátora, reagují?
Nejdříve jsou ostýchaví, ale nechají se zatáhnout do hry a vznikne z toho pohodová párty.
Vybaví se vám nějaký nezapomenutelný zážitek z grilování?
Určitě, moje první setkání s grilem Weber. Mám ho už šest let a nedám na něj dopustit. Griluji s ním klidně i na Silvestra. Grilování nemusí být honička, tenhle stroj báječně ulehčuje práci. A upečete v něm i bábovku, štrúdl nebo chleba.
V rámci spolupráce s DejToNej jistě znáte i celé portfolio zážitků této agentury. Už jste si některé vyzkoušel nebo to máte v plánu?
Mám za sebou pár adrenalinových zážitků, které bych už dnes asi nezopakoval. Teď bych si nanejvýš zašel na masáž. Myslím ale, že zážitek je příjemný druh dárku. Peníze, majetek i láska jsou pomíjivé. Co vám ale nikdo nevezme, je to, co jste zažili. Možná budou jednou lidé vzpomínat, jak před 15 lety přijel Zounar a že tak dobrý steak od té doby nejedli. To bych si moc přál.
Pokud si i vy přejete zorganizovat grilování u vás doma pod taktovkou Martina Zounara, stačí jen navštívit stránky www.dejtonej.cz/darek/grilovani-s-martin-zounar, o zbytek se postarají za vás :)
ČTĚTE TAKÉ:
Hanka Mašlíková je dlouhovláska!
STAŇTE SE FANOUŠKEM DAMA.CZ NA FACEBOOKU